Aynı anda birden fazla estetik ameliyat mümkün mü?

Hastaların birden fazla sorunu tek ameliyatta aynı anda tedavi edilebilir mi?

Haberin Devamı

Hastalarımızın en sık sorduğu soruların başında bu soru geliyor. Kombine estetik operasyonlar olarak adlandırılan yöntemle hastalarımızın birden fazla sorunu tek ameliyatta aynı anda tedavi edilebiliyor. Kombine estetik operasyonları ameliyatlı ve ameliyatsız tekniklerin ikisini birden içerebilir. Bu ameliyatlarda operasyondan önce hastanızın genel sağlık durumu daha ayrıntılı olarak incelenir. Ameliyatta yapılabilecek işlemler hastanın genel sağlığını etkilemeyecek şekilde süreye bağlı olarak planlanır. Bu nedenle kombine operasyonlar kişinin estetik sorunlarına, operasyonların sürelerine ve kişinin genel sağlık durumuna göre kişiye özel olarak planlanır.

HANGİ ESTETİK OPERASYONLAR BİR ARADA YAPILABİLİR?

Hastanızın ihtiyacı ve talepleri de göz önüne alınarak meme büyütme, küçültme ya da dikleştirme ameliyatları ile birlikte karın germe ya da yağ alma operasyonları kombine bir şekilde bir arada yapılabilir. Kol germe ile meme estetiği ameliyatları kombine edilebilir. Genel yüz estetiği operasyonlarında yüz germe, göz kapağı sarkması, kaş kaldırma ve alın gençleştirme operasyonları bir arada gerçekleştirilebilir. Burun estetiği ameliyatları ile birlikte çene estetiği ameliyatları da yapılabilir. Burun estetiği ameliyatlarının yanı sıra dudak dolgunlaştırma da gerçekleştirilebilir. Karın germe ile genital bölge estetikleri birleştirilebilir. Yine vücut şekillendirme ve germe operasyonları bir arada yapılabilir.

Haberin Devamı

Aynı anda birden fazla estetik ameliyat mümkün mü

KOMBİNE ESTETİK OPERASYONLARININ FAYDALARI

Kombine estetik operasyonları kişinin zamandan kazanmasını sağlar. Her bir estetik sorunun tedavisi için farklı iyileşme süreci geçirmek durumunda kalmaz. Yapılan estetik operasyonların sonuçlarının daha belirgin bir şekilde ortaya çıkmasını sağlar. Örneğin profil estetiğinde burun ve çene operasyonun bir arada yapılması görünüme bütünlük kazandırır ve hasta memnuniyetini artıran bir sonuç elde edilir. Bazı kombine operasyonlar iki operasyonun da sonuçlarının daha iyi bir şekilde ortaya çıkmasını sağlar. Birden fazla anestezi alınması önlenir. Operasyonun maliyeti daha düşük olur.

Haberin Devamı

KOMBİNE ESTETİKTE 3D TASARIM CİHAZI AVANTAJI

3D simülasyon cihazı aracılığıyla hazırlanan görüntüleri üzerinden hasta ile yapılan görüşmeler sırasında hasta yüzündeki ya da vücudundaki sorunları daha iyi görebiliyor. Örneğin burun estetiği için gelen hasta burnundaki estetik sorun giderildikten sonra çenesinin ya da alnının burnunun görüntüsünü ne kadar etkilediğini fark edebiliyor. Veya göğüs büyütme estetiği yaptıran hastamız karın bölgesindeki sarkmaların göğüs estetiğini gölgeleyebileceğini görebiliyor. Hayal ettiği estetik görünüme kavuşabilmek için birden fazla estetik operasyonu bir arada talep edebiliyor. Kombine estetik operasyonları bütünsel bir güzellik sağlayabilmek için estetik cerrahide kullanılması gereken ve oldukça başarılı sonuçların alındığı operasyonlardır.

Haberin Devamı

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları