GeriEtkinlikler Her evde bulunması gereken 5 temizlik malzemesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Her evde bulunması gereken 5 temizlik malzemesi

Her evde bulunması gereken 5 temizlik malzemesi

Kadınlar çoğunlukla pratik olmayan temizlik ürünlerine değil, olmazsa olmaz ve çok amaçlı temizlik ürünlerine ihtiyaç duyar. İşte sizin de evinizde mutlaka bulundurmanız gereken 5 temizlik malzemesi...

ÇAMAŞIR SUYU

Ev temizliği denilince akla ilk gelen ve kadınların vazgeçilmezi olan bir üründür. Gerek banyo ve tuvalet hijyeni, gerekse mutfak hijyeni için mutlaka kullanılması gerekir. Evin bu bölgelerinde meydana gelen her türlü kiri ve mikrobu anında temizleyici etkisi vardır.

Kullanım Şekli: Hazırladığınız su kabının içine çamaşır suyundan birkaç damla ekleyin. Ardından kullanacağınız bir bezi, bu suyla ıslatarak kirli bölgeyi temizleyin. Tuvaletlerde ise çamaşır suyunu döküp birkaç dakika bekletebilirsiniz. Ardından fırça yardımıyla kirlerden arınması gereken bölgeyi temizleyin.

GENEL TEMİZLİK DETERJANI

Evdeki parkeleri, kapıları, dolapları ve camları silmek konusunda oldukça işe yarar bir üründür ve her evde mutlaka bulundurulması gerekir. Tercih edebileceğiniz farklı kokulardaki bu deterjanlar hem evinizde oda parfümü etkisi yaratır hem de evinizin ışıl ışıl gözükmesini sağlar.

Kullanım Şekli: Bir kovaya hazırladığınız suyun içine bir miktar genel temizlik deterjanından damlatın. Sonrasında evin her bölgesini bu karışımla silebilirsiniz.

YAĞ VE KİR SÖKÜCÜ

Özellikle mutfakların hemen hepsinde yağ ve kir izlerine çokça rastlanır. Buna engel olmak mümkün değildir. Fakat her gün veya gün aşırı kullanabileceğiniz bir yağ sökücü, mutfağınızın oldukça temiz görünmesine yardımcı olur. Bu nedenle her mutfakta bulundurulması gereken ürünlerden biri de yağ ve kir çözücüdür.

Kullanım Şekli: Tercih ettiğiniz herhangi bir markanın yağ ve kir sökücü spreyini kullanabilirsiniz. Yağ ve kir tutan bölgelere (özellikle lavabo ve ocaklara) sıkıp birkaç dakika bekleyin. Ardından kirli bölgeyi nemli bir sünger yardımıyla silmeniz yeterli olacaktır.

YER PASPASI

Yerdeki kir izlerini pratik bir şekilde çıkarabilmek için bir yer paspasına mutlaka ihtiyacınız olacaktır. Piyasada değişik özelliklerde satılan yer paspaslarını ihtiyaçlarınıza göre seçebilirsiniz.

MİKROFİBER TEMİZLİK BEZLERİ

Evin her bölgesinde, çok amaçlı kullanabileceğiniz bu bezleri yukarıda sıraladığımız ürünleri kullanmak için evde bulundurmanız şarttır. Özellikle toz bırakmayan temizlik bezlerini tercih edebilirsiniz.

False