Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

1 saatte karın kaslarınızı ortaya çıkarabilirsiniz

Günümüz toplumunda fit ve atletik görünmek hemen her erkek ve kadının arzusudur. Bölgesel fazla yağ dokularından arınmış, kasların belli olduğu atletik vücut yapısını ortaya çıkarmak için düzenli diyet ve spor yapmak elzemdir. Ancak çeşitli nedenlerle sağlığımız için de gerekli olan bu iki alışkanlığı edinmekten uzak bir hayat tarzına sahip olduğumuz da bir gerçektir.

Haberin Devamı

Fit ve kaslı bir vücut görüntüsü veren en önemli bölgelerden biri karın kaslarıdır. Karın bölgesi aynı zamanda kadın ve erkekte ilk kilo alınan bölgelerdendir. Üstelik burada biriken yağ dokusunu kalıcı olarak yok etmek de ömür boyu dengeli beslenme ve spor yapmayı gerektirmektedir. 

1 saatte karın kaslarınızı ortaya çıkarabilirsiniz

KADINLARDA 2, ERKEKLERDE 6 KARIN KASI…

Spor yapmaya vakit bulamayan erkek ve kadınlar, kaslı bir vücuda sahip olmak için son yıllarda sıklıkla karın kası, bilinen diğer ismiyle six-pack ve two-pack estetiğini tercih ediyorlar. Karın kası estetiği ile her erkekte bulunan 6 bölgeli karın kası bombeleri, kadınlarda ise sağ ve solda bulunan kas dokuları belirginleştiriliyor. Ortaya çıkarılması ve korunması için uzun soluklu sportif faaliyet gerektiren karın kası görüntüsü, estetik cerrahide uygulanan vücut şekillendirme yöntemi olan vaser lipo operasyonuyla 1 saatte oluşturulabilmektedir.

Haberin Devamı

Vaser lipo vücut şekillendirme yönteminde, özel ses dalgaları kullanılmaktadır. Bu sayede cilt altındaki yağ dokusu parçalanarak sıvı hale getirilir. Sonrasında liposuction tekniğiyle bu yağ dokusu dışarı çekilir. Klasik yağ aldırma yöntemlerine göre daha pürüzsüz bir doku, daha az morarma, acı ve daha hızlı iyileşme süreci gibi hastaya avantajlar sunan vaser lipo tekniği, bölgesel yağlanmaların kalıcı olarak giderilmesinde son derece etkili, yüz güldüren sonuçlar vermektedir.

VASER LİPO İLE KARIN KASI NASIL ORTAYA ÇIKARILIYOR?

Vaser lipo ile yapılan karın kası estetik operasyonunda, karın bölgesindeki fazla yağ dokusu sıvılaştırılıp dışarı çekilerek alınır. Erkeklerde six-pack denilen karın kaslarının bombesi yağ dokusuyla belirginleştirilirken, kaslar arasındaki derin kıvrımlı hatlar oluşturulmaktadır. Kadınlarda ise two-pack diye bilinen karnın sağ ve sol kısmında, göbek deliğine kadar olan kas dokusu bombesi karşılıklı olarak belirginleştirilip, hafif derin bir sınır hattı oluşturularak tasarlanır. Bu şekillendirme işleminde yine o bölgede bırakılan bir miktar yağ dokusu kullanılır.

HASTA AYNI GÜN TABURCU OLUYOR

Operasyon sonrası hasta aynı gün taburcu olur. Yağların dışarı alınması sırasında dikiş gerektirmeyen küçük kesiler genellikle kaslar arasındaki derin çizgiye gizlenir. İzler rahatsız etmeyecek boyutta ve görünümdedir. Zamanla ten rengine bürünerek belirsizleşir. Operasyondan sonraki birkaç günde hissedilecek hafif düzeydeki ağrılar, ilaçlarla önlenerek konforlu bir iyileşme süreci oluşturulur. Hafif morluk ve ödemler hızla ortadan kalkar. Ortalama 3 hafta özel korse kullanılmaktadır. 10. günden itibaren six-pack ya da two-pack kas görüntüsü iyice belirginleşir. 1 ila 1.5 ay sonra tam iyileşme sağlanır.

Haberin Devamı

Karın kası estetik operasyonunu sonuçlarının kalıcılığını pekiştirmek için beslenme ve egzersiz yapmaya dikkat edilmesi gerekmektedir.