GeriEtkinlikler Çevre Haftası’nda Dalin şişeleri oyuncaklara dönüştü
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çevre Haftası’nda Dalin şişeleri oyuncaklara dönüştü

Çevre Haftası’nda Dalin şişeleri oyuncaklara dönüştü

Bebek bakım ürünlerinde annelerin 1 numaralı tercihi Dalin, Çevre Haftasını çocuklarla birlikte kutladı.

Bebek bakımının lider markası Dalin’in PACE Çocuk Sanat Merkezi iş birliğinde Mart ayından bu yana düzenlediği “Dalin’le Birlikte Eğlence” projesinin kapanış etkinliği Çevre Haftası kapsamında 6-11 Haziran tarihlerinde KidZania İstanbul’da gerçekleştirildi. Beş gün boyunca KidZania İstanbul’da yapılan atölyelerde çocuklar boş Dalin şişelerinden oyuncaklar yaparak doyasıya eğlenme fırsatı buldular!

Mart ayında başlayıp PACE Çocuk Sanat Merkezi iş birliğiyle Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen ‘Dalin’le Birlikte Eğlence’ projesinin kapanış etkinliği Çevre Haftası kapsamında 6-11 Haziran tarihlerinde KidZania İstanbul’da gerçekleştirildi.

Çevre Haftası’nda Dalin şişeleri oyuncaklara dönüştü

Çevre Haftası boyunca süren atölyelerde çocuklar PACE Çocuk Sanat Merkezi’nden uzman eğitmenler eşliğinde düzenlenen ‘Dalin’le Kendin Yap’ atölyelerinde boş Dalin şişelerini özgürce ve dilediklerince oyuncaklara, takılara ve süs eşyalarına çevirerek; oyun hamurları ile yaptıkları oyuncaklarla doyasıya eğlendiler. Atölyelerde malzeme olarak boşalan Dalin şişelerini kullanan çocuklar ‘çevre ve sürdürülebilirlik’ konusunda da yenilikçi bir şekilde düşünmeye davet edildi.

Çevre Haftası’nda Dalin şişeleri oyuncaklara dönüştü

Projenin kapanış etkinliğinin son günü olan 11 Haziran Pazar günü ise çocuklar görkemli bir kutlama eşliğinde doyasıya eğlendiler. Boş Dalin şişelerinden yapılmış ‘Dev Zürafa Heykeli’ne isimlerini ve hayallerini yapıştırarak heykeli tamamlayan çocuklar, ardından Dalin’in eğlenceli şarkısı Bıcı Bıcı Eğlence ile bıcı bıcı dansı yaparak etkinliğin tadını çıkardılar.

BOŞ DALİN ŞİŞELERİNİ DEV SANAT ESERLERİNE DÖNÜŞTÜRDÜLER

‘Dalin’le Birlikte Eğlence’ projesi kapsamında hayata geçirilen, PACE Çocuk Sanat Merkezi kurucusu, heykeltıraş Barış Karayazgan’ın liderliğinde düzenlenen ‘Dalin Şişelerinden Dev Heykeller’ atölyelerinde çocuklar aileleri ile keyifli zaman geçirme fırsatı buldular.

 

Çevre Haftası’nda Dalin şişeleri oyuncaklara dönüştü
 

Ana hedefi çocukların ve ailelerinin ‘çevre ve sürdürülebilirlik’ konusunda bilinçlenmesi ve birlikte kaliteli vakit geçirmesi olan bu hafta sonu etkinliğinde, çocukların aileleri ile birlikte topladıkları şişeler ve boş Dalin şişeleri, sanatçı ile birlikte yapılacak bir grup çalışmasında yeniden hayat buldu ve dev heykellere dönüştürüldü.

 

Çevre Haftası’nda Dalin şişeleri oyuncaklara dönüştü
 

26 OKUL 4300’Ü AŞKIN KATILIMCI

Proje kapsamında Mart ayından bugüne kadar İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Adana gibi Türkiye’nin farklı şehirlerindeki 26 okulda ve Pace Çocuk Sanat Merkezi’nde atölyeler düzenlendi. Çocuklar ve aileleri ile birlikte toplamda 4303’ü aşkın kişiye ulaşan projede boş Dalin şişelerinden dev heykeller, takılar ve oyuncaklar yapıldı. Projenin Çevre Haftası kapsamında 6-11 Haziran tarihlerinde gerçekleşen kapanış etkinliğinde yapılan heykeller KidZania İstanbul’da sergilendi.

False