GeriEtkinlikler Doktortakvimi.com bir tık uzağınızda!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Doktortakvimi.com bir tık uzağınızda!

Doktortakvimi.com bir tık uzağınızda!

Doktortakvimi.com'un CEO'su Cem Yücelten, neden böyle bir girişime ihtiyaç duyulduğunu, hem kullanıcılara hem de uzmanlara bu sitenin sağladığı kolaylıkları anlattı.

Doktortakvimi.com bir tık uzağınızda

1- DOKTORTAKVİMİ.COM NEDİR? NE İŞE YARIYOR?

DoktorTakvimi.com olarak, interneti kullanarak sağlık araştırması yapan hasta ve danışanlarla randevularını online bir şekilde yönetmek isteyen hekim ve uzmanları buluşturuyoruz. Hekim ve uzmanlar yazılım hizmetlerimizden yararlanıp, online görünürlük anlamında uzman bir destek alırken sağlık araştırması yapan hasta ve danışanlar da kolaylıkla randevularını oluşturabiliyor. Hizmetlerimizle hekim ve uzmanların daha rahat, keyifle çalışmalarını sağlamaya çalışırken, hasta ve danışanların da daha kolay bir şekilde karar vermelerini ve randevu oluşturmalarını sağlıyoruz. 

2- SİSTEMDE NASIL BİR AÇIK GÖRÜLMESİ KARŞILIĞINDA BÖYLE BİR GİRİŞİMDE BULUNULDU?

Bildiğiniz gibi internet her alanda hayatımızın içinde. Araç kiralamadan yemek siparişine ve banka işlemlerine kadar neredeyse her şeyi internet kullanarak yapabiliyoruz. Devlet hastaneleri için son derece iyi çalışan MHRS sisteminden sonra özel sağlık kurumları ve muayenehaneler için de aynı sisteme ihtiyaç olduğunu biliyorduk. Ayrıca internet kullanıcılarının da internetten hekim ve uzman araştırması yapma davranışı ve onlar hakkındaki yorum, çalıştığı kurum, uzmanlık alanı gibi tüm bilgileri aynı yerde görme istekleri sonucu bu girişimi hayata geçirdik.

Hekim ve uzmanların günlük işlerini inceleyerek onların yönetimsel iş yükünü azaltmaya odaklı çözümler üretiyoruz. Bu çözümler Software-as-a-Service olarak sunuluyor.

3- KULLANICILARA NE GİBİ KOLAYLIKLAR SAĞLIYOR?

İnternette sağlık araştırması yaptığımızda karşımızda ne görmek istiyoruz? DoktorTakvimi kullanıcı ne görmek, hangi bilgileri öğrenmek istiyorsa bunları bir araya toplayarak kullanıcının zamanını daha iyi kullanmasını sağlamaya çalışıyor.

Hekim, uzman, klinik, hastalık veya bir hizmetle ilgili bilgi arayan kullanıcılar web sitemize girerek araştırma yapabiliyor ve isterlerse online olarak veya çağrı merkezimiz aracılığıyla randevularını oluşturabiliyorlar. Biz sağlık hizmeti deneyiminin bu noktada bittiğini düşünmüyoruz. Kullanıcının randevu oluşturmak için harcadığı süreden tutun da randevuya gittiğinde ne kadar sıra beklediği, randevuyu aldığı platformun bu randevuyu unutmaması için yardımcı olup olmadığı ve son olarak da tüm bu deneyimi paylaşıp paylaşamaması bizce sağlık hizmeti deneyiminin kilit noktaları. Global misyonumuz çerçevesinde tüm bu deneyimi daha insancıl bir hale getirmek istiyoruz. Buna ek olarak bahsettiğimiz deneyimdeki iletişimi üst düzeye çıkarmak ve etkili bir hale getirmek de en önemli amaçlarımızdan.

4- HEKİMLERE VE UZMANLARA NE GİBİ KOLAYLIKLAR SAĞLIYOR?

Hekimler ve uzmanlar gün içinde karşılaştıkları uzmanlık harici iş yükünden şikayetçiler. Zaten çok zor bir mesleği icra ederken bir de organizasyonel problemlerle mücadele edip buna zaman ve emek harcıyorlar. Bu sadece kendi kliniği yöneten hekim ve uzmanlar için geçerli değil. Bir hastanede çalışan hekim ve uzmanlar da kendi işleri dışında başka işlerle uğraşmak zorunda kalıyorlar. Biz DoktorTakvimi.com olarak onların daha rahat ve keyifle çalışmalarını sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Bunun yolunun da sağlık hizmetlerine ait yönetimsel hizmetlerin mümkün olduğunca otomatize edilmesi ve dijitalleşmesinden geçtiğini düşünüyoruz.

Online randevu takvimimiz, 7 gün 24 saat çalışan aktif bir yazılım ve beraberinde çağrı merkezi desteği, hasta ve danışanlara randevularını hatırlatıcı hizmetler, web sitesi desteği gibi hekimin ve uzmanın işlerini organize etmesinde, online görünürlüğünü sağlamasında kilit rol oynayan hizmetlerle birlikte geliyor. Tüm bu hizmetlerle hekimler ve uzmanlar büyük bir iş yükünden kurtulabiliyorlar.

5- TÜRKİYE’DE KAÇ HEKİM BU SİSTEME ÜYE? 

Bugün sistemimizde 181 binden fazla hekim ve uzman profili bulunuyor. Profesyonel olarak hizmetlerimizi kullanan hekim, uzman sayısı ise yaklaşık 5 bin ve yaklaşık 100 özel sağlık kurumuna da hizmet vermekteyiz. Şu anda aylık 4,5 milyon ziyaretçi sayısına sahibiz. 2017 yılında toplamda 46 milyon oturum sayısına ulaştık. 2018’in ilk verilerine baktığımızda geçen yılki sayıların üstüne çıkacağımızı söyleyebiliyoruz. 

False