GeriEtkinlikler My Baby & BLW mobil uygulaması ile tanışın!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

My Baby & BLW mobil uygulaması ile tanışın!

My Baby & BLW mobil uygulaması ile tanışın!

Tamamlayıcı beslenme sürecini bebeğin liderliğinde sürdüren yöntem BLW (BabyLedWeaning / Bebek Liderliğinde ve Önderliğinde Beslenme) "My Baby & BLW" mobil uygulaması ile artık hep annelerin yanında...

Gıda Mühendisi ve bir çocuk annesi Nesrin Mutlu tarafından hayata geçirilen My Baby & BLW mobil uygulaması ebeveynleri BLW dünyası ile tanıştırıyor. Bebek altı ayını doldurduğunda ona klasik beslenme yöntemindeki gibi püre, meyve suyu, muhallebi vermek yerine bebeğin ailesiyle aynı yiyecekleri yiyebilmesini amaçlayan BLW yöntemi bebeklerde, el-göz koordinasyonunun gelişmesiyle birlikte yiyeceklerin tadını, kokusunu, kıvamını öğrenerek duyusal gelişim de destekliyor. Bu yönteme göre bebek neyi ne kadar yiyeceğine kendi karar veriyor ve aileyle birlikte aynı zamanda, aynı yemekleri yiyerek bir sofra kültürü oluşturuyor.

iOS ve Android’i destekleyen uygulama "Giriş", "Bebek" ve "Ebeveyn" olmak üzere üç ana bölümden oluşuyor. BLW’yi tanıtıcı videoların yanı sıra nasıl başlanmalı, besin hazırlama yöntemleri gibi konularda detaylı anlatımlar ile kullanıcılara yol gösteriyor.

Sağlıklı ve organik malzemelerle hazırlanan 66’dan fazla yemek tarifi ve tariflerde önerilen malzemeleri doğrudan satın alınabilmesi için alışveriş sitelerine yönlendirmeler bulunuyor.

Uygulama, oluşturacağınız haftalık yemek planı ile bebeğinizin yeme-içmesini düzenleme imkanı sunuyor. Ayrıca “Bugün ne yedi?” kategorisi altında da tarihleriyle bebeğinizin ne yediğini, sevip sevmediğini ya da herhangi bir reaksiyon veridiyse kaydedilerek günlük tutulabiliyor. “Reaktif besinler” kategorisi ile de bebeğinizin herhangi bir besine karşı verdiği alerjik reaksiyonu fotoğraflı olarak kayıt altına alma olanağı veriyor.

Ebeveyn bölümü altında ise “Yapılacaklar listesi” kategorisiyle mobil cihazınızın takvimi ile bağlantılı olarak bebeğiniz için yapmanız gerekenleri sıralayabilir ve kendinize hatırlatma kurabilirsiniz. Ebeveynlere interaktif paylaşım ve sosyalleşme imkanı sunan forum alanı ile de ebeveynlik deneyimlerinizi paylaşabilir ve fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.

False