GeriEtkinlikler 2015 Kurban Bayramı’nda hava durumu nasıl olacak?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

2015 Kurban Bayramı’nda hava durumu nasıl olacak?

2015 Kurban Bayramı’nda hava durumu nasıl olacak?

İşte, meteorolojiden gün gün hava tahminleri...

Yapılan son tahminlere göre 21.09.2015 Pazartesi günü; İç Ege, Akdeniz, Marmara’ nın güneydoğusu, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun batısı ile Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bu yağışlı sistemin etkisini kaybetmesi ile birlikte, Pazartesi akşam saatlerinden sonra yurdumuzun batı kesimlerinin Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor.

22.09.2015 SALI GÜNÜ: Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Eskişehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu yağışların, Çanakkale, İzmir ve Manisa çevreleri, Balıkesir'in batı ilçeleri ile Antalya’nın batı kıyılarında kuvvetli, Aydın ve Muğla ile İzmir’in güney kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı öngörülüyor.

23 EYLÜL ÇARŞAMBA (AREFE GÜNÜ): Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı diğer bölgelerimizin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege ile Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Antalya çevreleri ve Isparta'nın güneyi ile Burdur'un doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.

24 EYLÜL PERŞEMBE (BAYRAMIN 1. GÜNÜ): Marmara, Kıyı Ege ile Manisa ve Düzce çevrelerinde sağanak yağışlar görüleceği, diğer bölgelerimizin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

2015 Kurban Bayramı’nda hava durumu nasıl olacak

25 EYLÜL CUMA (BAYRAMIN 2. GÜNÜ): Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinde sağanak yağışlar görüleceği, diğer bölgelerimizin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAYRAMIN 3 VE 4. GÜNLERİ: Marmara'nın batısı ile zamanla bölge geneli, Doğu Karadeniz ile Bolu, Karabük, Sivas, Ardahan, Iğdır ve Kars çevrelerinde yerel sağanak yağışlar meydana gelebileceği tahmin ediliyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Pazartesi gününden itibaren yurdumuzun iç ve batı bölgelerinde (Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz) 3 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

False