GeriEtkinlikler Öğrenciler sokak hayvanlarını unutmadı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Öğrenciler sokak hayvanlarını unutmadı

Öğrenciler sokak hayvanlarını unutmadı

Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Yönetimi dersi kapsamında hazırlanan ‘Bir Pati Ver’ etkinliği Sapanca sahilinde ve Sapanca İlkokulu’nda yapıldı.

Sapanca sahili ve Sapanca İlköğretim Okulu’nda konferans salonunda düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan proje üyesi Deniz Meral, ‘’Biz biliyoruz ki toplumda insanlar kadar, bitkiler kadar hayvanların da bizler için bir önemi var. Biz bu duyguları yaşıyoruz ve imkanlarımız doğrultusunda yaşatmaya çalışıyoruz. Buradan hareketle bu önem ve farkındalığın küçük yaşlardan itibaren kazanılması ve toplumsal bir farkındalığa dönüşmesi arzusuyla Sapanca İlköğretim Okulu’nda Bir Pati Ver projemizi gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz’’ dedi.

YARIŞMA SONUÇ VE ÖDÜLLERİ

‘Hayvan Sevgisi’ konulu resim yarışmasında birinciliği elde eden Mine Beytemur (1. Sınıf öğrencisi), ödülü olan bisikleti Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz’dan aldı. Başkan Yardımcısı Özcan Yavuz nezaretinde sahnede bisikleti ile ilk turu atan Mine Beytemur hakettiği ödülün sevincini ve mutluluğunu yaşadı.

İkinci Zeynep Arapoğlu’na (4. Sınıf öğrencisi), ödülü Sapanca MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Servet Sezgin tarafından takdim edildi. Üçüncü Ecren Pulat’a (4. Sınıf öğrencis ) ödülü Sapanca MYO Halkla ilişkiler ve Tanıtım Programı Öğretim Görevlisi Serpil Çiğdem tarafından verildi. Jüri özel ödülünü alan Rabia Nur Aydoğdu’na ise ödülü Sapanca İlköğretim Okulu resim öğretmeni Didem Türen Alaçam tarafından sunuldu.

 DUYGUSAL VE SOSYAL GELİŞİM

Sapanca MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Servet Sezgin, ‘’Projemizi hazırlarken çeşitli alanlarımız vardı. Projemizi sosyal medyada, kamuda sesimizi duyurarak farkındalık sağlayalım istedik. Projemizde çocuklarımıza yönelik Hayvan Sevgisi Temalı resim yarışması gerçekleştirdik” dedi.

Çocukların duygusal ve sosyal gelişiminde önemli bir rol oynayan hayvan sevgisinin küçük yaşlardan itibaren aşılanması gerektiğine dikkat çeken Sezgin, “Öğrencilerimiz hayvanlarla ilgili iç dünyalarını birbirinden güzel resimlerle ortaya çıkarttılar. Bunun yanında etkinlik olarak proje arkadaşlarımız ve duyarlı Sapanca halkının da katılımıyla sokak hayvanlarıyla ilgili yürüdüler, sokaklara mama dolu kaplar bırakarak onları doyurdular’’ dedi.

SOSYAL SORUMLULUK ALANI

Sapanca İlköğretim Okulu Okul Müdürü Orhan Öz, ‘’Bir Pati Ver etkinliği adı altında Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencilerinin dördüncü projesi. Kendilerini bu alanda tebrik ediyorum. Özellikle toplumsal konulara sosyal sorumluluk alanında değinen başta Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Servet Sezgin ve Öğretim Görevlisi Serpil Çiğdem’ e teşekkür ediyorum’’ ifadesini kullandı.

Öğrenciler sokak hayvanlarını unutmadı

HAYVAN BARINAĞINA DESTEK

Yanık Hayvan Barınağı Gönüllüsü Dilek Şenkaya, kimsesiz hayvanların bakımları ve barınak hakkında bilgilendirme yaptı. Sapanca Belediyesi’nin göstermiş olduğu ilgiye teşekkür ederek Sapanca halkından sokak hayvanları konusunda biraz daha duyarlı olmalarını ve barınakla ilgili gönüllü hayvan severleri beklediklerini ifade etti.

PAŞA SAHNEDE

Projeye destek veren Hüseyin Yavuz ve köpeği Paşa sahnede yaptıkları gösterileri ile hayvan sevgisini ve sadakati göstererek, öğrencilerin dikkatli bakışları eşliğinde Paşa gösterisi ile öğrencilere hayvan sevgisini aşılayarak unutamayacakları bir gün geçirtti. [fotogaleri=883,570]

False