Botoks ve dolgu yaptıracakların bilmesi gerekenler!

Yaşlanma tedavisinde kullanılan bu ameliyatsız teknikler nasıl yapılıyor?

Haberin Devamı

Botoks ve dolgu prosedürlerinin uygulanışı aynı olsa da, yapısal olarak birbirinden apayrı özelliklere sahiptir. Örneğin botoks, kas dokusu üzerinde gevşetici etkide bulunarak kırışıkların giderilmesini sağlayan bir işlemdir. Günümüzde migrenden aşırı terlemeye kadar tıbbın birçok alanında kullanılan, proteinin arıtılmasından doğal ve güvenilir bir üründür. Ameliyatsız yüz gençleştirme, kaş arası, göz kenarı gibi kısımlardaki kırışıklıkların tedavisinde kullanılıyor.

BOTOKS İLE YAPILMASI HEDEFLENENLER

Botoks ve dolgu yaptıracakların bilmesi gerekenler

  • Mimikler ve yer çekimi zamanla yüzümüzde izler bırakır. Yüzde oluşan bu kırışıklıklar kişinin olduğundan daha yaşlı, sinirli ya da hasta görünmesine neden olabilir.
  • Botoks ile bu izler doğal görünüm bozulmadan azaltılabilir veya henüz oluşmaya başlamadan önlenebilir. Etkisini 3 ile 6 ay süresince devam ettiren botoksun, bu sürenin sonundan tekrarlanması gerekir.
  • Botoksun doğal görünmesi için yüzdeki doğru noktalara, doğru miktarlarda uygulanması gerekir. Yüz kaslarının çok iyi bilinmesi, kişinin yüz yapısı ve mimiklerinin de doğru bir şekilde değerlendirilmesi gerekir.

DERMAL DOLGU TEKNİĞİ NE İŞE YARIYOR?

Botoks ve dolgu yaptıracakların bilmesi gerekenler

Haberin Devamı
  • Yaş aldıkça cildin genç görünmesini sağlayan hyalüronik asit, elastin ve kolajen maddelerinin üretimi azalmaya başlar. Bu maddelerin azalması ile cilt kurur, incelir ve kendisini onaramaz hale gelir.
  • Ciltte derin kırışıklıklar ve oluklar oluşmaya başlar. Bu aşamadaki bir cilt için ameliyatsız dermal dolgu tedavisi uygulanabilir.
  • Dermal dolgular cildin bu kısımlarındaki hyalüronik asit ihtiyacını karşılayarak daha gergin ve daha genç bir görünüm sağlar.

DİKİŞ İZİ YOK, İYİLEŞME SÜRESİ KISA

Botoks ve dolgu yaptıracakların bilmesi gerekenler

Ameliyatsız cilt gençleştirme operasyonu olan dolgu enjeksiyonu ve botoks enjeksiyonunda ağrı hissedilmez. Bu işlemler ortalama 30 dakika süren, ameliyatsız işlemler olduğu için dikiş ve yara izi olmayan, iyileşme süreci oldukça kısa olan işlemlerdir. Geçici dolguların etkisi ortalama 18 ay kadar sürebilir. Ayrıca dermal dolgu enjeksiyonları da günümüzde farklı estetik operasyonlarda da başarılı bir şekilde uygulanır. Dolgu yöntemi ile burun estetiğinden göğüs büyütmeye kadar birçok estetik prosedürde ameliyatsız yöntem olarak kullanılır.

DOĞAL GÖRÜNÜMLÜ SONUÇLAR ELDE EDİLİYOR

Botoks ve dolgu enjeksiyonları uzun yıllardır estetik cerrahide kullanılıyor. Alanında uzman cerrahlar tarafından sağlık kuruluşları bünyesinde uygulandığında son derecede doğal görünümlü sonuçlar elde edilir. İkisi de estetik cerrahinin tüm dünyada en çok talep edilen ve en çok uygulanan prosedürleri arasındadır.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları