GeriEtkinlikler Bebekli Aile Buluşmaları'nın 5. durağı İstanbul'du!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bebekli Aile Buluşmaları'nın 5. durağı İstanbul'du!

Bebekli Aile Buluşmaları'nın 5. durağı İstanbul'du!

Bebeklerin bilişsel ve sosyal gelişiminde beslenmenin öneminin konuşulduğu söyleşide, Hürriyet Gazetesi aile-çocuk yazarı Ömür Kurt sordu, Uzman Doktor Ender Saraç yanıtladı.

Bebelac Çocuk Devam Sütleri ve Hürriyet iş birliği ile hayata geçirilen bebekli aile buluşmalarının beşincisi İstanbul’da gerçekleşti. 12 Ekim’de Ümraniye Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte; Hürriyet Gazetesi Aile Çocuk Yazarı Ömür Kurt moderatörlüğünde, Uzman Doktor Ender Saraç bebeklerin bilişsel ve sosyal gelişiminde beslenmenin önemini aktardı. 

Panelde konuşan Uzman Doktor Ender Saraç, bebek beslenmesinin anne karnında başladığını ve bebeğin 2 yaşına kadar aldığı gıdalar ile gösterdiği gelişimin tüm hayatını şekillendirdiğine dikkat çekti. Ailelerin sadece bebeklerinin boy ve kilosuna odaklanmamasını; bunun yanında “görünmeyen sağlığı” yani bebeğin hızlı öğrenmesini, kavrama yeteneğini, çevresini anlaması ve sosyalleşmesini sağlayan bilişsel gelişimine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Bebeklerin sağlıklı gelişimi için başta demir olmak üzere, A, B12, C, D vitaminleri, folik asit, prebiyotik bileşenler ve kalsiyum gibi mineralleri alması gerektiğini belirten Uzman Doktor Ender Saraç “Bebeğinizin sağlıklı gelişimi için anne sütü son derece önemli, sütünüz yeterli değilse devam sütü en doğru seçenek” dedi.

Nutricia Türkiye Pazarlama Direktörü Pelin Aydoğdu, kendi annelik yolculuğunu ve deneyimlerini İstanbullu annelerle paylaştı. Aydoğdu, bebek beslenmesi ürünlerinin kalitesine dikkat çekerken Bebelac Çocuk Devam Sütleri olarak Avrupa Kalite Standartları’na göre 90 farklı kalite testinden geçerek üretilen ve hiçbir koruyucu madde içermeyen devam sütleriyle 20 yılı aşkın süredir tüm annelerin yanında olduklarını vurguladı.

Panelin sonunda konuşmacılar İstanbullu ailelerin sorularını da yanıtlayarak, tüm katılımcılara Hürriyet Gazetesi Aile - Çocuk Yazarı Ömür Kurt’un editörlüğünde yayımlanan ve Hürriyet Kitap’tan çıkan “200 Adımda Çocuk Yetiştirme Rehberi” hediye edildi.

Bebelac Çocuk Devam Sütleri ve Hürriyet iş birliği ile hayata geçirilen “Bebekli Aile Buluşmaları” kapsamında yıl boyunca 10 şehirde anneler ile alanının uzman isimleri bir araya geliyor.

False