GeriEtkinlikler Milenyum çağında genç kızlar hala farkında değil!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Milenyum çağında genç kızlar hala farkında değil!

Milenyum çağında genç kızlar hala farkında değil!

Molped’in 950 genç kız ile yaptığı araştırmada çarpıcı bir sonuç ortaya çıktı… Ergenlik çağına giren genç kızların %60’ı regl'nin vücudun biyolojik bir süreci olduğu konusunda bilgi sahibi değil bu nedenle korku ya da endişe hissediyor, % 85’i ise yeterince bilgi almadığını düşünüyor.

Genç kızlarla duygusal bir bağ kurarak onları markanın öyküsüne dahil eden Molped, Türkiye genelinde yaptırdığı araştırma neticesinde ilk regl dönemine dair şaşırtıcı bulgulara rastladı. Bilginin rahatça ulaşılabildiği milenyum çağında, genç kızların %60’ı hala regl konusunda yeterli bilgiye sahip değil bu nedenle korku ve endişe hissediyor... Biyolojik gelişim sürecinin en doğal evresi olan regl ile ilgili genç kızların yaklaşık %60’ı önceden annesi tarafından bilgilendirilmiş olsa da, bu konuda yeterli bilgi almadığını düşünüyor ve %85’i kendi kızına daha fazla bilgi aktaracağını iletiyor.

Milenyum çağında genç kızlar hala farkında değil

Molped, bu sonuçlardan yola çıkarak genç kızları bilinçlendirmek ve anneleri bu konuda cesaretlendirmek için bir sosyal deney videosu hazırladı. Bir psikolog gözetiminde gerçek anne-kızların başından geçen hikâyelerin anlatıldığı videoda, genç kızlara ilk regl olduklarında ne hissettikleri ve ilk olarak kiminle paylaştıkları soruluyor. Regl’nin çok doğal, utanılacak değil aksine kutlanılması gereken bir süreç olduğunun altı çiziliyor. Molped, anneleri ve genç kızları bu döneme hazırlamak ve onlara daha çok destek olmak için Uzman Pedagog Sevil Yavuz ile özel içerikler hazırladı.

Milenyum çağında genç kızlar hala farkında değil

Web sitesinde yer alan tüm içerikleri uzman görüşüyle yorumlayan Pedagog Sevil Yavuz ise; “Anneler, regl’nin çekinilecek bir konu olmadığını, vücudun sağlıklı gelişiminin en önemli habercisi olduğunu kızlarına anlatmalı. Kızlar ise, regl olduğunda öncelikle doğal bir sürecin başladığını hatırlamalı, korkmamalı ve paniğe kapılmamalı. Bu sürece, kendileriyle birlikte hazırlanan annelerini de ortak etmeli ve genç kızlığa adım attıklarını bilmeliler” diye belirtiyor.

False