GeriEtkinlikler 'Minik Sporcular' projesi daha da büyüyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

'Minik Sporcular' projesi daha da büyüyor!

'Minik Sporcular' projesi daha da büyüyor!

P&G Türkiye, Migros ve Özel Olimpiyatlar Türkiye iş birliğiyle proje yürütülüyor!

2007’den bu yana 18 farklı ülkede uygulanan “Minik Sporcular” projesi, özel eğitim gereksinimi olan 2-7 yaş arasındaki çocukların Özel sporcu olarak topluma kazandırılmasını hedefliyor.P&G Türkiye, Migros ve Özel Olimpiyatlar Türkiye işbirliği ile özel eğitim gereksinimi olan bireylerin sporla hayata bağlanmaları hedefiyle yürütülen Özel Olimpiyatlar Projesi, 12’inci yılında ‘Minik Sporcular’ (Young Athletes) projesi ile devam ediyor. 2-7 yaş aralığındaki özel eğitim gereksinimi olan çocuklara yönelik sunulan proje, fiziksel aktiviteler ve oyunları içeren bir eğitim süreci ile çocukların psikomotor ve el-göz koordinasyon becerilerinin gelişmesine destek oluyor.

Minik Sporcular projesi daha da büyüyor

2007 yılından bu yana dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen ‘Minik Sporcular’ projesi, Türkiye’de ilk kez Migros, P&G Türkiye ve Özel Olimpiyatlar Türkiye işbirliği ile hayata geçiyor. Minik Sporcular, özel eğitime ihtiyaç duyan erken çocukluk dönemindeki bireyleri sosyal, fiziksel ve bilişsel becerilerle desteklemenin yanında, ailelerin de erken yaşlarda Özel Olimpiyatlar ailesine dahil olabilmesine yardımcı oluyor. Minik Sporcular programı ayrıca, özel eğitim gereksinimi olan bireyler konusunda da toplumda farkındalık yaratılmasına destek oluyor.

EĞİTİMLER MAYIS AYI SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Program kapsamında ilk eğitimler Mart ayında başladı. Proje için özel hazırlanan bir alanda düzenlenen eğitimlerden ilkine, proje uzmanı olarak Özel Olimpiyatlar Avrupa Avrasya Bölgesi Proje Sorumlusu Maureen Clarke liderlik etti. 2-7 yaş arası 15 özel ve 22 partner sporcunun katıldığı Minik Sporcular eğitimlerinde; çocuklarla ısınma, denge kurma, yürüme, zıplama, tırmanma gibi beceriler eğlenceli aktivitelerle öğretiliyor. Eğitimlerin Mayıs ayı sonuna kadar devam etmesi planlanıyor.

False