GeriEtkinlikler Black Friday alışverişi yaparken bunlara dikkat!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Black Friday alışverişi yaparken bunlara dikkat!

Black Friday alışverişi yaparken bunlara dikkat!

Black Friday indirimlerine sayılı günler kala alışveriş çılgınlarını tatlı bir heyecan sardı. Birçok online alışveriş sitesi, 23 Kasım’da başlayacak olan Kara Cuma fırsatlarından evden çıkmadan, mağaza mağaza dolaşmadan yararlanmak isteyenler için büyük indirim kampanyaları düzenledi.

Çocuklarınızın ihtiyaçlarını karşılamak ya da uzun zamandır almak istediğiniz ama bir türlü alamadığınız, fiyatının inmesini beklediğiniz ürünleri almak için bu "Black Friday" dönemini fırsata çevirebilirsiniz.

Peki, bu yoğun alışveriş döneminde internette alışveriş yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? “Online Black Friday” alışverişi yaparken dikkat etmeniz gereken noktaları sizin için derledik.

GÜVENMEDİĞİNİZ MARKALARIN SİTELERİNDEN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN

Daha önceden bildiğiniz, denediğiniz ve güvendiğiniz markaların online sitelerinden alışveriş yapın. Alışveriş yaptığınız sitenin iletişim bilgilerini, satış sonrası destek birimini kontrol edin, kolay ve güvenli ödeme hatta tercihe göre kapıda ödeme seçeneklerinin olduğundan emin olun.

ŞİFRE BELİRLERKEN KOLAY ŞİFRELERİ TERCİH ETMEYİN VE SIK SIK DEĞİŞTİRİN

Sizin için doğum tarihiniz gibi hatırlaması kolay ya da 1234… gibi sıralı şekilde bir şifre, siber saldırganların çalması için de aynı derecede kolaydır. Saniyeler içinde şifrenizi çalıp kartınızı kullanabilir. Şifrenizi belirlerken buna dikkat edin ve zorluk derecesi yüksek bir şifre belirleyin. Hatta belli aralıklarla şifrenizi değiştirmeyi ihmal etmeyin.

HALKA AÇIK Wİ-Fİ ERİŞİM NOKTALARINI TERCİH ETMEYİN

Black Friday döneminde çok yoğun bir şekilde online alışveriş yapılacağı için siber saldırganlara karşı tedbirli olmak gerekir. Halka açık yerlerden ücretsiz Wi-Fi kullanarak alışveriş yapmayın. Alışveriş yaparken girdiğiniz bilgilerin siber saldırganların eline geçmesini istemiyorsanız kendi cihazlarınızı ve internetinizi kullanın. Evinizdeki interneti kullanmıyorsanız mutlaka güvendiğiniz bir ağdan bağlanarak alışverişinizi yapın.

ALIŞVERİŞ SONRASI SATIN ALMA İŞLEMİNİ KONTROL EDİN

Alışverişinizi tamamladıktan sonra hesap özetinizi ve kredi kartı ekstre bilgilerinizi kontrol edin. Şüpheli bir işlem gördüğünüzde vakit kaybetmeden bankanızla iletişime geçin. Hatta alışveriş öncesi bankanızla görüşerek kredi kartınızdan yapılan her harcama için SMS ya da mail yoluyla bildirim isteyebilirsiniz.

False