GeriKişisel Bakım Angelina Jolie yanağı hayal değil
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Angelina Jolie yanağı hayal değil

Angelina Jolie yanağı hayal değil

Yüzünüz gözünüze güzel görünmüyor mu? Kendinizi yaşlanmış mı hissediyorsunuz? Dikkat çekici mi olmak istiyorsunuz? Günümüzde insanların kendilerini daha iyi hissetmeleri, daha güzel olmaları için çeşitli yöntemler üretiliyor. Bu yöntemlerden bir tanesi de "Hollywood yanağı".

HOLLYWOOD YANAĞININ SIRRI

Hollywood yanağının sırrı çıkık elmacık kemiği ve içe çekik gergin yanaklarda. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, birçok Hollywood yıldızının öncüsü olduğu yanak estetiğini anlattı. “Bir yüzün güzel olarak kabul edilmesi için altın orana uyum sağlaması gerekir. Yanak estetiğindeki altın oran ise yanak ve çenenin kendi içinde bir üçgen oluşturmasıdır. Yüzün güzelliğini, çekiciliğini ve estetik görünümünü belirleyen en önemli unsurlardan birisi de budur. Hollywood yanağı estetiği bu üçgeni oluşturmak için uygulanan operasyona verdiğim isimdir.”

HOLLYWOOD YANAĞININ ÖZELLİĞİ NEDİR?

Hollywood yanağının özelliği, çıkık ve köşeli elmacık kemiği, tıpkı bir gamze gibi içe çökük ve gergin yanaklardır. Birçok kişi dolgun yanaklara sahip olduğu için tıpkı bir bebek gibi olduğundan daha kilolu görünür. Kişi ne kadar kilo verirse versin yanaklar yine de dolgun görünmeye devam eder. Yanaklarda görülen bir başka sorun da elmacık kemiği belirsiz, yanaklar ise yerçekiminin ve yaşlanmanın etkisi ile fazla çökük ya da sarkıktır.

Angelina Jolie yanağı hayal değil

ANGELİNA JOLİE’NİN YANAK ESTETİĞİ 

Angelina Jolie’nin çocukluk ve gençlik fotoğraflarına bakıldığın tombul yanaklarının şimdiki haline nasıl geldiği çok net anlaşılabilir. Şu anki çıkık ve köşeli elmacık kemikleri ile ince ve düz yanaklarının sırrı yaptırmış olduğu yanak estetiğindedir. Hollywood yanağı estetiği yanaklardaki fazla yağın çıkarılması işlemidir. Bunun için ağız içinden 1 cm’lik bir kesi açılır ve yanağın dışında herhangi bir şekilde dikiş izi oluşmaz. Lokal anestezi altında ortalama 30 dakika süren bir operasyonla yanaklardaki fazla yağ hücreleri alınır.

YANAK ESTETİĞİNDEKİ RİSKLER NELERDİR?

Mutlaka alanında uzman estetik cerrahlar tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Kişinin yüzünde altın oranla uyumlu bir üçgen oluşturabilmek için yanaklardan ne kadar yağ hücresi alınacağı, elmacık kemiğinin ve çenenin şekli çok önemlidir. Kişinin yüzünün ihtiyacına göre elmacık kemiği çıkıklığı ile yanak inceltmenin bir arada yapılması gerekebilir. Yine çenenin şekli de istenen görünüme kavuşulması için önemlidir.

Estetik operasyondan önce yüzün durumuna göre uygulanması gereken işlemler hastayla birlikte belirlenir. Ve operasyon bu plana göre gerçekleştirilir.

Hollywood yanağı estetiği ile daha simetrik, daha genç bir görünüme kavuşulur. Ayrıca yüzdeki yorgun ifade de ortadan kalkar. Ameliyattan sonra iki yanağın içinde ufak kendiliğinde eriyen dikişler olur. Bu süre içinde kolay yenilebilir yiyecekler tüketilmelidir. Enfeksiyonu önlemek için gargara kullanılması tavsiye edilir. Hasta aynı gün işine gidebilir. Yanağın tam şekli 4 ya da 5 hafta içinde tam olarak ortaya çıkar.

False