2020 estetik trendleri neler?

2020 yılının herkese sağlık, mutluluk ve güzellik getirmesini diliyorum. Hiç şüphe yok ki yeni yılda da estetik cerrahi daha da güzel görünmek isteyen herkese destek vermeye devam edecek.

Haberin Devamı

BURUN ESTETİĞİ:

Yeni yılda estetik operasyon geçirmek isteyenler, eğer varsa önce burunlarındaki işlev ve şekil sorunlarını düzelterek girebilir. Çünkü burun hem estetik hem de sağlık için en önemli uzuvlardan birisidir. Burundaki estetik problemler genellikle beraberinde sağlık problemlerini de beraber getirir. Finesse, dinamik ve ameliyatsız burun estetiği teknikleri yeni yılda da hastaların daha zahmetsiz burun estetiği operasyonları geçirmelerine destek olacaktır. Kırmadan, izsiz, doğal görünümlü, dinamik burunlarla hastalar hem daha sağlıklı nefes alabilir hem de daha estetik bir görünüme kavuşabilirler.

GÖĞÜS ESTETİĞİ:

Kadınların kendilerini daha dişi ve daha seksi hissetmesini sağlayan göğüs güzelliği kadınların ihtiyaç duyduğu bir estetik özelliktir. Bu yıl estetik cerrahi temasız (no-touch) göğüs büyütme ve kompozit meme estetiği (yağ transferi ile meme implantı) teknikleriyle kadınlara daha doğal ve estetik görünüm sağlayan teknikler ve imkanlar sunmaya devam edecektir. Aşırı büyük göğüslü ve göğüs sarkıklığı olan kadınlar için ise en modern teknikler ile göğüs küçültme ve dikleştirme operasyonları yapılmaya devam edecektir. Estetik cerrahide dikiş izlerinin ve meme implantlarının belirgin olmadığı, göğüslerin doğal boyut ve kıvrımlara sahip olduğu operasyon imkanları sunulmaya devam edilecektir.

CİLT GENÇLEŞTİRME ESTETİKLERİ:

Botoks, dolgu, PRP, mezoterapi teknikler ile daha genç görünümlü cilde ve yüze sahip olmak mümkün. Enjeksiyon, lazer ya da ışık teknolojili teknikler kullanılmaya devam edilecek. Plastik cerrahideki en önemli gelişmeler daha genç görünüm sağlamayı hedefliyor. Öğle yemeği arasında bile insanlar kırışıklıklarından ve sarkıklıklarından kurtulabiliyor. Üstelik dikişsiz, ağrısız herhangi bir belirgin morluk ve şişlik olmadan… Kişinin ihtiyacına ve talebine göre birkaç işlemin bir arada uygulandığı ameliyatsız gençleştirme tekniklerine olan talep muhtemelen devam edecektir.

Yüz şekillendirme: 

Dudak, yanak, elmacık kemiği, çene ve boyun şekillendirme de estetik cerrahide yaygın olarak kullanılan operasyonların başında yer almaktadır. Dolgu yöntemi ile dudaklar ortalama yarım saat içinde dolgun hale getirilebilir. Yağ alma teknikleri ile yanak küçültme, botoks enjeksiyonu ile çene inceltme ya da dolgu enjeksiyonlarıyla yanaklara ve çeneye hacim kazandırma sağlanabilir. Masseter ve Nefertiti enjeksiyon teknikleri ile çenenin boyutu duruma göre azaltılabilir ya da artırılabilirken boyun bölgesindeki kırışıklar da tedavi edilebilir. Botoksla kaş kaldırma yapılabilirken, ışık dolgusuyla da 15-20 dakika içinde göz altı morlukları, üst göz kapağı torbaları giderilerek göz çevresi daha genç bir görünüme ameliyata gerek olmaksızın kavuşturulabiliyor.

Her yeni yıla daha enerjik ve genç girmek mümkün. Heyecan, enerji ve neşenizin bol olduğu bir yıl diliyorum… Sevgiyle kalın.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları