GeriEtkinlikler Bilişim Teknolojileri Eğitimi KidzMondo TeknoPark'ta
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bilişim Teknolojileri Eğitimi KidzMondo TeknoPark'ta

Bilişim Teknolojileri Eğitimi KidzMondo TeknoPark'ta

KidzMondo’dan çocuklara yepyeni bir program daha!

Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan, mimarisiyle gerçek dünyanın küçültülmüş hali olan çocukların şehri KidzMondo’ya artık Bilişim Teknolojileri Eğitimi de dahil oldu. Bilişim Garaj Akademisi işbirliği ile Ekim ayı itibarıyla hayata geçirilen KidzMondo TeknoPark’ta 5-12 yaş arası çocuklar, yaş gruplarına göre, farklı teknolojik eğitimlere katılacak. MEB onaylı eğitimlerde çocuklar hem bilgisayar teknolojisi & terminolojisi, donanım-yazılım bilgilerini öğrenecek hem de kodlama ve tasarım becerisi kazanacak. Yarının mesleklerine bugünden hazırlanacak, geleceğe özgüvenle bakacak.  

Dijital çağın çocukları KidzMondo’da…

Dijital okuryazarlığın çağımızın en temel gereksinimlerinden biri olduğunun bilinciyle, Bilişim Garaj Akademisi uzmanlarının desteğiyle hazırlanan Bilişim Teknolojileri Eğitimi sonunda çocuklar hayallerini hayata geçirmelerini sağlayacak teknolojik birikime sahip olacak. 

Bilişim Teknolojileri Eğitimi KidzMondo TeknoParkta

Çocuklar, öğrendikleri bilişim yöntemleri sayesinde düşündükleri icatları tasarlayıp kendileri üretecek. Gündelik hayatta karşılaşacakları problemleri hızlıca çözme yetkinliği kazanacak. Hiç akla gelmemiş, beklenmeyen çözüm yolları üreterek insan hayatına olumlu ve değer katan yenilikler ortaya koyacak. ‘Girişimci’ kişiliklerini keşfederek daha sağlıklı, kendine saygısı ve özgüveni yüksek, sorunları nasıl çözebileceğini bilen bireyler olarak yetişecek. Çocuklar, her an erişebilecekleri kendilerine ait eğitim platformu sayesinde anında tasarlayıp üzerinde çalışabilecek ve hatta üretebilecek. Örneğin özel bir kapak açacağına ihtiyaçları varsa bunu kendi istedikleri şekilde tasarlayıp geliştirecek ve üretecek. Arkadaşlarına, ailelerine kendi tasarladıkları doğum günü hediyelerini verebilecek.

Eğitimlerde çocuklara özel laptop sağlanacak. Ayrıca eğitimlere katılan tüm çocuklara 1 yıllık www.bilisimgarajakademisi.com üyeliği hediye edilecek.

Hangi yaş aralığı için uygun?

KidzMondo TeknoPark’ta hafta sonları verilecek eğitimler 3 farklı yaş grubunda toplanıyor: 5-6, 7-9 ve 10-12. Bu üç grup kendi yaş gruplarına göre özel hazırlanmış eğitim içeriklerini uygulayarak ezberlemeden öğrenmenin keyfini yaşayacak.

KidzMondo TeknoPark MEB Onaylı Eğitim Programı:

5 – 6 yaş grubu için:

Kodlama ve Algoritmik Düşünme:Eğitim sonunda çocuklar bilgisayar programı üretebiliyor)

3D Tasarım:Eğitim sonunda çocuklar gündelik hayatlarında kullanabilecekleri herhangi bir nesnenin baskısını alıp kullanabiliyorlar)

Robot Tasarım: Eğitim sonunda çocuklarçalışan bir elektronik sistem geliştirebiliyor.

7 – 9 yaş ve 10 – 12 Yaş Grupları

Kodlama:Eğitim sonunda çocuklar bir bilgisayar programı tasarlamanın yanı sıra birbirinden farklı bağımsız oyunlar geliştirebiliyor.

Mobil Kodlama: Eğitim sonunda çocuklar tabletler ve akıllı cep telefonları için uygulamalar tasarlayıp kullanıma sunabiliyor.

3D Tasarım: Eğitim sonunda çocuklarihtiyaçları olan nesnenin somut bir şekilde baskısını alıp kullanabiliyorlar, hatta kendi sanat eserlerini tasarlayıp üretebiliyorlar.

Robot Tasarım: Eğitimi sonunda çocuklar elektronik devre tasarlayarak akıllı cihaz üretimine adım atıyorlar.

 

Bilişim Teknolojileri Eğitimi KidzMondo TeknoParkta
 

Seviye programlarına göre eğitimler devam edecek

KidzMondo TeknoPark’ta verilecek eğitimlerinin tümü 3 farklı seviyede devam edecek. Başlangıç seviyesinde eğitimlere katılan çocuklar isterlerse orta seviye ve ileri seviye paketlerine de devam ederek kendilerini sürekli olarak geliştirebilecek ve belki de geleceğin yeni tasarım dehalarından biri olabilecek.

False