Botoks etkisini ne zaman gösterir?

Yapılan botoks herkeste aynı özellikleri göstermeyebilir!

Haberin Devamı

Botoksu eğer yakın zamandaki bir fotoğraf çekimi ya da eski arkadaşlarla toplanma gibi duruma hazırlık için yaptırmak istiyorsanız “Botoks etkisini ne zaman gösterir?” sorusu sizi yakından ilgilendiriyor demektir. Çoğu durumda kişiler görünür sonuçları 48 saat gibi kısa bir sürede görmeye başlar ancak bazı durumlarda bu süre 10-12 güne kadar uzayabilir. Bu nedenle bir etkinlik için ön planlama yaparken garantiye almak adına en azından kendinize 1 hafta süre tanımanız çok önemli. Böylece kendinize botoksun riski çok düşük olsa da şişik ve kızarık gibi olası yan etkilerini de atlatmak için süre tanımış olursunuz.

ETKİLERİ KİŞİDEN KİŞİYE GÖRE DEĞİŞİYOR

Botoks, uygulanan bölgeye ve kırışıklığın türüne göre herkeste aynı özellikleri göstermeyebilir. Değişkenlik gösterebilen özelliklerinden biri de botoksun ne zaman etki edeceğidir.

Haberin Devamı

Alın, kazayağı (göz kenarındaki kırışıklıklar) ve kaş arası çizgilerine yapılan botoks enjeksiyonları çoğunlukla aynı sonuçları verse de küçük ve derin olmayan kırışıklıklarda sonuçlar daha hızlı elde edilebilir. Yani vaktiniz kısıtlıysa ve alın çizgileriniz kazayağı çizgilerinizden daha keskinse, botoks için kazayağı bölgesini tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

Botoks etkisini ne zaman gösterir

BOTOKSUN ETKİSİ NE KADAR KALICIDIR?

Botoks enjeksiyonları maliyetli olabildiği için “Botoksun etkisi ne kadar kalıcıdır, bu etki ne zaman zirve yapar?” gibi sorular da akla gelebilir. Botoksun fiyatını ve kalıcılığını benzer ürünlerle kıyaslamak isteyebilirsiniz. Benzer ürünlerin etkisini daha çabuk gösterdiği bilinse de seyreltilmemiş botoks enjeksiyonunun kalıcılığının 4 ila 6 ay daha fazla olduğunu aklınızda bulundurmalısınız. Ancak çok derin kırışıklıkların olduğu durumda botoksun etkisi daha az sürebilir. Düzenli bir şekilde botoks tedavisi alındığında etkisinin de o kadar kalıcı olduğu gözlenmiştir. Bu nedenle kırışıklıklarınızın tedavisi için botoks randevularınızı düzenli bir şekilde almanızda fayda vardır.
Sonuç olarak bu soruların cevabı kırışıklık tipinizden cerrah seçiminize kadar pek çok faktör ile belirlenebilir. Kendiniz ve botoks hakkında ne kadar bilgi sahibi olursanız, yaşlanmayı geciktirme yolunda doğru kararlar vererek estetik amaçlarınıza ulaşma şansınızı arttırırsınız.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları