GeriEtkinlikler Güne sağlıklı başlayalım mı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Güne sağlıklı başlayalım mı?

Güne sağlıklı başlayalım mı?

Kahvaltı sadece çocuklar için değil, hepimiz için en önemli öğün.

Kahvaltı sadece çocuklar için değil, hepimiz için en önemli öğün. Ancak çocuklarımızı buna alıştırmamız bazen zor olabiliyor. Biz bunu keyifli ortam ve keyifli içerikler ile başardık.

Kahvaltı yapmayı çok seven bir aileyiz. Ama şöyle bol içeriği olan bir kahvaltı sofrası olacak! Reçel, bal, pekmez, peynir, domates, salatalık, zeytin, yumurta, meyve, her şey olacak. Keyifli bir aile yemeğine dönüşen uzun bir kahvaltı için her sabah gerekenden daha erken kalkıyoruz. Güne keyifle ve sağlıklı bir yemekle başlamayı alışkanlık haline getirmeyi başardık diyebilirim.

Tabi ki her gün bu kadar uzun vaktimiz olmayabilir. Acil bir iş çıkar ya da çocuklardan biri bir türlü uyanmak istemiyor olabilir. Ancak çocukların sağlıklı büyümesi ve dengeli beslenmesi için iyi bir kahvaltı şart. Dar vakitte bile besleyici ve sağlıklı kahvaltı yapmaya alışmaları için geniş sofralı kahvaltı kadar kahvaltılık gevreklere de önem verdim. Bunun nedeni sanırım kendi gençliğimde saklı.

Kahvaltılık gevreklerle ben küçükken Almanya’da tanıştım. Mısır veya buğday gevrekleri, Nesquik çikolatalı gevrekler ve müsli okul zamanımda sabahları erken kalkmak istemediğim günlerde hep kahvaltım olmuştu. Diğer günlerde annem bana iki ekmek hazırlardı. Ancak ben özellikle Nesquik kahvaltılık gevrekleri ve müsliyi çok severdim. Öyle seviyordum ki, Türkiye’de bunları burada bulamadığım yıllar hep Almanya’dan yanımda getirdim.

Çocuklarım olunca onları hem bol bir kahvaltı sofrasına hem de gevreklere alıştırmaya kararlıydım. Onlarla birlikte eşimi de alıştırmış oldum! Nesquik kahvaltılık gevrekleri alıştırmaya gerek kalmadı gerçi, karşı konulmaz bir tada sahip oldukları için oğullarım bayıla bayıla yiyiyor zaten. Bugün ise genelde bol malzemeleri olan kahvaltı sofrasına oturuyoruz, zamanımız yokken Nesquik kahvaltılık gevreklerini ya da müsli yiyorlar. Çünkü onunla da çok sayıda vitamin, demir, kalsiyum ve yeteri miktarda süt almış oluyorlar.

Kahvaltının yanısıra çok da güzel bir ara öğün oluşturuyor. Okuldan gelince benim çocuklarım daima açlar. Kocaman bir meyve tabağının yanı sıra bir kase tam tahıllı Nesquik kahvaltı gevreği sütle birlikte doyurucu bir seçenek. Eğer sabahleyin kahvaltı sofrası kurduysak, okul çıkışında meyvenin yanı sıra Nesquik kahvaltılık gevrek de yiyebiliyorlar. Eğer sabah gevrek yedilerse meyvenin yanına ekmek üstü bir şey hazırlıyorum.

Ben de müsli yedirsem mi diye düşünüyorsanız, nasıl yapacağınızı size anlatayım. Müslimizi daima kendimiz yaparız. Bunun nedeni hazır müslileri beğenmememiz değil. Dört kişilik ailemizde müsli ve gevrekleri yetiştirmek mümkün değil de ondan! Biraz daha hesaplı olsun diye kendimiz yaparız. Çok da kolay! Yulaf ve/veya buğday ezmesine tercihinize göre biraz mısır ya da buğday gevreği ekledikten sonra kuru üzüm ve kıyılmış kuru kayısı, incir, dut ya da başka kuru meyve ekleyebilirsiniz. İlaveten biraz keten tohumu, ayçekirdek içleri, tercihinize göre fındık, ceviz veya fıstıkla harika bir karışımı elde edersiniz. Hayal gücünüze engel yok aslında.

AA5 (1)Tatlandırmak için süte karıştırmak üzere ister şeker, ister bal ya da pekmez kullanabilirsiniz. Tam tahıllı Nesquik kahvaltılık gevreklerinden de biraz karıştırırsanız çocuğunuz müsliyi daha da çok sevecektir. Çikolatalı oldukları için ilave edeceğiniz şeker miktarı sıfıra yakın iner. Hatta olgun yarım bir muzla sütü karıştırırsanız şeker gerektirmez bile.

Çikolatalı gevrekler için hazır markete gitmişken sizi bir kampanyadan da haberdar edeyim. Belki şansınız tutar ve bir yıllık süt ihtiyacınızı kazanırsınız! Nesquik kahvaltılık gevrekler ve SEK Süt işbirliğiyle 200 kişiye 1 yıllık süt ihtiyacını hediye edilyor çünkü. Yalnızca Migros’larda geçerli bu kampanyanın tarihleri 1 Eylül–30 Kasım 2015. 5TL ve katları olarak Nesquik kahvaltılık gevrek alışverişi yapanlar, çekilişe katılma hakkı kazanıyor. Yapılacak çekiliş sonunda 200 kişiye 150 litre SEK süt hediye veriliyor. Yani süt tüketiminize göre ailenizin bir yıllık süt ihtiyacı karşılanmış olur belki. Fena mı olur? Ayrıca, 1.000 kişiye de 1 litre SEK süt hediye ediliyor. Kampanya hakkındaki detayları bu linkten ulaşabilirsiniz.

Kaynak: www.alternatifanne.com

False