GeriEtkinlikler Bugün, Dünya Kadın Hakları Günü!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bugün, Dünya Kadın Hakları Günü!

Bugün, Dünya Kadın Hakları Günü!

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde konuyla ilgili bilinçlenelim.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde, kadına yönelik şiddete dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Derya Keskinci; kadın haklarının artık bilincine varılması gerektiğini söyledi, kadının da sosyal hayatta bir yeri olduğunun altını çizdi.

Dünya genelinde her dört kadından biri, Türkiye'de ise her üç kadından biri şiddete uğramaktadır diyen Zirve Üniversitesi Aile ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Derya Keskinci, “Şiddet insanın varoluşundan beri vardır. Ancak, günümüzde şiddetin farkına var olması, iletişim araçlarıyla daha fazla görünür olmasından kaynaklanmaktadır. Medyanın şiddet içeren davranışları haber olarak sürekli sunması, film ve dizilerde şiddetin bulunması giderek izleyen kitlenin şiddete karşı duyarsızlaşmasını ve kanıksamasını getirmektedir.” diye konuştu.

Şiddet gösterenlerin geçmişinde...

Kadına ve çocuğa şiddet gösterenlerin geçmişinde, onların da çocukluklarında aileleri veya başkaları tarafından şiddet gördükleri saptanmıştır diyen Keskinci, “Bilinçaltına sorun çözme yöntemi olarak şiddeti yerleştiren ve öğrenen birey, kendini şiddet davranışıyla ifade etmektedir. Sorunu çözmek için psikologlardan destek alınması gerekir. İyi bir tedavi sürecinden sonra bu davranıştan vazgeçmek mümkündür.” şeklinde konuştu.

Aile Danışma Merkezleri’nde sorunlar saptanabilir

Aile içi sorunların tamamen ortadan kaldırılması için Aile Danışma Merkezleri’nin yaygınlaşması gerektiğini belirten Keskinci, “Bu merkezlerde insanlar sorunlarını saptayabilir ve uzmanlardan çözüm önerileri alabilirler. Biz de Zirve Üniversitesi olarak Aile ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kurduk. Burada kadınların eğitim, sağlık, hukuk, siyaset ve iş yaşamındaki sorunlarına ilişkin araştırmalar yapıyoruz. Toplumsal cinsiyet ve kadın sorunlarıyla ilgili bütün yerel, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak, çözüm önerileri sunuyoruz” diye ifade etti.

Kaynak: zirve.edu.tr

False