Bölgesel inceltmede kullanılan 6 süper yöntem!

Karın, basen veya bacaklardaki fazla yağlardan kurtulma yolları...

Haberin Devamı

Plastik cerrahide “bölgesel inceltme” olarak kullanılan birçok yöntem vardır. Bölgesel inceltmede rahatsızlık veren fazla kilolar değil, bölgesel yağ fazlalıklarıdır. Plastik cerrahiye başvuran hastalar karın, basen, bacak, kol ya da gıdı gibi bölgelerdeki fazla yağlanmadan şikayetçi olurlar. Bölgesel inceltmede kullanılan estetik teknikleri Op. Dr. Güncel Öztürk sıraladı:

MEZOTERAPİ YÖNTEMİ: Bu teknikte çeşitli ilaçların karışımından bir kokteyl oluşturularak cilt altındaki belirli noktalara ufak miktarlarda enjekte edilir. Kullanılan bu ilaç sayesinde istenilen bölgedeki fazla yağların erimesi sağlanır. Karışım mikroenjeksiyon yöntemi ile cilde ve cildin altına uygulanır. Bu teknik ile lokal yağlanmalar giderilebildiği gibi selülit tedavisi de gerçekleştirilebilir. Cilt yenileme ve saç dökülmesi tedavisinde de mezoterapi yönteminden faydalanılır.

Haberin Devamı

Bölgesel inceltmede kullanılan 6 süper yöntem

LİPOSUCTİON YÖNTEMİ: Liposuction yönteminde ise incelmesi istenen bölgede 1-2 mm’lik küçük kesiler açılır. O bölgedeki yağ hücreleri parçalanarak alınabilir. Liposuction yönteminde yağlar özel bir vakum ya da enjektörle emilerek alınır. Bu yöntem ile karın, bel, sırt, kol, çene altı yani gıdı, uyluk bölgesi, diz içi, kalça ve meme bölgesindeki inatçı yağlardan kurtulunabiliyor.

RADYOFREKANS YÖNTEMİ: Radyofrekans yönteminde elektrotlar aracılığı ile cilt altına güvenli bir şekilde ısı verilerek yağların erimesi sağlanır. Bu yöntem ile herhangi bir yara ya da iz oluşturmadan deri altında bulunan yağlar ısınarak erir ve böylece bölgesel incelme gerçekleştirilmiş olur.

KARBOKSİTERAPİ YÖNTEMİ: Bu yöntemde, cilt altına karbondioksit enjeksiyonu yapılır. Enjekte edilen karbondioksit o bölgedeki metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Metabolizmanın hızlanması fazla yağın erimesine ve uygulanan bölgenin incelmesine destek olur.

Bölgesel inceltmede kullanılan 6 süper yöntem

Haberin Devamı

LAZERLİPOLİZ YÖNTEMİ: Lazer ile yağ hücreleri hedef alınarak eritilir. Eritilmiş yağ hücreleri metabolik olarak böbrek ve karaciğerden atılması sağlanır. Diğer yöntemlerden farkı ciltte sıkılaştırma işlemi de yapabilmesidir. Sıkılaştırma işleminin gerçekleşebilmesi için hastanın deri elastikiyetinin de elverişli olması gerekir.

FAZLA YAĞLARINIZDAN KURTULABİLİRSİNİZ!

Bölgesel inceltme teknikleri vücut ağırlığı normale yakın olan hastaların fazla yağ birikmiş bölgelerine uygulanabilir. Dirençli yağlar bu teknikler arasından cerrahın ve hastanın seçimine göre uygulanır. Plastik cerrahi alanındaki teknolojik gelişmeler her geçen yeni cihaz ve teknikler ile bölgesel inceltme cerrahisine katkıda bulunmaktadır. Eğer siz de dirençli yağlarınızdan şikayetçiyseniz bir plastik cerraha giderek bölgesel inceltme yaptırabilir, istediğiniz gibi bir vücuda kavuşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları