GeriEtkinlikler Biocodex Bebek Bakım Günleri Başlıyor !
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Biocodex Bebek Bakım Günleri Başlıyor !

Biocodex Bebek Bakım Günleri Başlıyor !

İletişim çağının hızla ilerlediği günümüzde, bebek bakımı konusunda gerek sosyal gerekse geleneksel medyada bir çok bilgi yer alıyor. Son dönemlerde artan doğru yanlış birçok bilgi anne ve anne adaylarının kafasını karıştırıyor. Biocodex Türkiye ticari beklenti olmaksızın hazırladığı “Anne Biliyor musun?” isimli sosyal sorumluk projesinde, anneler kafalarındaki soruların yanıtlarını, uygulamalarıyla bulacaklar.

Uzmanların ifadesiyle; annelik içgüdüsünün sağlığı, bebeğin anne rahmine düştüğü an itibariyle gördüğü desteğe bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Biocodex, bu süreçlerde annelerin her zaman yanında yer alarak, Türkiye genelinde bir dizi bilgilendirme toplantıları düzenlemeye başlıyor. “ Anne Biliyor musun ? ” isimli projenin temel hedefi anneleri gereksiz bilgilendirmeden arındırmak, yaşamlarını kolaylaştıran bilgiler ışığında yol göstermektir. Ayrıca, projeyle ebeveynlerde doğal olarak bulunan, ancak çoğu zaman görmezden gelinen kendi içsel özlerinin annelik ile buluşması da sağlanacaktır.

Günümüz anneleri, hem sosyal hem de yazılı basında hem de kendi sosyal hayatlarında duydukları söylemlerle mükemmel annelik miti altında zorlanmaktadır. Bu nedenle de önlerindeki rol modeller sebebiyle kendilerini yetersiz hissettmektedirler.

Annelik becerisi konusunda yoğun kaygı yaşamaları sebebiyle kendi iç dünyalarında çatışma yaşamaktadırlar. Buradan yola çıkılarak Türkiye genelinde 3657 anne üzerinde bir araştırma çalışması yapıldı. Bu araştırmada görüldüğü üzere, annelerimizin en önemli sorunu lohusalık ve emzirme dönemlerinde başgösteriyor. Ayrıca, annelerin bebekleriyle ile ilgili karşılaştıkları sorunların başında %44 ile uykusuzluk gelmekte, bunu sırasıyla %25,37 Pişik, %28,41 ile burun tıkanıklığı takip etmektedir. Aynı araştırmada eşlerine karşı ilgisiz olduğu ön yargısı olan erkeklerin %73’ünün doğum öncesi ve sonrası yeni annelerin en büyük yardımcısı olduğu ortaya çıktı.

“ Anne biliyor musun ?” projesiyle, sağlık profesyonelleri ile ebeveynleri bir araya getirerek alanında uzman Dr. Ahmet Babacan ve sosyal medyada annelerin en fazla takip ettiği “ gebbepinar ” olarak tanıdıkları Ebe Pınar Mallı İzmirli annelerle biraraya gelerek, onlara bebek bakımı konusunda hayatlarını kolaylaştıracak, uygulamalı bilgileri aktaracaklar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde ve Eşrefpaşa Devlet Hastanesi’nin katkılarıyla yapılacak ilk buluşma, İzmir Enternasyonel Fuarı Gençlik Tiyatrosu Salonu’nda 26 Ekim 2017 Perşembe, 11.00-13.30 saatleri arasında yapılacak.

Anne biliyor musun ” projesi İzmir’den sonra yıl sonuna kadar Gaziantep, Kayseri, Adana, Bursa, 2018 yılında ise Türkiye’nin bir çok ilindeki anneler ile buluşmaya devam edecek.

False