Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

10 soruda kış kilolarından kurtulmak

Kilo verirken bilmeniz gereken her şey...

Haberin Devamı

Soğuk kış günlerinin çoğu gitti azı kaldı. Mevsimler arasında belki de vücudumuzda en çok tahribat yaratan, yaşlanmayı tetikleyen mevsimdir kış. Çünkü hareketsizlik artar, uzun geceler ve azalan ışık depresyonu davet eder, porsiyonlar büyür, yemek masası başında daha çok vakit geçirilir. Bir anlamda kış mevsimi kilo alma mevsimidir.

Fazla kilolardan kurtularak estetik vücut oranlarına kavuşmak ve yaşlanmayı azaltmakla ilgili merak edilen 10 soruya modern tıbbın yanıtları…

1. KIŞ AYLARINDA NEDEN DAHA FAZLA KİLO ALINIR?

10 soruda kış kilolarından kurtulmak

Soğuk havalar nedeniyle karbonhidratlı yiyecekler daha fazla tüketilmektedir. Yine havalar soğuk olduğu için kapalı mekanlar tercih edilmekte bu da daha az hareketi beraberinde getirmektedir. Depresyon, kış aylarında gün ışığının az olması nedeniyle artmakta, depresyondaki kişiler daha fazla yeme ihtiyacı duymaktadır.

Haberin Devamı

2. HANGİ YAŞ GRUPLARI RİSK ALTINDA?

30 yaş ve üzerindekiler risk altında. Çünkü vücut metabolizması yaşlandıkça yavaşlamakta, tüketilen besinler büyüme ve gençlik dönemindeki gibi sindirilememekte, bu da besinlerin önemli bir kısmının yağ hücrelerine dönüşerek fazla kilolara neden olmaktadır.   

3. KADINLAR MI ERKEKLER Mİ KIŞ AYLARINDA DAHA ÇOK KİLO ALIR?

 10 soruda kış kilolarından kurtulmak 

Kadınların vücut yapısı maalesef daha çok kilo almaya müsait. Özellikle basen, bel ve göbek bölgeleri, bacak kısmında fazla yağ birikmesi ve estetik ölçülerde deformasyonlar ortaya çıkmaktadır. Erkeklerde daha çok göbek ve bel çevresinde fazla kilolar birikmektedir.

4. KİLO VERMEK İÇİN TERCİH EDİLEN YÖNTEMLER KIŞ KİLOLARI ÜZERİNDE ETKİLİ MİDİR?

Kış kiloları, özellikle orta yaş üzerinde hareketsizlikle birleşince iri yağ hücreleri şeklinde vücuda adeta yapışmaktadır. Bunların yok edilmesi için egzersiz ve diyet en sık başvurulan yöntemlerdir. Birçok diyet programı uygulanmaktadır. Dirençli ve inatçı yağ hücrelerinin eritilmesi için diyet ve egzersizler maalesef yetersiz kalmaktadır. Uzun süre ve istikrarlı bir şekilde uygulansa bile, bu sırada verilen kilolar diyetin ya da sporun bırakılması halinde aynı bölgelerde tekrar ortaya çıkmaktadır. 

Haberin Devamı

5. ESTETİK CERRAHİDE UYGULANAN VÜCUT ŞEKİLLENDİRME OPERASYONLARI KALICI ÇÖZÜM GETİRİYOR MU?

 10 soruda kış kilolarından kurtulmak 

Estetik cerrahi insan vücudunun ideal kilo ve ölçülerine kavuşması için bilimsel yöntemler kullanmaktadır. Modern tıp, lazer liposuction’dan sonra lazer lipoliz ile kalıcı çözümler sunuyor. 

6. LAZER LİPOLİZ YÖNTEMİ İLE FAZLA KİLOLAR NASIL ORTADAN KALDIRILIYOR?

Lazer lipoliz işleminde güçlü lazer ışınlarını kullanıyoruz. Tek seansta sonuca gidilen bir işlem. Bölgesel vücut şekillendirme ve zayıflamada son derece etkili sonuçlar vermektedir. Dikiş gerektirmeyen kesilerden girilerek bölgesel yağların hücre zarları lazerle patlatılıyor. Miktarına göre serbest kalan yağların bir kısmı dışarıya çekilebiliyor. Kalan kısmı ise vücut kendiliğinden atıyor.

7. SONUÇLAR KALICI MI?

 10 soruda kış kilolarından kurtulmak 

Lazer lipoliz işleminin sonuçları kalıcı oluyor. Çünkü yok edilen yağ hücreleri, egzersiz ya da diyet sonlandırıldığında olduğu gibi tekrar ortaya çıkmıyor. Hastalarımızın işlem sonrasında beslenme şekillerine biraz da olsa dikkat etmelerini istiyoruz.

Haberin Devamı

8. VÜCUDUN HANGİ BÖLGELERİNE UYGULANIYOR VE ANESTEZİ GEREKİYOR MU?

Son derece hassas operasyonlara uygun olan lazer lipoliz vücut şekillendirme işlemi, basenlerde, yarasa tabir ettiğimiz sarkmış kollarda, bel çevresinde, göbek bölgesinde, sırt yağlarında, bacaklarda, gıdı ve boyun bölgesinde olmak üzere vücudun hemen her yerinde yağ fazlalığı olan bölgelerde başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Müdahale edilecek bölge ve hastanın durumuna göre genel ya da lokal anestezi altında işlem gerçekleştirilmektedir. 

9. YAN ETKİLERİ VAR MIDIR? 

 10 soruda kış kilolarından kurtulmak 

İşlem yapılan bölgede kanama, cilt, sinir ve damar hasarına sebep olmamaktadır. Minik çapta şişme ve kızarıklık olmakta, ancak kısa sürede bunlar kaybolmaktadır. Dikiş gerektirmeyen mini kesilerden yapıldığı için dikiş izi, dolayısıyla operasyon izi olmamaktadır. 

Haberin Devamı

10. İŞLEM SONRASI HASTA NE KADAR SÜREDE İYİLEŞİYOR VE TAM SONUÇLARI GÖREBİLİYOR?

Operasyon günübirlik. Ortalama 1-2 saatte tamamlanıyor. Hasta aynı genellikle aynı gün taburcu oluyor. İşlem yapılan bölgenin tam oturması için 10 güne kadar korse kullanılması gerekiyor. Hastalarımız 2 ila 4 gün sonra işbaşı yapabilmektedir. 1.5-2 ayda hasta sürekli kilo vererek tam iyileşmeye ulaşıyor, net sonuçları görebiliyor.