GeriEtkinlikler Giysilerinizdeki tüylerden kurtulmak için çözümler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Giysilerinizdeki tüylerden kurtulmak için çözümler

Giysilerinizdeki tüylerden kurtulmak için çözümler

Evde beslenilen evcil hayvanlardan ya da pamuklu battaniyelerden, yatak örtülerinden kaynaklanan ve kıyafetlere yapışan tüyler oldukça sinir bozucu olabiliyor. İşte hızlı bir şekilde kıyafetlerdeki tüylerden kurtulmanın yolları...

YIKAMAK

Akla gelen ilk çözüm bazen en doğrusudur. Kıyafetlerinize bulaşan tüylerini temizlemek için uygun deterjanla yıkadığınızda tüylerin büyük bir çoğunluğundan kurtulmuş olacaksınız. Kıyafetlerinizi düzenli yıkayıp havalandırarak, tüylerden kurtulmanın keyfini çıkarın.

KURUTMA MAKİNESİ

Çamaşır kurutma makinelerinin tamamı tüy toplama özelliğine sahiptir. Tüy toplayan kıyafetlerinizi haftada bir kere kurutma makinesine atarak tamamen temizlemeniz mümkün. Makinenizin ön yüzeyinde bulunan filtreyi düzenli olarak temizlemeyi unutmayın.

EVCİL HAYVANIN TÜYLERİNİ KESTİRMEK

Eğer kıyafetlerinize bulaşan tüylere neden evcil hayvanınız ise bu seçenek biraz zor olabilir ama sorunu temelden çözmek yani kıyafetlere tüy bulaşmasını tamamen engellemek için yapabileceğiniz en doğru hareket hayvanınızın tüylerini düzenli aralıklarla kestirmek olacaktır.

TÜY GÜÇLENDİRİCİ MAMALAR

Eğer evcil hayvanınızın tüylerini kestirmek istemiyorsanız her zaman aldığınız mamayı tüy güçlendirici mamalar ile değiştirmelisiniz. İçeriğinde özel vitamin desteği olan mamalar evcil hayvanınıza hiçbir zarar vermeden tüylerini güçlendirerek hem onu hem de sizi mutlu edecektir.

BALON

Çok fazla bilinmeyen bir yöntem olan balon yöntemi ile şişirilmiş bir balonu kıyafetinize sürterek elde edeceğiniz statik elektrikten faydalanacaksınız. Bu yöntemi denerseniz balonun etrafında toplanan tüylere şaşırmayın!

ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE

Kıyafete yapışan tüyleri elektrikli süpürge ile çekmek oldukça bilinen bir yöntemdir ama uygulaması zordur. Çok fazla verimli bir yöntem olmadığı da düşünülürse; elektrik süpürgenizi sadece koltuk takımınızı temizlemek için kullanmanız önerilebilir.

KOLİ BANDI

Evden hemen çıkmanız gerekiyorsa ve giyeceğiniz kıyafette tüy varsa kıyafetinizi giymek sizi rahatsız edebilir. Bu tür durumlarda en kolay çözüm; koli bandını kıyafetin tüm yüzeyine yapıştırıp çekerek tüyleri temizlemektir.

TÜY TOPLAMA RULOLARI

Kıyafetlerinize bulaşan tüylerden kurtulmak için üretilmiş bir makine de mevcut! Süpermarketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz bu ürün üzerindeki yapışkanlar ile tüyü kendisinde toplayarak kıyafetlerinizi temizlemenizi sağlıyor. Geliştirilmiş bir koli bandı tekniği olan ürünü satın almak istemiyorsanız birçok alternatif yöntem mevcut.

JİLET

KOLİ BANDIna alternatif olan bu yöntemin tek farkı jilet kullanarak kıyafetleri temizlemek. Bu yöntemi uygularken kıyafetinizi düz bir zemine katmalı ve kesik ya da yırtık oluşturmamaya olabildiğince dikkat etmelisiniz.

False