GeriEtkinlikler Head & Shoulders spora yatırım yapmaya devam ediyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Head & Shoulders spora yatırım yapmaya devam ediyor!

Head & Shoulders spora yatırım yapmaya devam ediyor!

Head & Shoulders, 2015-2016 Spor Toto Basketbol Ligi resmi sponsoru oldu.


TAYFUN ERÜLKÜ 

Head & Shoulders spora yatırım yapmaya devam ediyor

Genç Milli takımlarda edindiğin tecrübelerin oyuna ve karakterine nasıl bir katkısı oldu?

Genç Milli takımda ilk olarak takımdaşlığı bize en iyi şekilde empoze ettiler ve biz de bunu en iyi şekilde öğrendik. Çünkü her gittiğimiz kamp en az 15 kişilikti ve yaz süreci çok uzundu. Yıldız Takım’da 14-15 kişi bir kere neredeyse üç aya yakın kampta kalmıştık. Bu bize arkadaşlığı, paylaşmayı öğretti ve bu durum basketbolumuza da artı olarak yansıdı. Takım olabilmeyi, kazandığımız takım arkadaşlarımızla yardımlaşmayı biz saha içine de yansıttık. Yıldız Takım’daki oyuncularla 6 sene kamp yaptım, artık onlarla olan arkadaşlığımız, dostluğumuz iyice sağlamlaştı ve kardeş gibi olduk. Bu durum en son Ümit Milli Takımı’nda Avrupa Şampiyonluğu’na yansıdı. Bu sadece 1-2 aylık bir başarı değildi, bu Milli Takım’da yapmış olduğumuz arkadaşlıklar, edindiğimiz tecrübelerle birlikte toplamı 6 ayı kapsayan bir başarıydı.

Bir oyuncu olarak en güçlü yanını ne olarak görüyorsun? Rakiplerin senden neden çekinmeli?

Bir oyuncu olarak en güçlü yanımı 1-1’de adam eksiltme olarak görüyorum. Çabuk ayaklara sahibim ve boş koridorları daha iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Bu konuda özgüvenim tam…

Daha önce bir reklam çekiminde yer aldın mı? Almadıysan düşüncelerini alalım.

Daha önce bir reklam çekiminde yer almadım, burada Head&Shoulders çekiminde çok sıcak bir ortam var. Set ortamı hoşuma gitti tabii. Sezon uzun sürdüğü için basketboldan daha farklı ortamlara giremiyoruz, çok fazla vakit harcayamıyoruz. Böyle lider bir markanın Reklam çekiminde yer almak benim için farklı bir tecrübe oldu.

İlk tecrüben H&S ile oldu, bu konu ile alakalı düşüncelerini alabilir miyiz?

Head&Shoulders dünyaca ünlü bir marka… Bizim ligimize de sponsor. Spora ve sporcuya değer verildiğini hissetmek ve böyle bir reklam çekiminde yer almak beni çok mutlu etti.

Maçlara çıkmadan önce kendini nasıl motive ediyorsun? Özel bir uğurun var mı?

Giyinirken hep sağdan başlarım, formamı sağdan giyerim. Bir de kendim özel dua ediyorum. Tabii en önemlisi kafamın rahat olması ve kendime duyduğum güven… Ne de olsa kazanmak kafada başlar.

Sence iyi bir basketbolcunun olmazsa olmazları nelerdir?

İyi bir basketbolcunun olmazsa olmazı güçlü bir karakterdir çünkü basketbolcuların çok zor bir yaşantısı var, profesyonel bir yaşantınızın olması lazım. Yemenize, içmenize, yaptığınız hareketlere kadar dikkat etmeniz ve disiplinli olmanız lazım. Basketbolcu yaşantısı için öncelikli olarak uyku düzeni önemli, antrenman yapmak çok önemli. Bütün bu saydıklarım iyi olduktan sonra maçta iyi performans gösterebiliyorsun, koçunun gözüne girebiliyorsun. Basketbolcunun olmazsa olmazları düzgün karakterli, disiplinli ve uyumlu olmaktır. Ve tabi her şeyden önemlisi çok çalışmaktır.

Spor Toto Basketbol Ligi şu anda Avrupa’nın en iyi ligi olarak gösteriliyor. Sen de bu ligin önemli oyuncularından birisin. Bu konudaki görüşlerini alabilir miyiz?

Ben de Avrupa’nın en iyi liginde oynadığımı düşünüyorum. Çok önemli oyuncularla birlikte oynuyoruz. Bu durum gelişimimiz ve geleceğimiz için çok önemli. Ligimize gelen oyuncu ve koçların kalitesi bizi de etkiliyor. Michael Roll gibi bir oyuncuyla birlikte oynayınca bende geliştiğimi hissediyorum açıkçası. Ve hani derler ya “kimin kimi yeneceği belli olmaz” işte bu bizim ligimiz için oldukça geçerli laf. Hiçbir maç garanti değil her maç için çok çalışmak gerekiyor. Bundan birkaç yıl önce Anadolu Efes, Fenerbahçe, Ülker gibi takımlar alt kademedeki maçlara Avrupa kupalarından sonra rahat rahat gidebiliyorlardı. Bu tamamen ligimizin kalitesinin arttığının göstergesidir. 


EROLCAN ÇİNKO 

Head & Shoulders spora yatırım yapmaya devam ediyor

Bir oyuncu olarak en güçlü ve güçsüz yanını ne olarak görüyorsun? Varsa gördüğün güçsüz yanını geliştirmek için neler yapıyorsun?

Şutumu ve sahadaki savunmamı daha güçlü olarak görüyorum, çembere gidişlerimin ve pick & roll oyunlarımın biraz daha eksik kaldığını düşünüyorum. Bunları geliştirmek için sezon içinde de ufak tefek antrenmanlar yapıyoruz. Gerçi bu sezon içindeki tempoda zor oluyor, ama özellikle yazın boş vakitlerimde, sezon dışı zamanlarda yoğunlaşıyorum tabii ki.

Kendine örnek aldığın bir oyuncu var mı? Varsa sebebini öğrenebilir miyiz?

Kendime örnek aldığım bir oyuncu hiçbir zaman olmadı. Sadece kendime duyduğum güvenle her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.

Daha önce bir reklam filminde yer aldın mı? Bu set ortamıyla ilgili düşüncelerini alabilir miyiz?

Hayır, daha önce hiç reklam filminde yer almadım. TBL sponsoru olan Head&Shoulders’in reklam filminde yer almak benim için farklı bir deneyim oldu.

Maçlara çıkmadan önce kendini nasıl motive ediyorsun? 

Her maçtan önce belirli rutinim var. Her şeyin bir sırası var, giydiğim çoraptan ayakkabıya formaya maç öncesi kendimle yaptığım konuşmaya kadar… Otelden çıkmadan önce başlıyorum ve maça kadar hep aynı sırayla devam ediyor. Bunun dışına çıktığımda artık kendimi kötü hissediyorum. 

İyi bir basketbolcunun sence olmazsa olmazları nelerdir?

Bence iyi bir basketbolcu olmak öncelikle kendini tanımaktan geçiyor. Güçlü ve güçsüz yanlarını görüp onlara göre kendini geliştirmek gerekiyor. Bunları yaptıktan sonra tabii ki şansın da olması gerekiyor. Hepsi tam olduktan sonra kazanmaman için hiçbir sebep yok. Kazanmak kafada başlar.

Spor Toto Basketbol Ligi şu anda Avrupa’nın en iyi ligi olarak gösteriliyor. Bu konudaki görüşlerini alabilir miyiz?

Ligimizde çok iyi oyuncular ve çok iyi koçlar var. Avrupa’nın çok üstünde bütçelere kurulan takımlar var. Her takımın her takımı yenebildiği maçlar oynanıyor. Bana kalırsa her maç seyir zevki olarak üst düzey olarak geçiyor, gerçekten de Avrupa’nın en iyi ligi olabiliriz.

Bir oyuncu olarak bu ligde oynamanın sana katkıları neler?

Açıkçası iki sene öncesine, yabancı kuralı değişene kadar daha çok süre alıp daha çok katkı görüyorduk. Şimdiyle rekabet arttı ve sahada yer almak için herkesin elinden gelenin en iyisini yapması gerekiyor. Belki şuan da fark edemiyoruz, her zaman daha fazla süre almak istediğimiz için ama uzun vadede baktığımızda bu rekabet ve çalışma ortamı bizi daha ileri götürecektir. 


EGEMEN GÜVEN 

Head & Shoulders spora yatırım yapmaya devam ediyor

Kalabalık bir taraflar grubunun önünde oynamanın nasıl katkıları oluyor sana?

Taraftarlarımız beni çok seviyor, oyuna girdiğim an yüksek bir alkış kopuyor. Bu beni gerçekten çok motive ediyor. Evimizdeki maçlarda gerçekten çok ayrı oynuyoruz çünkü taraftarlarımız bizi sürekli destekliyor, biz de onun getirdiği motivasyonla çok daha iyi bir basketbol ortaya koyuyoruz. 

Kendine örnek aldığın pozisyonda bir oyuncu var mı?

Genelde insanlar oyun tarzımı, fiziğimi Ante Tomic’e benzetir. Ben de onu kendime benzetiyorum ve örnek alıyorum. Ayrıca Pau Gasol’u da çok beğeniyorum, onun gibi olmayı gerçekten çok isterim.

Takımla yaptığın antrenmanlar dışında özel bir çalışma yapıyor musun? 

Evet, yapıyorum. Amerika’dan antrenör getirttik, onunla birlikte özel çalışmalar yapıyorum. Halter yapıyoruz birlikte ve maçlardan sonra eksiklerimi çalışıyoruz. Ve takımla çalışmadığımız günlerde bireysel olarak çift idman yapıyorum.

Daha önce bir reklam çekiminde yer aldın mı? Set ortamıyla ilgili düşüncelerini alabilir miyiz?

Evet, daha önce Milli takımın reklamlarında yer almıştım. Burada da Head&Shoulders set ortamı gerçekten çok keyifli, ekip gerçekten ilk görüşte bile anlayabiliyorsunuz ki çok enerjik ve samimi insanlar. Çok zevkli bir ortam olmasına rağmen gerçekten görüldüğünden daha zor bir iş, herkes her şeyi en ince detayına kadar düşünüyor, oldukça önemsiyorlar. 

Maçlara çıkmadan önce kendini nasıl motive ediyorsun? Özel bir uğurun vs var mı?

Özel bir uğurum yok ben sadece maçı ve maçta neler yapabileceğimi düşünüyorum. Her maça karşı ayrı motivasyonumuz oluyor, ben geleceğimi düşünerek özellikle motive oluyorum. Büyük hedeflerim ve hedeflerime ulaşmak için her gün daha çok çalışıyorum. Kendime güveniyorum ve her maça kazanmak için çıkıyorum.

Sence iyi bir basketbolcunun olmazsa olmazları nelerdir?

Şans olabilir, bir de kafasının rahat olması önemli. Kazanmak kafada başlıyor. Kafan rahatsa sahaya daha motive çıkıyorsun. Ayrıca her basketbolcu profesyonelce yaşamalı diye düşünüyorum. 

Spor Toto Basketbol Ligi şu anda Avrupa’nın en iyi ligi olarak gösteriliyor. Bu konudaki görüşlerini alabilir miyiz?

Gerçekten her sene daha da değerlenen bir ligimiz var. Her sene daha iyi oyuncular geliyor. Herkes İspanya’dan sonra en iyi lig diyor ama bana kalırsa Avrupa’nın en iyi ligi bizim. Euro League’de de bu sene bence bunu göstereceğimize inanıyorum.


CEDİ OSMAN

Head & Shoulders spora yatırım yapmaya devam ediyor

Kariyer rekorunu 27 sayı ile kırdın. Bu rakamı nereye kadar çıkartmayı hayal ediyorsun?

Basketbolda tek maçlık attığın skorların bana göre bir önemi yok. Erman Abi (Kunter) gibi bir maçta 153 ya da Wilt Chamberlain gibi 100 sayı atmıyorsanız tabi! Günümüz basketbolunda onların rekorlarını kıramayacağıma göre, çok da üzerine düşmüyorum bunun.

En büyük hayalin ne? 

Şuan için her şey yolunda gidiyor. Gelecek planlarım için kariyerimde attığım sağlam adımları bir üst basamağa taşıyıp, geçen yıl draft edildiğim NBA’de kalıcı bir oyuncu olmak istiyorum. Şöyle birkaç MVP ödülü ve şampiyonluk yüzüğü de fena olmazdı!

Basketbolu bıraktığında nasıl bir oyuncu olarak anılmak istersin?

Ben her zaman komple bir sporcu olmak için çalışıyorum. Sahada fiziksel yeteneklerimi ve zihnimi en üst seviyede kullanıp, savunmada, hücumda tüm varyasyonlarda en iyisini yapmaya çalışıyorum. Yine de tüm bu özelliklerimin önüne, herkes için saygıyı koyuyorum. Sahada da saygılı olmak benim olmazsa olmazlarımdan. Basketbolu bıraktıktan sonra gerek sporculuğumla, gerekse kişiliğim ile iz bırakan, örnek bir basketbolcu olarak hatırlanmak isterim.

Sence iyi bir basketbolcunun olmazsa olmazları neler?

Sadece basket maçlarında değil hayatın her alanında kendime duyduğum güven çok önemli. Kariyerim boyunca başarılı performansın en önemli etkenlerinden birinin kendine güven olduğunu öğrendim. Hayata atılmak için en önemli şey kafanın rahat olmasıdır. Çünkü “Kazanmak Kafada Başlar”. Zihninizde oluşabilecek en ufak bir endişe veya olumsuz düşünce, olabilecek en yüksek başarıyı gerçekleştirmenize engel olabiliyor. En iyi performansınız için kendinize sonuna kadar inanmanız ve güvenmeniz gerekli.

Aynı zamanda Head and Shoulders markasıyla da işbirliğin var. Bu konuda neler söylemek istersin?

Günlük hayatımda severek ve güvenle kullandığım bir markanın yüzü olmaktan dolayı mutluyum. İster kız arkadaşımla buluşacak olayım, ister kazanmak için sahaya çıkıyor olayım, kısacası her konuda kendime olabildiğince güven duymak isterim. head&shoulders yüzde yüze kadar kepeği önlediği için, özellikle biz erkeklere bu güveni duyabilmemizde en büyük destek. Bu yüzden, güne duş alarak başlıyorum, saçlarımı yıkıyorum, ve kendimi çok daha özgüvenli hissediyorum çünkü dünyanın 1 numaralı kepek şampuanını kullandığımı biliyorum. Head&Shoulders’ın “Kazanmak Kafada Başlar” mottosu benim hayatımla da çok özdeşleşiyor. Her zaman kazanmak için sahaya çıkıyorum. Sürekli göz önünde olan biri olarak saç bakımına özen gösteriyorum. head&shoulders ile kafam rahat ve dolayısıyla özgüvenim de oldukça yüksek. Head&Shoulders %100 e kadar kepeği ve saç derisi sorunlarını önlediği için saç derimi rahatlatıyor ve kendimi her zaman iyi hissettiriyor, Kariyerimde ilerlerken bana eşlik eden Head&Hhoulders’ın ile bundan sonra da birlikte yürüyecek olmak bana güç veriyor. Çünkü head&shoulders’ın, bana şans getirdiğine inanıyorum.

False