GeriEtkinlikler Sabri Ülker Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruluyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sabri Ülker Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruluyor

Sabri Ülker Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruluyor

Marmara Üniversitesi ve Sabri Ülker Vakfı, toplum sağlığının geleceği için araştırma merkezi kuruyor.

Sabri Ülker Vakfı bilimsel verimliliğin daha da arttırılması için Marmara Üniversitesi ile işbirliği yaparak Sabri Ülker Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni hayata geçiriyor.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Arat, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ülker ve Vakıf Genel Müdürü Begüm Mutuş’un katıldığı törenle imzalanan protokol ile Marmara Üniversitesi Sabri Ülker Uygulama ve Araştırma Merkezi, genç ve uzman araştırmacı ekibiyle toplum sağlığının geliştirilmesi ve metabolik hastalıkların önlenmesi için çalışmalarına devam edecek.

Sabri Ülker Vakfı toplum sağlığının geleceği için, Türkiye’nin saygın üniversitelerinden Marmara Üniversitesi ile önemli bir işbirliği gerçekleştirdi.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Arat, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ülker ve Vakıf Genel Müdürü Begüm Mutuş’un katıldığı törenle, 7 Haziran 2018 tarihinde imzalanan protokol ile Marmara Üniversitesi Sabri Ülker Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ilk adımları atılmış oldu.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat şunları söyledi: “Bugün Türkiye’de büyük önem arz eden bir işbirliği çalışmasının ilk adımını atıyoruz. Ülkemizin en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Marmara Üniversitesi ile Sabri Ülker Vakfı arasında kapsamlı bir işbirliği anlaşması addettik.

Ülkemizde gıda sanayinin öncüsü olan vizyoner ve hayırsever iş adamı merhum Sabri Ülker’in adını yaşatacak olan Marmara Üniversitesi Sabri Ülker Uygulama Ve Araştırma Merkezi’ni kuruyoruz. Merhum Sabri Ülker Türk insanının damak zevkine hitap eden en lezzetli mamullerin üretilmesine bir ömür vakfetmiştir. Kendisini rahmet ve şükranla anıyoruz. Merhum Sabri Ülker’in adı bugün ülkemizin her yanına dağılmış sayısız hayır eserinin yanı sıra her eve, her aileye, her bireye ve her çocuğa mutluluk veren lezzetlerde yaşamıştır.

İnanıyoruz ki kurulan bu merkezde yapılacak araştırmalardan elde edeceğimiz veriler ile bilim dünyasında önemli çalışmaların temelini oluşturacağız. Ayrıca merkezde farklı coğrafyalardan bilim insanlarının da araştırma yapmasına olanak vererek evrensel bir bilim ağı oluşturmayı hedefliyoruz. Bu sayede tüm dünyaya, insanlığa faydalı sonuçlar elde edeceğimize inancım sonsuz.”

ALİ ÜLKER: TÜRKİYE’MİZİN BİLİMDE ÖNCÜ OLMASI İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Ali Ülker, “Sabri Ülker Vakfı’nın Marmara Üniversitesi ile ortak bu merkezi kurma hedefi topluma ve halk sağlığına katkı sunmak, araştırmaları teşvik etmek ve doğru bilgileri toplumla paylaşmaktır.

Bu ortak hedef için başta YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat’a ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Gündüz’e teşekkürlerimi sunarım. Bilim her ne kadar evrensel olsa da güzel Türkiye’mizin bilim konusunda öncü olması, Türk bilim insanlarının da örnek projeleri hayata geçirmeleri bizim için çok önemlidir.

Daha önceki işbirliklerimizden olan Harvard Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi’nde yakın bir tarihte bir sempozyum gerçekleştirdik ve orada da Türkiye’de başlatacağımız bilimsel işbirliğinin ilk işaretlerini vermiş idik.

Sempozumda ayrıca, araştırmalarını yurtdışında sürdüren bir Türk bilim insanı olarak Doç. Dr. Ömer Yılmaz’a Sabri Ülker Bilim Ödülü’nü takdim etme fırsatı bulmuştuk. Umuyorum ki bu yeni kurulacak bilimsel araştırma merkezi ile son derece yetenekli bilim insanları Marmara Üniversitesi ve Türkiye’mizin adının uluslararası arenada isminin duyulmasını sağlayacak.

Amacımız işbirliği yaptığımız yerli-yabancı üniversiteleri bir araya getirerek hem genç Türk bilim adamlarının yetişmesini ve hem de bilim adamlarımızın yurt dışı işbirliklerine açılmasını sağlamak. “

Marmara Üniversitesi Sabri Ülker Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin çalışmalarına en kısa sürede başlaması hedefleniyor.

False