GeriEtkinlikler Rıfat Yüzüak, sezonun makyaj trendlerini açıkladı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Rıfat Yüzüak, sezonun makyaj trendlerini açıkladı

Rıfat Yüzüak, sezonun makyaj trendlerini açıkladı

Bu yılın trend renklerinden geometrik makyajda öne çıkan renkler, dokular neler?

1- Bu yılın trend renklerinden geometrik makyajda öne çıkan renkler, dokular neler?

Raisa&Vanessa 2016-17 Sonbahar/Kış defilesi için yaptığım makyaj tasarımında geometrik çizgiler ön plandaydı. Asırlar önce Kleopatra’nın güzellik sırrı olan eyeliner, yıllar geçtikçe modernleşiyor. İlk yansımaları yoğun olarak Marilyn Monroe, Amy Winehouse ve Lady Gaga gibi modaya yön veren isimlerle karşımıza çıkmıştı. Kış sezonunda geometrik makyaj tarzlarını siyahlar başta olmak üzere; lacivert, mor, kahve ve bu tarz makyajlari siyahlar basta olmak uzere, lacivert, mor, kahve, haki renkleriyle göreceğiz.

Rıfat Yüzüak, sezonun makyaj trendlerini açıkladı

2- Geometrik makyaj nasıl bir konseptte yapılmalı?

Geometrik makyajı herkes kendi tarzına göre minimalleştirebilir. Podyumlardaki abartılı görünümleri günlük hayata taşımak pek mümkün olmuyor. Verdiğim örnekteki üç ünlü ismin tarzı birbirinden çok farklı olmasına rağmen makyajlarında öne çıkan en belirgin şey geometrik eyelinerlerı… Dolayısıyla ile tüm kadınlar tarzları ne olursa olsun bu uygulamayı kendi tarzlarına göre minimalize edebilir veya yoğunlaştırabilirler.

 

Rıfat Yüzüak, sezonun makyaj trendlerini açıkladı
 

3- Kendi kendimize geometrik makyajı nasıl yapabiliriz, nelere dikkat etmeliyiz?

Geometrik makyaj uygulamak için göz kalemi ve eyeliner gibi ürünler kullanabilirsiniz. Raisa&Vanessa defilesinde Max Factor’ün keçeli kalem yapısındaki High Precision Eyeliner’ını kullandım. Bu ürün kendinize geometrik eyeliner uygulaması yapabilmeniz için son derece pratik. Dikkat etmeniz gereken diğer bir nokta da öne çıkacak noktanın eyeliner olması açısından yüzün geri kalan kısımlarını natürel bırakmak.

 

Rıfat Yüzüak, sezonun makyaj trendlerini açıkladı
 

4- Geometrik makyajda gözü ön plana tutacak püf noktaları neler?

Bu makyajın amacı zaten gözleri ön plana çıkarmak olduğu için gözün alt ya da üst çizgisi boyunca devam eden eyeliner uygulaması yapılır. Bunu destekleyecek en önemli unsur ise maskaradır. Defile makyajında Max Factor’ün Voluptuous maskarasını kullanarak kirpikleri daha belirgin ve daha kalkık gösterdik.

5- Kimler geometrik makyaj yapmamalı? (Gözü birbirine yakın olanlar, kaşı kalınlar vs. gibi bir kaç ayrıntı rica ediyorum.)

Geometrik makyaj uygulamasını herkes yapabilir aslında. Sadece gözleri birbirine yakın olanlar gözün biraz daha dış kısımlarına doğru eyeliner çizgisini belirginleştirebilirler. Göz kapağı düşük olanlar bu uygulamayı alt göz çizgisine uygulayabilirler. Bu uygulama gözlere gerçekten büyüleyici bir efekt verdiği için tüm kadınların denemesini öneririm.

False