GeriEtkinlikler Kadın istihdamı artışı için önemli adım
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadın istihdamı artışı için önemli adım

Kadın istihdamı artışı için önemli adım

Kadınca süreçlerin tadına varılabileceği bir çalışma ortamı yaratılmalı.

Türkiye’nin en iyi şirketlerini İlk olarak bu sene verilen ödülü, “Fırsat Eşitliği ve Kadınların Desteklenmesi” kategorisinde yazılım firması SAP aldı.

6 Mayıs akşamı Wyndham Grand Otel’de gerçekleştirilen törende ödülü takdim eden Nutricia Anne Bebek Belenmesi İK Müdürü İrem Önal, kadının çalışma yaşamında etkin şekilde var olmasının Nutricia Anne Bebek Beslenmesi’nin önceliklerinden biri olduğunu belirtti ve “Şirketimizde çalışanlarımızın yüzde 45’i kadın. Bu oran Türkiye’nin, hatta Avrupa Birliği’nin belirlemiş olduğu ortalamanın üzerinde, biz de bu ortalamaya sahip olmakla gurur duyuyoruz. Bunun yanında Danone Türkiye çatısı altındaki şirketlerimizin genel müdürlerinin yüzde 75’i de kadın” dedi.

Nutricia’nın ‘kadın dostu şirket’ misyonunu benimsediğini belirten Önal, “Kadın istihdamında sürekliliğinin sağlanması, doğum, emzirme, bebek bakımı gibi ‘kadınca’ süreçler nedeniyle, kadının çalışma yaşamından kopmaması bizler için çok önemli. Nutricia olarak istihdamda sürekliliğin sağlanmasının ötesine geçmeye çalışıyor, kadınca süreçlerin tadına varılabileceği bir çalışma ortamı yaratmaya önem veriyoruz. Anne ve babalara verilen resmi doğum iznine ek olarak iki hafta izin, bütün aile fertlerini kapsayan özel sağlık sigortası, annelere evden ve yarı zamanlı çalışma imkanı, emzirme odası, ebeveyn koçluğu programı ve bedelsiz mama uygulaması bu amaçla hayata geçirdiğimiz uygulamaların bazıları” dedi.

GPTW için dünyada bir ilk

Kadın Dostu” olmayı bütün şirketler için önemli bir kriter haline getirmek istediklerini ve bu doğrultuda iş dünyasının önde gelen organizasyonlarına bu çalışmayı dahil ettiklerini belirten Önal şunları söyledi: “Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde ‘Kadın Dostu Şirket’ ödülünü verdik. Şimdi de Great Place to Work Enstitüsü ile birlikte Türkiye’de bir ilke adım atıyor ve ödül kategorilerine ‘Kadın İstihdamında Süreklilik’ başlığını ekliyoruz. 2016 Ödül Süreci’nde de Yıldız Teknik Üniversitesi ile beraber çalışarak ilerleyeceğiz.”

Önal, sağlıklı bir ömür sürdürülmesinde hayati önem taşıyan ilk 1000 gün sürecinde çalışan annelerin durumunu anlamak ve politika önerileri sunmak için yaptıkları araştırmanın sonuçlarını ise Haziran ayında açıklayacaklarını belirtti.

False