GeriEtkinlikler ’Prematüre Gücü’ Projesi seminerleri başladı!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

’Prematüre Gücü’ Projesi seminerleri başladı!

’Prematüre Gücü’ Projesi seminerleri başladı!

Dünyanın en küçük kahramanları prematüre bebeklerin ve ebeveynlerinin mücadelesine destek olmak için #PrematüreGücü projesi, desteğe ihtiyaç duyan prematüre ebeveynlerini de yalnız bırakmıyor. Mutlu annelerin bebeklerinin de mutlu olacağı gerçeğinden yola çıkarak El Bebek Gül Bebek Derneği işbirliği ile Türkiye genelinde ebeveynlere yönelik bilgilendirici seminer ve eğitimler düzenlemeye başladı

2 yıldır devam eden "Prematüre Gücü" projesi prematüre ebeveynlerini de kapsayacak şekilde büyüyor. Türkiye’de her 10 bebekten 1’inin prematüre doğduğu gerçeğinden yol çıkarak prematüre bebeklerin hayata tutunma mücadelesine destek olmak için Prematüre Gücü projesi, El Bebek Gül Bebek Derneği işbirliği ile prematüre ebeveynlere yönelik bilgilendirici seminer ve eğitimler de düzenliyor.

ÇOK DUYGUSAL DESTEĞE İHTİYACI VAR

El Bebek Gül Bebek Derneği’nin prematüre ebeveynleri üzerinde gerçekleştirdiği son araştırmaya göre; prematüre bebek dünyaya getiren her 10 anneden 8’i bebekleri prematüre olduğu için kendini suçlu hissediyor ve bu annelerin sadece yüzde 17’si bu zorlu süreçte psikolojik destek alabiliyor. Prematüre bebeğin doğumdan sonraki hayata tutunma sürecinde, annelerin fiziksel ve duygusal olarak çok fazla desteğe ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Prima Uzman Kurulu Üyesi Uzman Psikolog Yeşim Çaylaklı, prematüre bebek sahibi olan annelerin doğum sonrası depresyona yakalanma olasılıklarının 5 kat daha fazla olabildiğini belirterek, prematüre annelere kendileriyle benzer deneyimler yaşayan annelerle bir araya gelmelerini ve mümkünse psikolojik destek almalarını öneriyor.

Yapılan eğitimlerin içeriğiyle ilgili bilgi veren El Bebek Gül Bebek Derneği Başkanı İlknur Okay ise “Devlet ve üniversite hastanelerinde bebekleri yeni doğan ünitesi yoğun bakım servisinde yatmakta olan prematüre anne-babalarıyla bir araya gelerek, onlara hem prematürelik hakkında kısa bilgilendirmeler yapıyor hem de bu dönemde yaşadıkları suçluluk, endişe, korku gibi duyguları yönetebilmeleri için destek oluyoruz. Yaptığımız bu seminerler yeni doğan yoğun bakım hemşireleri ve hekimlerimiz tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. ‘Anne iyi olursa bebek de iyi olur’ inancımızla tüm prematüre ebeveynlerinin her zaman yanındayız.” diye konuştu.

False