GeriEtkinlikler Hayvan deneylerini durdurmak için protesto ettiler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hayvan deneylerini durdurmak için protesto ettiler

Hayvan deneylerini durdurmak için protesto ettiler

Kurulduğu günden beri hayvanları koruma sözüyle ilerleyen, her ürünü ile doğa ve yüzde yüz hayvan dostu olan The Body Shop’ın dünyanın en saygı gören hayvanları koruma organizasyonu Cruelty Free International ile başlattığı ‘Forever Against Animal Testing’ – ‘Daima Hayvan Deneylerine Karşı’ kampanyası bu kez hayvanlar tarafından destek gördü. Tüm dünyada kozmetik ürün ve içeriklerinde hayvan üzerinde deneyleri durdurmak için protesto yapan hayvanlar Birleşmiş Milletler New York binasının önünde buluştu. Kampanya Birleşmiş Milletler'i her yıl 500,000 hayvana zarar veren acımasız deneyleri durdu

Dünyanın ilk hayvan protestosu Birleşmiş Milletler'in New York'taki merkezinde 24 Ocak 2018, Çarşamba günü gerçekleşti. Farklı boylarda ve türlerde köpeklerin katıldığı protesto, The Body Shop ve Cruelty Free International'ın beraber yürüttüğü Forever Against Animal Testing (Daima Hayvan Deneyine Karşı) adlı kampanyayı desteklemek için düzenlendi. Pankartlar ve bandanalarla sokağa çıkan köpekler, kampanyaya destek verdi.

The Body Shop ve Cruelty Free International'a kampanyayı daha önce de Kanada ve ABD'de desteklemiş olan yetenekli hayvan fotoğrafçısı @TheDogist, ve Instagram’da meşhur olan köpek @louboutinanyc de katıldı.

Protestonun amacı dünya çapındaki ülkelerin %80’ninde hala hayvanlar üzerinde kozmetik için deneyler yapılmasına dair hiçbir yasa olmadığı gerçeğini topluma duyurmak ve tüketicileri dilekçeyi imzalayarak kampanyaya destek olmaya çağırmaktı.

Forever Against Animal Testing kampanyası, 6 ayda 4 milyon üzerinde imza toplayarak kozmetik ürünlerin hayvanlar üzerinde denenmesine karşı düzenlenen en büyük kampanya oldu. The Body Shop ve Cruelty Free International hayvanların kozmetik ürün ve içerikleri için deneylerde kullanımına karşı olan tüm şirketleri kampanyayı desteklemeye çağırıyor. 8 milyon imzaya ulaşıldığı zaman dilekçeyi Birleşmiş Milletler'e sunacak olan The Body Shop ve Cruelty Free International, tüm dünya üzerinde kozmetik deneylerde hayvanların kullanımının durdurulması için uluslararası bir kongre düzenlenmesini talep edecek.

Kampanyaya The Body Shop mağazalarından veya www.thebodyshop.com/ban-animal-testing adresinden imza verebilirsiniz.

False