GeriEtkinlikler Dünyanın örnek aldığı eğitim sistemi Türkiye’de
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dünyanın örnek aldığı eğitim sistemi Türkiye’de

Dünyanın örnek aldığı eğitim sistemi Türkiye’de

Tüm dünyanın kabul ettiği Kanada Eğitim Sistemi ile birleştirilen karma müfredat, çocukların öncelikle öğrenmeyi öğrenmesini ve hayatı keşfetmesini sağlıyor.

Bu müfredat sayesinde anaokulundan itibaren çok dilli, çok kültürlü, çok yönlü; araştırmayı seven öğrenciler yetiştiriliyor. Onlara yıllarca rehberlik edecek kalıcı öğrenme sistemine zemin hazırlanıyor. Türkiye-Kanada iş birliği ile karma müfredatlı eğitim sistemi sunan ve mezunlarına çift diploma veren okullar, Avrupa Yakası'nda Ulus ve Levent’te, Anadolu Yakası'nda ise şimdilik Bağdat Caddesi’nde bulunuyor.

Şehrin en güzel lokasyonlarında geçmişe sahip çıkıyor

Şehrin en ferah lokasyonlarında, çok dilli ve çok kültürlü öğrenciler yetiştiren Kanada eğitim sistemi ile eğitim veren okullar, İstanbul’un tarihi mekânlarını da yeniden hayata kazandırarak hem geçmişe hem bugüne sahip çıkıyor. Moda’da bulunan tarihi Doktor Mahmut Bey Köşkü’nü restore ederek Ekim 2017 tarihinde eğitime açacak olmaları da eğitime verdikleri önem kadar İstanbul’un tarihi mekânlarını da yaşatmaya kararlı olduklarının göstergesi.

Dünyanın örnek aldığı eğitim sistemi Türkiye’de

Uluslararası güce sahip okullar

Kendi bünyesinde “Yüksek İstişare Konseyi” de bulunan Kanada eğitim sistemini benimsemiş okullarda alanında başarılı ve tanınmış kişilerden oluşan bu konseyin görevi, okulların uluslararası düzeyde başarı hedefli olması, güçlü bir eğitim sisteminin başarıyla uygulanması, öğrencilerinin eğitimlerine Türkiye’de olduğu kadar yurt dışında da başarıyla devam edebilmelerine olanak sağlamak. Bu doğrultuda konsey özellikle anaokul ve ilkokul yönetimlerine birçok konuda görüş ve çalışmalarıyla da katkıda bulunuyor.

Konsey üyeleri arasında ise Prof. Dr. Yılmaz Argüden (Türk - Kanada İş Konseyi Kurucu Eski Başkanı), Prof. Dr. Erhan Erkut (MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı), Prof. Dr. Murat Tarımcılar (TED Üniversitesi Rektörü), Ayşen Tugal (Eğitim Kurumları Direktörü), Heather Jones (Eğitim Koordinatörü Eric Smith – Eğitim Koordinatörü) gibi uzman isimler yer alıyor.

Heather Jones, “Okullarımızın, Kanada ile içinde bulunduğu özel bir ortaklık durumu mevcut, bu da çocukların geleceğine avantaj olarak eklenecek” diyerek okulların uluslararası alandaki gücünün altını çiziyor.

Anaokulundan Kanada’ya

Anaokulundan itibaren öğrencilerine %100 İngilizce eğitim veren okulların öğrencileri, ingilizceye ek olarak fransızca öğrenerek mezun oluyor. Her iki ülkenin eğitim bakanlıkları tarafından kayıt altında bulunan öğrenciler, eğitim hayatlarına Kanadalı öğrencilerle aynı şartlarda devem edebiliyor ve eğitimlerini istedikleri zaman Kanada’da sürdürebiliyor. Kanada Eğitim Sistemi’ni benimsemiş okulların Türkiye Direktörü Ayşen Karşıt, açıldıkları günden bu yana olumlu geri dönüşler aldıklarını belirterek, “Kurduğumuz eğitim köprüsüyle Kanada ve Türkiye birbirine çok daha yakın. Okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize, Kanada’daki öğrencilerle aynı hakları sağlayarak, son derece önemli olanaklar sunuyoruz.” dedi.

Kanadalı uzman eğitmenler

Kanada Eğitim Sistemi’ne dayalı bu okullarda Kanada Eğitim Bakanlığı tarafından seçilen ve atanan öğretmenler, çok dilli ve çok kültürlü adaylar arasından seçiliyor. Anaokulunda E.C.R., ilkokulda da E.C.A.A. değerlendirmesi yapan Kanadalı uzman eğitmenler, öğrencilerin İngilizceyi anadilleri gibi öğrenmesine yardımcı oluyor.

Organik yaşam

Kanada Eğitim Sistemi’ni esas almış tüm okullarda, çocukların zihinleri kadar fiziksel gelişimlerine de önem veriliyor. Bu yüzden okuldaki beslenme programları %100 doğal, organik, mevsiminde yetişen gıdalardan ve menülerden oluşuyor. Bunun yanında öğrencilere şehrin merkezinden kopmadan yeşille ve temiz havayla iç içe olabilecekleri ortamlar sunuluyor.

False