GeriEtkinlikler Amazon yağmur ormanlarında yeşilin elli tonu!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Amazon yağmur ormanlarında yeşilin elli tonu!

Amazon yağmur ormanlarında yeşilin elli tonu!

Costa Rica yağmur ormanlarından İstanbul Akvaryum’a tropikal bir yeşil cennet...

Costa Rica’nın doğal florasından temin edilen tüm canlı bitki türleri ve hayvanlar görenleri büyülüyor. İstanbul Akvaryum ’un içerisinde bulunan Amazon Yağmur Ormanları, ziyaretçilerini gerçek habitatıyla etkileyerek, kendilerini Afrika, Panama, Costa Rica gibi dünyanın muhteşem güzelliklerinin olduğu bir yerin ortasında gibi hissetmesini sağlıyor.

Amazon yağmur ormanlarında yeşilin elli tonu

İstanbul Akvaryum ‘un içerisinde bulunan Amazon Yağmur Ormanları gerçek yağmur ormanına benzer bir tabiata sahip. 150’ye yakın tür ve alt türden oluşan toplam 1500 adet bitkiyle bir yağmur ormanının tüm katmanlarında bulunan türlerden olan yapraklı büyük ağaçlar, ağaççıklar, palmiyeler, bromeliad, epiphyte, Liana(Asma), Fem(eğrelti otları), climber(sarmaşık) gibi türlerin sergilendiği bir alan oluşturularak, canlılara gerçek bir yaşam alanı yaratıldı.

Canlılar interaktif bir biçimde hayatlarını sürdürüyor

Amazon Yağmur Ormanları’nın içerisinde bulunan hayvanlar Diskus gibi küçük balıklardan Sarı Anakonda’ya, Piranha’lardan, Pacu’ya, Cayman timsahlarından kedi balıklarına, zehirli ok kurbağalarına kadar çeşitlilik gösteriyor. Yağmur Ormanları’nda bulunan tüm canlılar habitat olarak bu bölgenin canlıları. Sergilendikleri tanklarda yine kendi ortamlarındaki gibi diğer canlılarla interaktif biçimde hayatlarını sürdürüyorlar.

 

Amazon yağmur ormanlarında yeşilin elli tonu
 

Guiness rekortmeni “Kapibara”lar, Amazon Yağmur Ormanları’nda

Dünyanın değişik ülkelerinden hayvanların bir arada bulunduğu Amazon Yağmur Ormanları’nın en ilgi çeken hayvanı ise Güney Amerika kökenli dünyanın en büyük kemirgeni Kapibara’lar… Seyrek tüyleri, küt burunları, kısa kulaklarıyla sevimli bir görünüşe sahip olan ve Güney Amerika’nın en büyük faresi olarak Guinness rekorlar kitabına giren “Kapibara”lar, İstanbul Akvaryum’un Amazon Yağmur Ormanları alanında doğal yaşamlarına en yakın şekilde özenle korunuyorlar.

 

Amazon yağmur ormanlarında yeşilin elli tonu
 

False