Botoks kırışıklıklara hemen etki eder mi?

Botoksun en sık kullanıldığı bölgeler ve etki süresi...

Haberin Devamı

Yüzde en sık kullanılan kas grupları zamanla yüzün kırışmasına neden olur. Bunun dışında yaş alımı ve yerçekimi de cilt kırışıklıklarının ana sebepleri arasındadır. Mimik kullanımı esnasında en sık hareket eden kasların hareketini azaltmak ya da engellemek için botoks enjeksiyonu yöntemine başvurulur.

Botoks enjeksiyonu, sinir-kas iletim siteminde proteinleri bağlayarak asetilkolin maddesinin salınmasını engeller. Böylece kırışıklığa neden olan kasların geçici olarak hareketini engeller. Botoks uygulaması sayesinde hareket edemeyen kas bölgesinde, kas hareketlerinin sebep olduğu kırışıklık ve sarkıklıklar düzelir. Kişinin cilt yapısı, botoks enjeksiyonunun dayanma süresini etkiler. Bu süre kişiden kişiye ortalama 3 ile 6 ay arasında değişiklik göstebilir.

Haberin Devamı

Botoks kırışıklıklara hemen etki eder mi

BOTOKS HANGİ BÖLGELERE UYGULANIR?

Botoks; en fazla alın kırışıklıkları, göz çevresi ve kaz ayağı çizgileri ve kaşların arasındaki II şeklindeki dikey çizgilere uygulanır ve en iyi sonuçlar da bu bölgelerden elde edilir. Ayrıca burun kenarlarındaki “bunny line” denilen çizgilere, gülerken üst diş etlerinin görünür hale geldiği durumlarda “gummy smile” tedavisinde, ağız ve dudak çevresi kırışıklıklarında, ağız köşelerinin yukarı kaldırılmasında, kaş kaldırmada, boyun bölgesi kırışıklıklarda, yanak sarkmalarında, koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanı terlemelerinde başarıyla kullanılabilir.

BOTOKS ETKİSİNİ HEMEN GÖSTERİR Mİ?

Botoks enjeksiyon tedavisinin sonuçları yaklaşık bir hafta içinde ortaya çıkar. Tedavi etkinliği kişiden kişiye değişiklik gösterir ve etki süresi ortalama 4 ila 6 ay arasında devam edebilir. Tekrar edilen seanslar sonrasında tedavinin etki süresi uzayabilir. En önemli nokta, botoks sadece uygulandığı alanlara etki eder.

Botoks kırışıklıklara hemen etki eder mi

BOTOKS HANGİ YAŞTAN İTİBAREN YAPTIRILABİLİR?

Botoks operasyonu sonrasında en başarılı tedavi sonuçlarına yaklaşık 25 ile 65 yaş aralığındaki kişilerde ulaşılır. 65 yaş üzerindeki kişilerde ise botoks yerine cilt germe ameliyatları çok daha iyi sonuçlar elde edilmesini sağlar.

Haberin Devamı

Eğer göz çevreniz erken yaştan itibaren gülerken kırışıyor ve konuşurken ya da okurken kaşlarınızı sürekli çatıyorsanız, alın çizgileriniz fazla belirginse, kaşlarınız düşükse ve yanaklarınızda yerçekiminin etkisiyle sarkma başladıysa siz de botoks için uygun bir adaysınız demektir.

Kaynak: Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları