Dinçer Balıkçıoğlu
Dinçer Balıkçıoğlu
Dinçer Balıkçıoğlu

2015 sonbahar makyaj trendleri!

Uyguladığınızda kendinizi aynada izlemeye doyamayacağınız makyaj önerileri…

Haberin Devamı

Moda, her zaman olduğu gibi bu yılın makyaj trendlerini de belirledi. Peki, 2015 sonbahar makyajında neler moda? Makyöz Dinçer Balıkçıoğlu, 2015 sonbahar göz ve ten makyajıyla ilgili çok önemli bilgiler paylaştı.

Yenilikçi ve öncü markalar 2015 yazını ne kadar sade geçirdilerse, 2015 sonbaharında o kadar renkli oldular, havaların sertliğini makyaj renkleriyle yumuşattılar. Önde gelen moda evleri, gerek spor gerekse fütüristik tasarımlarını çiçeklerle süsleyip, ilginç kombinler oluşturarak genç kitleleri kendilerine hayran bıraktılar ve moda severlerin mutlu hissedeceği bir sonbahar yarattılar. Vitrinler bu kadar renkliyken makyajınız vitrinlerle yani giydiklerinizle uyumlu olmalı. Peki, bu uyum nasıl yaratılacak. Uyum ruhunuza nasıl yansıyacak?

Öncelikle genel duygu durumunuzun ana temasını belirleyin. Romantik misiniz yoksa dominant mı? Buna karar veremiyorsanız sizi tanıyan yakın arkadaşlarınızın fikrini alın. İşte, uyguladığınızda kendinizi aynada izlemeye doyamayacağınız makyaj önerileri…

ROMANTİK BİR KADINSANIZ…

  • Makyajınıza bu yılın trendi olan “orman içi” tonlarını kullanarak gözden başlayın.
  • Kirpik dibine yoğun bir şekilde siyah, suya dayanıklı göz kalemi sürün ve fırçayla (kirpik dibi yoğun kalacak şekilde) göz kalemini dağıtın.
  • Üzerine “orman içi” tonlarındaki farınızı sert bir far fırçasıyla sürün.
  • Daha öncesinde sürmüş olduğunuz suya dayanıklı göz kalemi baz işlemi göreceğinden tüm gün dağılmasını önler ve bakışlarınızın daha derin görünmesini sağlar.
  • Gölge/dağıtma fırçasıyla kaş kavisine doğru farınızı hafifçe dağıtın.
  • Sonra kızıl bronzla üzerinden yumuşak bir geçiş sağlayın.
  • En sonunda kirpiklere yoğun siyah maskara sürün. Maskarayı sürerken önce bir göze daha sonra diğer göze kat kat sürün. Böylece topaklanma olmayacaktır.

2015 sonbahar makyaj trendleri

DOMİNANT BİR KADINSANIZ…

  • Morlar kullanarak domine edilmiş bakışlarla kendinden ödün vermeyen karakteristik bir makyaj uygulayabilirsiniz.
  • Yukarıdaki teknikleri kullanarak morun tek bir tonunu tercih edin. Çünkü “mor” bu yıl kıyafet detaylarında çok sık rastlayacağımız sarılar, kırmızılar gibi birçok neon renk detaylarıyla uyumludur, örtüşür.
  • Siyah suya dayanıklı göz kalemini kirpik dibine yoğun şekilde sürüp, şekil verme fırçayla dağıtın, üzerine tek renk mor farı far fırçasıyla oturtup, gölge fırçasıyla hafifçe dağıtın.
  • Dağıtmayı abartmamakta yarar var. Mor renk göz farını çok dağıttığınızda farkında olmadan yorgun bir görünüme sebep olabilirsiniz.
  • Dağıttığınız farın üzerine kızıl tonlarda, bronz pudrayla (farın bittiği yerden başlayarak) yumuşak bir geçiş sağlayın.
  • Göz içine siyah göz kalemi, kirpiklerinize yoğun siyah maskara uyguladığınızda, dominant, boyun eğmez kadının göz makyajı kusursuz bir şekilde tamamlanmış olur.

2015 sonbahar makyaj trendleri

SONBAHARIN TEN MAKYAJI

Mevsim geçişlerinde en büyük sıkıntı her zaman ten makyajında yaşanır. Bunun sebebi nemlendirici ve fondöten bazı kullanılmamasıdır. Gerçekte cilt tipinize göre uygulayacağınız nemlendirici, fondötenin cildinizde kalıcılığını artırır. Nemlendiricinin üzerine uygulanan fondöten bazı da daha pürüzsüz bir cilt görünümü sağlar. Bu önemli iki kuralı sırasıyla yaptıysanız emin olun ki üzerine uygulayacağınız fondöten kusursuz görünecektir. Tüm bu uygulamaları elinizle değil fırça yardımıyla yapmalısınız. Kusursuz ten makyajınızı bronz allık ve ten rengi rujlarla tamamlayarak sonbahar makyajınızda ilkbahar etkisi yaratabilirsiniz.

Makyöz Dinçer Balıkçıoğlu