Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

2015 yaz estetiği trendleri

15 yaş gençleştirecek ve kadınsı kıvrımlarınızı ortaya çıkaracak estetik trendleri...

Haberin Devamı

Kadınların göğsünü kabartacak, bakışlarını canlandıracak, 15 yaş gençleştirecek ve kadınsı kıvrımlarını ortaya çıkaracak estetik trendler bu yaza damgasını vuracak. Plastik ve Estetik Cerrah Doç. Dr. Tayfun Türkaslan, 2015 yaz estetiği trendlerini anlattı. 


2015 yaz estetiği trendleri

Gıdı estetiği: 15 yaş gençleşin

Gıdı, çeneden boyuna kadar olan kısımdır. Vücudun en ince kası bu bölgede yer alır ve mimikleri destekler. Gıdı estetiği 40’lı yaşlardan itibaren ortaya çıkar. Erkeklere göre hassas cilde sahip kadınlarda daha fazla görülür. Makyaj ile kapatılamaz ve kişiyi daha yaşlı gösterir.

İdeal gıdı tanımı: Karşıdan bakıldığında gıdı görülmemeli. Gıdı ile çene düz bir çizgide olmalı.

Haberin Devamı

Nedenleri: Çenenin küçük olması, genetik yatkınlık, fazla kilo, sık diyet yapmak, yaşlanma ve yer çekimi gıdı sarkmasının başlıca nedenleridir.

Gıdı gençleştirme operasyonları: Gıdıya yönelik estetik operasyonlar, yüz estetiği uygulamaları arasında en etkili sonuç alınan işlemler arasındadır. Kişiyi 5 ila 15 yaş genç bir görünüme kavuşturur. En etkili gıdı tedavi takvimi, sarkmanın başladığı dönemdir. Sarkma henüz belirmeye başlamışsa lazer lipoliz yöntemiyle, ileri düzeyde sarkmanın varlığında klasik gıdı germe operasyonuyla mükemmel sonuçlar elde edilmektedir. 


 2015 yaz estetiği trendleri 

Göz çevresi ve geri dönüşüm estetiği

Yaşlanmanın ilk belirtileri göz çevresinde kırışıklık, göz kapağında sarkma ve erkek tipi kaş düşmesi şeklinde ortaya çıkmaktadır. Bu deformasyonlar 30 ve 40’lı yaşlardan itibaren kadınların yüz ifadesine yorgunluk, hüzün ve yaşlı bir ifade katmaktadır.

İdeal göz ve göz çevresi: İnsanlarımız, bu coğrafyaya özgü düşük göz yapılarına sahiptir. Bilimsel güzel göz yapısı tarifine göre gözün dış kenarı, iç kenarından daha yukarda olmalıdır. Üst göz kapağı derisi gergin olmalı, göz bebeğini kapatmamalıdır. Alt göz kapağında kırışıklık, torbalanma ve göz yaşı çukuru oluşmamalı, gergin ve canlı bir cilde sahip olmalıdır.

Haberin Devamı

Nedenleri: Ailesel yatkınlık, yer çekimi, yaşlanma, duygusal kişilik yapısı, mimiklerin fazla kullanılması, depresyon, sigara ve alkol tüketimi, uykusuzluk gibi başlıca nedenler kaş ve üst göz kapağı düşüklüğüne, göz altı torbalanmasına yol açmaktadır.

Genç ve canlı göz çevresi operasyonları: Düşük göz yapıları, badem göz estetiğiyle bilimsel güzel göz hatlarına kalıcı olarak kavuşturulmaktadır. Geri dönüşüm estetiğiyle hem üst göz kapağı, hem de göz altı torbalarındaki yağlar kullanılarak gergin ve genç cilt yapısı, dolgun elmacık kemiği ve hacimli kaş altı dokuları elde edilmektedir. Kaş kaldırma için ayrıca botoks, endoskopik askılama tekniği ve şakak germe operasyonları ile de etkili sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Yaz güneşine genç ve canlı bakışlarla eşlik edeceksiniz.

Haberin Devamı

 2015 yaz estetiği trendleri 

Dik, dolgun ve vücutla uyumlu göğüsler

Göğüslerdeki sarkma, orta yaş ve üzerinde her kadının kaçınılmaz estetik sorunlarından biridir. Bunun yanında bedenle uyumsuz küçük ya da büyük göğüsler ciddi şikâyet konusu olmaya devam etmektedir.

İdeal göğüsler: Meme başı, memenin göğüsle birleştiği alt çizginin 5 santimetre yukarısında olmalıdır. İki göğüs de aynı büyüklükte ve simetrik, birbirine ideal uzaklıkta; göğüslerin hacmi, kadının omuz genişliği, göğüs kafesi şekli ve boyu ile orantılı büyüklükte olmalı, dolgun, yuvarlak ve dik durmalıdır.

Nedenleri: Göğüs sarkması; emzirme, ailesel yatkınlık, sık sık kilo alıp vermek, diyet yapmak, hormonal düzensizlikler, yerçekimi, yaşlanma ve cilt dokusunun kalitesiyle ilişkilidir. Diğer yandan ergenlikte hazır gıdaların tüketimiyle kadınlık hormonunda görülen düzensizlikler ve genetik faktörler ergenlik sonrası göğüslerin aşırı büyük ya da küçük kalmasına yol açmaktadır.

Haberin Devamı

İdeal göğüs operasyonları: Meme başı göğüs duvarından çok aşağıda olan sarkık göğüsler, dikleştirme ve toparlama (mastopeksi) operasyonlarıyla tedavi edilmektedir. Küçük göğüsler için akıllı silikonlar kullanılarak vücutla uyumlu büyüklüğe, doğal ve estetik görünüme kavuşturulmaktadır. Aşırı büyük göğüsler ise, göğüs küçültme ameliyatı ile toparlanmakta, fazla dokular alınarak sonuca gidilmektedir. Bu operasyonlar çok uzun yıllar kalıcı bir sonuç vermektedir. Hastalarımız dik, dolgun, estetik ve doğal görünüme sahip simetrik, genç göğüslere ve mükemmel bir göğüs dekoltesine kavuşmaktadır.


 2015 yaz estetiği trendleri 

Geri dönüşüm estetiğiyle Brezilya poposu

Fazla kilo, bırakın orta yaştaki kadınları, 20’li yaşlarda bile artık şikâyet konusu. Çünkü fazla kilo ve obezite artık çağımızın hastalığı. Bu yağ hücreleri, kadınların en çok bel çevresini, basen ve karın bölgesini seviyor. Bu bölgelerde biriken yağlar inatçı ve egzersize, diyete son derece dirençli. Eritilemeyen yağlar her yıl daha da artma eğiliminde. Bu yazın en gözde estetik rüzgârından biri ince bir bel, düz bir karın ve minimal basenlerle desteklenen Brezilya poposu.

Haberin Devamı

İdeal bel basen ve popo görünümü: Poponun şeklini yağ miktarı ve dengeli dağılımı belirler. Dik, dolgun, yuvarlak, bacak ile sınırları belirgin, yüksek ve hafif geriye doğru olan ideal popo şekline Brezilya poposu diyoruz. Popunun bu formu tek başına yeterli değildir. Brezilya poposunun ince ve kavisli bir bel, düz bir karın, ince bacaklarla bir bütün içinde olması gerekir. Bu hatlar, kadın vücudunu erkekten ayıran en belirgin çizgilerdir.

Vücut estetiğini bozan nedenler: Hazır gıda tüketimi, spordan uzak durağan bir yaşam tarzı, ailesel yatkınlık, yaşlanmayla metabolizmanın yavaşlayarak daha az yağ eritir hale gelmesi bel basen ve popo estetiğini bozan asıl nedenlerdir. Bütün bu faktörler çabuk yaşlanmayı hızlandırmakta, ciddi kronik rahatsızlıklara yol açmakta ve kadında erkeksi çizgiler ortaya çıkarmakta, dişilik algısını yok etmektedir.

Geri dönüşüm estetiği: Geri dönüşüm estetiği, fazla yağ hücrelerinin bir kısmının yok edilmesi ve bir kısmının da alınıp özel işlemlerden geçirilerek gerekli kıvrımların yaratılması için kullanılmasıdır. Geri dönüşüm estetiğinde lazer lipoliz ve liposuction kombinasyonu uygulanır. Düz, sarkık, kare ya da hacimsiz popo görünümünü Brezilya poposuna dönüştürmek için lazer lipoliz ile inceltilen basenlerden, bel çevresinden ve düzleştirilen karın bölgesinden alınan erimeye karşı dirençli yağ hücreleri kullanılır. Özel işlemlerden geçirilen yağ dokusunun transferi ile ideal popo şekli ortaya çıkarılır. Brezilya poposu için diğer bir yöntem, popo silikonu yerleştirilmesidir.

Her iki yöntem de çok uzun yıllar kalıcı sonuçlar vermektedir. Bel, basen ve karın bölgesinin düzleşmesi için uygulanan lazer lipoliz yöntemi ile vücut hatları estetik ölçülere kalıcı olarak getirilmekte, bu bölgelerde bir daha kilo problemi yaşanmamaktadır. Dolayısıyla yaklaşan yaz mevsiminde istenilen kıyafetler giyilebilecek, mayo ve bikini özgürlüğü yaşanabilecek.

Plastik ve Estetik Cerrah Doç. Dr. Tayfun Türkaslan