GeriEtkinlikler İpuçları burada... Yağ lekesi böyle kolayca çıkıyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İpuçları burada... Yağ lekesi böyle kolayca çıkıyor!

İpuçları burada... Yağ lekesi böyle kolayca çıkıyor!

Kıyafetinize yağ lekesi bulaştıysa panik yapmanıza gerek yok. Doğal ve pratik yollarla yağ lekelerini kıyafetlerinizden söküp atacak yöntemler…

1) TUZ

En pratik yöntem tuzdur. Leke oluştuktan sonra ne kadar kısa sürede hareket ederseniz o kadar iyidir. Yağ lekesi henüz kurumadan lekenin üzerine tuz dökün ve bekletin. Tuz, yağın bir kısmını emecektir. Lekenin yayılmasını önleyecektir ve temizlemeniz daha kolay olacaktır. Bu işlemi uyguladıktan sonra kıyafetinizi her zamanki gibi yıkayın.

2) PUDRA

İkinci bir yöntem olarak yağ lekesinin üzerine bebek pudrası dökün. Pudra yağı emsin diye bekletin. Sonra lekenin üstüne tülbent veya ince bir bez koyarak ütüleyin. Pudra ütülemeden sonra kumaşın üstünde kuruyacaktır. Böylelikle bir fırça ile lekeli yeri fırçaladığınızda leke de pudra ile gidecektir.

İpuçları burada... Yağ lekesi böyle kolayca çıkıyor

3) BULAŞIK DETERJANI

Bulaşık deterjanı bulaşıklardaki yağın en büyük düşmanıdır. Bunun için kıyafetlerdeki yağ lekelerinde de bu yöntemi denemek akıllıca olacaktır. Eğer kıyafetiniz koyu renkteyse rengini açabilir veya bulaşık deterjanınız boya içeriyorsa kullanmamakta fayda vardır.

4) ŞAMPUAN

Şampuanlar saçtaki yağları çözmek için kullanılır. Kıyafetimizdeki yağ lekesi için de etkili bir sonuç verebilir. Hatta evde yağlı saçlar için şampuanınız varsa onu kullanabilirsiniz. Lekenin üstüne şampuanı dökün ve parmağınızla ovalayın. Her zamanki gibi kıyafetinizi yıkayın.

İpuçları burada... Yağ lekesi böyle kolayca çıkıyor

5) KARBONAT

Yağ lekesini çıkarmak için kullanılan bir diğer yöntem ise karbonattır. Lekenin üstüne karbonat dökün. Karbonatın yağı emmesi için 1 saat kadar bekleyin. Eğer leke kurumuş ise ıslatın ve aynı işlemi uygulayın. Karbonatın renginin değişmesi yağı emdiğini gösterir. Sonra bir fırça yardımı ile karbonatı temizleyin ve kıyafetinizi yıkayın.

6) ALOE VERA

Yağ lekelerinden kurtulmanız için kullanabileceğiniz en doğal yöntemlerin başında aloe vera bitkisi geliyor. Aloe veranın yapraklarının içinde jelimsi bir sıvı bulunur. Eğer aloe veranız varsa bunu kullanabilir veya marketlerden aloe vera jeli satın alabilirsiniz. Lekenin üzerine jeli sürün, fırça ile ovalayın ve yıkayın.

False