Ameliyatsız burun estetiği nasıl yapılır?

Hayalindeki burnuna ulaşmanın ortalama 45 dakika sürdüğünü biliyor musunuz?

Haberin Devamı

Yüz şekillendirmede şimdi burnunuz hyaluronik asit ve dermal dolgu maddeleri ile şekillendirilebilir. Hyaluronik asit cildin doğal dokusunda da bulunduğundan cilt tarafından zaman içinde absorbe edilir. Bu nedenle sonuçlar ortalama 12 aya kadar dayanır ve bu sürenin sonunda tekrarlanması gerekir.

HANGİ SORUNLAR DÜZELTİLEBİLİR?

Burun küçültme ya da aşırı burun kemiği sorunları haricinde burnun daha düz, daha küçük ve daha dik durması sağlanabilir. Burun köprüsü ya da septum sorunları düzeltilebilir. Botoks enjeksiyonu yardımı ile burnun ucu kaldırılabilir.

NASIL UYGULANIR?

İşlem ağrısızdır ve daha sonra işe geri dönebilirsiniz. Sakinleştirme özelliği olan kreminin uygulanmasından sonra, burnunun etrafına şekli değiştirmeye çalışan az miktarda hyaluronik asit doldurucusu enjekte edilir. Sonuçlar, hemen görünür olsa da tedaviden iki hafta sonrasına kadar iyileşme devam edebilir.

Haberin Devamı

NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Tedaviden sonraki iki hafta boyunca bir miktar şişme olabilir, ilk 2-3 hafta boyunca gözlük takılmamalı ve ilk 48 saat boyunca egzersizden kaçınılmalıdır.

Ameliyatsız burun estetiği non-invazivdir ve geri dönüşümlü ve daha öngörülebilir sonuçlara sahip, bu rinoplasti için cerrahi olmayan alternatifler arayanlar için uygun bir seçenektir. Ayrıca, zaten burun ameliyatı geçirmiş ve sonuçlardan memnun olmayan kişilere de revizyon teknikleri olarak uygulanabilmektedir.

Burun estetiği olmayı düşünenlerin bu alanda uzman bir estetik cerrahtan kendi durumlarına özel daha ayrıntılı bilgi almaları gerekir.


Yazarın Tüm Yazıları