GeriEtkinlikler Ramazanda hava nasıl olacak?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazanda hava nasıl olacak?

Ramazanda hava nasıl olacak?

Uzmanlar uyarıyor: "Sıcaklık rekoru kırılabilir."

Türkiye'de de yaz aylarını 90 gün sayarsak, bunun 60 günü çok sıcak geçecek. Afrika sıcakları ülkemizi kavuracak. Ramazan ayının aşırı sıcak geçmesini bekliyoruz. Sıcaklık rekorları kırılabilir.

RAMAZANDA SICAKLIK REKORU KIRILABİLİR

Dünyadaki sıcaklık artışında en önemli etkenin sera gazlarının atmosferdeki miktarının artmasıdır. Bu yaz sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. 2016 yılı sadece Türkiye'de değil tüm dünyada çok sıcak geçiyor. El Nino'nun etkisi çok fazla. Artık küresel ısınma da var. Bunlar bir araya geldi mi böyle bir durum yaşanıyor. Türkiye'de de yaz aylarını 90 gün sayarsak, bunun 60 günü çok sıcak geçecek. Afrika sıcakları ülkemizi kavuracak. Bu ayların içerisine ramazan ayı da denk geliyor. Ramazan ayının aşırı sıcak geçmesini bekliyoruz. Sıcaklık rekorları kırılabilir.

Ramazanda hava nasıl olacak

Afrika sıcaklarına karşı vatandaşların da pek fazla yapabileceği bir şey yok. Sağlık sorunu olan kişilerin çok sıcak havalarda dışarı çıkmamalı ve serin alanlarda zaman geçirmeli. Afrika sıcaklıklarının sadece Türkiye'de değil, Avrupa ve Rusya'da da etkili olacak.

Son günlerde bazı bölgelerde dolu etkili olacak. Hava sıcaklıklarının bir anda düşmesiyle dolu ve iri yağışlar oluşmakta, bu da ekinlere zarar vermektedir.

Hafta sonu hava sıcaklıkları birkaç derece azalacak ve mevsim normallerine düşecek. Birkaç gün içinde Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeyinde sağanak etkili olacak. Vatandaşlarımız sele karşı dikkatli ve tedbirli olmalı.

AA

False