Geri Kişisel Bakım Beş boyutlu cilt bakımı nedir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Beş boyutlu cilt bakımı nedir?

Beş boyutlu cilt bakımı nedir?

Cilt özelliklerinize göre hangi uygulamanın size daha uygun olduğunu keşfedin.

Maalesef ki başvurulan çoğu güzellik merkezinde yüzünüze şöyle bir bakılıp cilt tipiniz hakkında yargıya varılarak birtakım ürünler önerilmektedir. Bu tip öneriler bilimsel verilere dayanmadığı için sağlıklı sonuçlar verememektedir.

5 boyutlu cilt bakımının amacı kişinin ihtiyacına ve cilt özelliklerine göre uygulamalar yapılması ve bakım teknikleri uygulanmasıdır. Op. Dr.Hakkı Yücel Demir 5 boyutlu cilt bakımının tüm detaylarını anlatıyor.


5 BOYUTLU CİLT BAKIMIN AŞAMALARI

1 BOYUT: CİLT ANALİZ TESTİ

Beş boyutlu cilt bakımı nedir

Skin Dna genetik cilt analiz testi uygulanarak, hastaların yanak içinden alınan sürüntü ile genetik çalışması yapılıp deri özellikleri (güneş hassasiyeti, şeker harabiyeti, lekelenme riski, elastikiyet ve yaşlanma süreci), gereken uygulamalar, beslenme önerileri ve ürünler hakkında kanıta dayalı bir rapor elde edilir.


2. BOYUT: AQUA PEEL

Beş boyutlu cilt bakımı nedir

Tercih edilecek uygulama süreçleri başlamadan ve önerilen ürünler kullanılmadan önce Aqua Peel yapılır. Aqua Peel sadece kendi başına bile deride temizlik, canlılık ve ferahlama veren bir tekniktir. Cildin, emme özelliğine sahip bir başlık ve kullanılan özel solüsyonlarla derinlemesine, hiç olmadığı kadar etkin temizlenmesini ve nemlenmesini sağlar. 30 dakikalık bir süre içinde ağrısız olarak yapılan uygulama 5 boyutlu cilt bakımı programı haricinde bile hastalara mutluluk veren ve bu sayede bağımlılık yapan etkin bir yöntemdir.


3. 4. ve 5. BOYUTLAR

Beş boyutlu cilt bakımı nedir

Yapılan genetik testin sonucu ve önerilerine göre hareket edilir. Bu boyutlarda, meyve asitleri ile yapılan Yüzeyel Kimyasal Peeling, farklı dalga boylarında led ışık veren Led Mask ve kollajen yapımını uyaran Dermapen kullanılmaktadır.

Meyve asitleri ile yapılan Yüzeyel Kimyasal Peeling, ciltte güneş hasarı ve hafif pigment problemleri olan hastalara ağırlıkla önerilmekle beraber mevsim geçişlerinde ciltteki yenilenmeyi ve parlaklığı artıran etkili bir yöntemdir.

Led Mask ise farklı dalga boyutlarına sahip, farklı renklerde led ışıklar vererek kollajen sentezini artıran, pratik ve risksiz tamamlayıcı bir yöntemdir. Ayrıca bilimsel literatürde yer alan mavi led ışığın akne tedavisine büyük katkı sağladığı gösterilmiştir.

Dermapen ise en etkin kollajen uyarıcı tekniklerden birisidir. Deri yüzeyinde derinliği ve sıklığı ayarlanabilen mikro porlar açar ve vücudun kollajen sentezini uyarır. Ama daha etkin ve keyifli olan PRP veya multivitamin-hyaluronik asit kombinasyonları ile kullanılabilir olmasıdır. Açılan mikro porlardan bu değerli yapı taşları derinin alt katmanlarına nüfuz ederek istediğimiz onarım ve parlaklığı yaratır.


TEST İLE CİLT SAĞLIĞI VE BESLENME ARASINDA İLİŞKİ ORTAYA KONUYOR 

Beş boyutlu cilt bakımı nedir

Bu uygulamaların yanı sıra genetik test sonucunda bazı etken maddelerin bu bireylerde başarılı sonuçlar vereceği belirtiliyor. Daha da önemlisi bu test ile cilt sağlığı ve beslenme arasındaki ilişki ortaya konuyor. Bu doğrultuda cilt sağlığını olumlu yönde etkileyecek, profesyonel uygulamaları destekleyecek besin seçimleri ve beslenme önerilerinde bulunuyoruz. Evde kullanmaya uygun ve kişisel bakımda kullanılacak ürünler için raporda önerilen etken maddeleri içeren ürünleri tavsiye edilmeye çalışılıyor. Tabii ki güneş koruyucular ve nemlendiriciler muhakkak tavsiye edilen ürünlerdir.

Tüm bu uygulamaların süresi ve sayısı, hayatınızda bir kere yapılan genetik test hariç, kişisel farklılıklar göstermektedir. Bu tarz kombine uygulamalarda düzenli devam etmek daha başarılı sonuçlar almamızı sağlar. Bu uygulamaların bazılarından 5 boyutlu programa dahil olmadan farklı kombinasyonlarla da yararlanabilirsiniz.

Op. Dr.Hakkı Yücel Demir

False