GeriKişisel Bakım Bacak estetiği nedir? Bacak estetiği nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bacak estetiği nedir? Bacak estetiği nasıl yapılır?

Bacak estetiği nedir? Bacak estetiği nasıl yapılır?

Yaşlanma ve aşırı kilo alıp vermeye bağlı olarak sarkmalar meydana gelebilir.

Yaşlanma ve aşırı kilo alıp vermeye bağlı olarak sarkmaların meydana gelebileceğini söyleyen Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut bacak estetiğini anlattı.

Yer çekimi, yaşlanma ve aşırı kilo alıp vermeye bağlı olarak, üst bacak bölgesindeki deride gevşeme ve sarkmalar meydana gelebilmektedir. Bu sarkmalar ve hatta kırışıklar, özellikle derinin ince olduğu üst-iç bacak (kasık) bölgesi civarında belirgin ve rahatsız edicidir. Kişinin mayo ve bikini giymesine engel olarak özgüven kaybına yol açabilmektedir. Yine aynı bölgede yer alabilen aşırı yağ birikintileri, bacak içlerinin birbirine sürtünmesi nedeniyle hiyen ve yaşam konforunun da bozulmasına yol açar.

Bacak estetiği nedir Bacak estetiği nasıl yapılır

Üst bacaktaki deri bolluklarının tedavisinde derinin bol olduğu bölgelerde çamaşır içine saklanacak şekilde deri kesileri yapılır ve fazla deriler çıkarılır. Tüm bacağın çepeçevre gerilmesi istendiğinde popo hizasında kalan izler genellikle belirgin olur. Çepeçevre germeyi çok gerekli durumlarda hastaya önermek en doğru yaklaşım olacaktır. Buna karşın uyluk iç yüzünde durum farklıdır. Bu bölgedeki yağ birikintileri iç bacak konturunu düzeltmek amacıyla liposuction ile giderilebilir. Bu yöntem kolay ve iz bırakmayan bir yöntemdir, fakat zaten ince ve gevşemeye eğilimli olan iç bacakta kısıtlı ve dikkatli uygulanmalıdır. Eğer buradaki yağ dokusu etkili bir şekilde yok edilip düzgün ve gergin bir bacak konturu hedefleniyorsa, o taktirde uyluk germe (thigh lift) ameliyatı planlanmalıdır.

Uyluk germe ameliyatı hasatanede ve genel anestezi altında gerçekleştirilir. Uyluk germe ameliyatında, kasık kıvrımının 4-5 mm. içerisinden arkaya doğru yapılan bir kesi yoluyla elips şeklinde deri ve yağ dokuları çıkartılır. Eğer deri bolluğu aşırı miktarlarda ise, nadiren bacak arkasından aşağıya doğru inen bir kesinin de eklenmesi gerekebilir. Ameliyat öncesinde bu karar hasta ile tartışılır ve birlikte karar verilir.. Deri altındaki dokuların kasık kıvrımının altındaki fasyaya sağlam bir şekilde dikilmesi ameliyatın en önemli teknik ayrıntısıdır. Üst bacak derisi serbestleştirilip eriyebilen dikişlerle kasık bölgesine dikilir. İçeride birikebilecek kan ve vücut sıvılarını toplamak için drenler yerleştirilir ve bunlar ertesi gün alınır. Ben ameliyat sonrası her hastaya 3 hafta süre ile özel bir korse giydiriyorum. Bu hastanın ameliyat sonrası dönemi konforlu ve emniyetli geçirmesini sağlıyor. Günlük aktivitelerin 1 hafta süreyle kısıtlanması istenir. Ameliyat sonunda izler külot içinde kalacaktır. Spor gibi aktivitelere 6 hafta sonra başlanabilir.

 

Bacak estetiği nedir Bacak estetiği nasıl yapılır
 

Bu ameliyatta dikiş hattı kasık bölgesi gibi doğal olarak nemli ve kontaminasyona açık bir bölgede olduğundan yara iyileşme problemleri oluşabilir. Temiz bir yara bakımıyla bundan kaçınmak mümkün olabilir. Bu sorunlar yapılan pansumanlarla birkaç hafta içinde düzelecektir.

Kesi hattı kasık çizgisinin birkaç mm. içerisindeki ince deride yer aldığından, ilk andan itibaren çamaşır içinde gizlenebilir ve en sonunda da genellikle hastayı rahatsız etmeyen belli belirsiz izler haline dönüşür.

Bu ameliyatın memnuniyetle kabul gören sonuçlarından birisi de, bazı kişilerde oldukça koyu renkli olan kasık bölgesindeki derinin uzaklaştırılmasıdır. Kasıkta yer alan kıllı bölge de çıkarılan fazla deri ile birlikte yok olacaktır.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Prof. Dr. Aylin Bilgin Karabulut

False