Fatih Dağdelen
Fatih Dağdelen
Fatih Dağdelen

Ameliyatsız elmacık kemiği estetiği mümkün

Çıkık elmacık kemiği yüzün daha çekici ve genç görünmesini sağladığı bir gerçek. Peki, ameliyatsız tekniklerle elmacık kemiği estetiği nasıl yapılıyor? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Dağdelen bu sorunun cevabını verdi.

Haberin Devamı

Elmacık kemiği estetiği kadınlar tarafından en çok talep edilen estetik operasyonlar arasındadır. Çünkü dolgun ve çıkık elmacık kemikleri yüzün genç ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Elmacık kemiğindeki estetik sorunlar genetik ya da yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkabilir. Yüz ile uyumlu bir çıkıntıya sahip olmayan elmacık kemikleri yüzün daha zayıf ve çökük durmasına yol açar. Bu da kişinin olduğundan daha yaşlı, zayıf ve mutsuz görünmesine yol açar. Bu durumda elmacık kemiği estetiği yapılması gerekebilir. Ameliyatsız teknikler ile elmacık kemiği estetiği dolgu enjeksiyonu yöntemi ile yapılır.

DOLGU TEKNİĞİYLE ELMACIK KEMİĞİ ESTETİĞİ

Dolgu enjeksiyonu tedavisinde hyalüronik asit dolgusu ya da yağ enjeksiyonu tekniklerinden faydalanılır. Hyalüronik asit cildin kendi doğal yapısında da bulunan, vücuda zararı olmadığı ispatlanmış, birçok estetik sorunun tedavisinde kullanılan dolgu malzemesidir. Bunun dışında kişinin kendi yağ dokusundan elde edilen dolgu malzemesi de kullanılabilir. Hastanın karın ya da kalça gibi bölgelerinden alınan yağ hücreleri özel bir takım santrifüj işleminden geçirilerek saflaştırılır. Daha sonra enjeksiyon iğnesiyle elmacık kemiğine enjekte edilir.

Haberin Devamı

YALNIZCA 15 DAKİKA SÜRÜYOR

Dolgu enjeksiyonu teknikleri ameliyatsız bir teknik olduğu için uygulaması kolaydır. İyileşme sürecine ihtiyaç yoktur. En önemli avantajı ise dolgu enjeksiyonun sonuçlarının hemen ortaya çıkmasıdır. Tüm bu avantajları sayesinde dolgu enjeksiyonu cerrahi tekniklerinden çok daha fazla tercih edilir. 15 dakika içinde uygulanan hyalüronik asit dolgu malzemesinin etkisi ortalama 1,5-2 yıl boyunca sürer. Yağ enjeksiyonu tekniğinde ise önce liposuction tekniği ile yağ alınması gerektiği için işlem ortalama 40 dakika sürer. Enjeksiyon işleminin hemen ardından elmacık kemikleri belirgin hale gelir. İyileşme sürecine ihtiyaç olmadığı için hasta rahatlıkla aynı gün içinde normal yaşantısına devam edebilir.