GeriEtkinlikler Kadınlar bu yıl “bereket” için yarışacak
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınlar bu yıl “bereket” için yarışacak

Kadınlar bu yıl “bereket” için yarışacak

Müze ve ören yerlerindeki mağazaları işleten Anadolu Kültürel Girişimcilik (AKG) tarafından kadınların emeğini daha iyi değerlendirmek amacıyla başlatılan ‘Anadolu’nun Kadın Gücü’ yarışmasının bu yılki konusu “bereket” olarak belirlendi.

Beş kategoride yarışacak adaylar, bereket temalı tasarımları ile 10 Ocak 2020 tarihine kadar www.anadolununkadingucu.com web adresinden başvurularını yapabilecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerindeki ticari alanların işletme yetkisine sahip Anadolu Kültürel Girişimcilik’in (AKG), Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ve Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) iş birliği ile, kadın girişimci ve tasarımcılara yönelik başlattığı yarışmanın ikincisi başlıyor Anadolu’nun Kadın Gücü adını taşıyan yarışma sonucunda seçilecek ürünler, AKG yetki alanlarındaki müze mağazalarında satışa sunulacak. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin dört bir yanından 945 girişimci ve tasarımcının katıldığı yarışmaya, bu yıl 15 Ekim 2019 – 10 Ocak 2020 tarihleri arasında başvuru yapılabilecek.

Geleneksel motifleri ve kültürel değerleri modernize ederek günümüze taşıyan ürünlere dönüştürmeyi teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından kadın tasarımcı ve üreticiler katılabilecek. Yarışmaya www.anadolununkadingucu.com adresi üzerinden başvuru yapılabilecek. Müze mağazalarında daha fazla kadın ürününün satılması amacıyla geçen yıl başlatılan yarışmanın, her yıl farklı bir tema etrafında devam ettirilmesi planlanıyor.

Bu yıl yarışmacılar “bereket” teması etrafında yine 5 ayrı kategoride yarışacak. Takı, Tekstil, Ev & Dekorasyon (Züccaciye), Kahve Seti kategorilerinde satışa sunulmaya hazır ürünler yarışırken İllüstrasyon kategorisinde yaratıcı çizgiler arasından seçim yapılacak.  

False