GeriEtkinlikler KidZania: Çocuklar Ülkesi sınır tanımadan genişliyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

KidZania: Çocuklar Ülkesi sınır tanımadan genişliyor

KidZania: Çocuklar Ülkesi sınır tanımadan genişliyor

Meksika’nın başkenti Mexico City’de hikâyesine başlayan çocuklar ülkesi KidZania, bugün 24 ülkede faaliyet gösteriyor. Her hafta 58 milyon çocuk, yetişkinlerin dünyasını deneyimliyor, hayallerindeki meslekleri tecrübe ediyor. KidZania, bir ülkede başlayan hayali, sınırların ötesine taşımaya devam ediyor.

Meksikalı girişimci Xavier Lopez Ancona, 1999 yılında çocukların eğlenirken, öğrenebileceği, gerçek dünyayı deneyimlemelerini sağlayan, sorumluluk sahibi olabilecekleri bir eğlence parkı teması fikrini hayata geçirdi. Çocuklar ülkesi KidZania ilk kez, Meksika’nın başkenti Mexico City’nin Santa Fe bölgesinde kuruldu. Kurulduktan 7 sene sonra 2006’da yine Meksika’da Monterrey şehrinde ikinci şubesini açan KidZania, aynı yıl Tokyo’da ertesi yıl Endonezya’nın başkenti Jakarta’da şubelerini açtı. KidZania bugün 24 ülkede faaliyet gösteriyor. Her gün 9.5 milyon çocuk KidZania’ları ziyaret ederek, kendi ülkelerinde meslekleri deneyimliyor, gerçek hayata adım atıyor ve paylaşarak takım ruhunu öğreniyor.

KidZania: Çocuklar Ülkesi sınır tanımadan genişliyor

DÜNYA ÇOCUKLARI İÇİN GENİŞLİYORUZ

1999 yılından bugüne 19 ülkede toplam 24 şehirde faaliyet gösteren ve hızla büyümeye devam eden KidZania ailesine 2017 yılında 7 yeni üye daha katılıyor. KidZania; Paris, Chicago, Dallas, Toronto, Doha, Johannesburg ve Guadalajara’da açılacak olan KidZania’larla toplamda 31 şehirde hizmet verecek. Tüm KidZania’ların havayolu şirketleri, hastaneler, FMCG firmaları gibi toplam 968 dünya markası ile iş ortaklığı bulunuyor, meslekleri bu iş ortakları aracılığıyla çocuklarla buluşturuyor.

DAHA İYİ İŞLER İÇİN BİR ARAYA GELDİK

24 ülkede toplamda 2 bin 234 faaliyeti bir araya toplayan KidZania, sınır tanımadan tüm çocuklar için genişlemeye devam ediyor. Her sene de bu çocuk ülkelerini daha verimli hale getirebilmek için tüm KidZania yönetimleri bir araya geliyor. Bu sene 24 ülkedeki Kidzania yönetimleri Meksika’nın San Miguel Allende kentinde bir araya geldi. 5-8 Aralık arasında düzenlenen ‘Zummit’te, KidZania’lar kendi ülkelerinde yürüttükleri işlerini birbirleriyle paylaştı ve yeni fikirler üretebilmek için birlikte çalıştı. KidZania İstanbul Genel Müdürü Ebru Timur’un Türkiye’yi temsil ettiği toplantıda, KidZania İstanbul’un ‘Mutluluk Atölyesi’ projesi anlatıldı. Mutluluk Atölyesi’nde tüm KidZania çalışanları, beden müziği, ritm ve harmoni çalışmalarının yanı sıra KidZania İstanbul için özel olarak hazırlanmış programlara katılarak eğitimlerini tamamladı ve çocuklara daha iyi bir dünya yaratmak için hazırlandı.

 

KidZania: Çocuklar Ülkesi sınır tanımadan genişliyor
 

DÜNYADA KİDZANİA: ÖDÜLLER VE BAŞARILARIMIZ

Çocuklar ülkesi KidZania, 1999 yılından itibaren kazandığı ödüllerle başarısını tescilledi ve adını tüm dünyaya duyurdu. KidZania, “Meksika’nın En İyi Markası” ünvanını 2011’den 2015 yılına kadar taşıdı. Uluslararası Eğlence Parkları Organizasyonu tarafından “2009’un Global Markası” seçildi ve Meksika’da Ulusal İhracat Ödülü’nü kazandı. KidZania markası ülkenin en önemli sosyal sorumluluk vakıflarından CEMEFI tarafından 10. Yıl Ödülü’ne layık görülürken 2016 yılında dünya çapında 13 KidZania şehri, TripAdvisor tarafından Mükemmelik Ödülü’nü kazandı. KidZania’nın Londra şubesi de 2016 yılında RLI Ödülü’ne sahip oldu.

KidZania’ların getirdiği yenilikler ve yaptıkları anlaşmalar dünya çapındaki basın kuruluşlarında haber oldu. İngiliz medya kuruluşu BBC’de KidZania’nın kurucusu Xavier Lopez Ancona’nın başarı hikâyesi yayınlanırken, ekonomi haberlerini ön planda tutan CNBC, KidZania’nın Güneydoğu Asya’ya doğru ilerleyişini konu alan bir dosya haber yaptı.

Birçok yeni şehirle birlikte sınırlarını genişletecek olan KidZania, milyonlarca çocuğun hayallerini gerçekleştirmeye devam edecek. 

False