GeriEtkinlikler Çocuğa şiddete dur de!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuğa şiddete dur de!

Çocuğa şiddete dur de!

Çocuğa şiddetin ne tarihi ne de coğrafyası vardır.

Son dönemde haber bültenleri çocuğa şiddet haberlerinden geçilmiyor. Gün geçmiyor, masum bir çocuğa annesi, babası, bir yakını, öğretmeni ya da herhangi bir kişi tarafından uygulanan şiddetin dehşetiyle sarsılıyoruz.

Çocuğa şiddetin ne tarihi ne de coğrafyası vardır. Hep vardı, her yerde var ve eğer inkar edip göz yumarsak maalesef hep de olacak! 2007 yılından beri (www.bilgiacikkapi.com) seminerler, videolar, broşürler ve sempozyumlar yoluyla çocuğa, kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal bilinci artırmaya çalışıyoruz.

Çocuğa şiddete dur de

Geçtiğimiz ayda 1. Ulusal Şiddet ve Travmayı Önleyici Kongresini STK’lar, ebeveynler ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirdik. Bir grup çocuk, çocukların sesi oldu ve ‘‘Çocuğa Şiddete Dur De!’’ Kampanyasını tanıttı. Farkındalık ve önleyici çalışmaların tanıtıldığı bu kongre bir dayanışma zemini oluşturma açısından çok kalabalıktı ve oldukça başarılıydı. Şimdi de 6-20 Nisan arası yapacağımız “Çocuğa Şiddete Dur De” kampanyası var. Bu kampanya vesilesiyle hazırladığımız afiş ve videolar aracılığyla toplumsal bilinci artırarak şiddeti önlemek istiyoruz. Kampanya hakkında bilgileri http://www.siddetvetravmayionleyicicalismalar.com/ alabilirsiniz. 150 kişilik öğrenci ekibim gruplar halinde Türkiye’nin Doğusu, Batısı, Güneyi, Kuzeyi ve Ortası nda bulunan STK’lar, yerel bölge liderleri, üniversiteler, okullar ile bağlantı kurmaya çalışıyor. 

ŞİDDET BABADAN OĞULA; MAĞDURİYET ANNEDEN KIZA GEÇER

Doç. Dr. Ayten Zara ve öğrencileri kampanyanın ana hatlarını şöyle özetliyorlar; “Türkiye’de ruhunu ve bedenini şiddetle doldurup, çocukluğunu öldürdüğümüz milyonlarca çocuk var. Bir çocuk, sevdiği biri tarafından şiddete maruz kalıyor ve ona yakın diğer yetişkinler kendisini korumak için hiçbir şey yapmıyorsa, insan nefret edilecek bir düşman olur çocuk için. Bu şiddet ve korunmasızlık çocuğu dehşete düşüren nevrotik bir çökmeye sebep olur. Biz yetişkinlerin bu ülkede yaşayan tüm çocuklara bir borcu var; çocuklara adaletli, barışçıl ve onurlu bir yaşam vermek. Bunu, insanlık için ve insan olduğumuzu hissetmek için yapmalıyız. Bunu kadına olan şiddeti durdurmak için yapmalıyız. Çünkü şiddet babadan oğula; mağduriyet anneden kızına geçer.”

Çocuğa Şiddete Dur De” kampanyası için hazırlanan afişler halen tüm Türkiye’de sosyal medya aracılığı ile dolanımda. Bu anlamlı kampanyaya katılmak isteyenler aşağıdaki facebook, instagram ve twitter hesapları ile kampanya afişlerini paylaşabilir ve onlardan da destek talep edebilir.

False