GeriEtkinlikler 200 adımda çocuğunuzu doğru yetiştirin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

200 adımda çocuğunuzu doğru yetiştirin

200 adımda çocuğunuzu doğru yetiştirin

Türkiye’nin alanında uzman 13 değerli ismi bir araya geldi, Hürriyet Gazetesi Aile-Çocuk Yazarı Ömür Kurt’un editörlüğünde 0-6 yaş dönemi çocuk yetiştirme rehberini hazırladı. Bir çiftin, çocuk yapmaya karar vermesinden, çocuğun ilk gelişim evresi olan okul öncesi döneme kadarki gelişim sürecini içeren rehber, çocuk yetiştiren herkes için rehber olacak.

13 UZMAN 200 GÖRÜŞ

200 Adımda Çocuk Yetiştirme Rehberi’nde alanında uzman 13 isim 200 başlıkta görüş bildirdi. Hamilelikten doğuma, çocuğun diş çıkarmasından bez bırakma sürecine, zihinsel gelişiminden mahremiyet eğitimine kadar merak edilen tüm konulardaki soruları yanıtlayan uzmanlar; “Eğer çocuğunuzu bu rehbere göre yetiştirirseniz, gelecekte iyi, mutlu, huzurlu ve topluma yararlı bireyler haline gelirler” diyor.

Rehberde yer alan isimler şöyle: Çocuk Gelişimi Uzmanı Prof. Dr. Haluk YAVUZER, Psikolog Prof. Dr. Üstün DÖKMEN, Uzman Doktor Ender SARAÇ, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Eyüp Sabri ERCAN, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Özgür ÖNER, Psikolog Doç. Dr. Yıldız Dilek ERTÜRK, Klinik Psikolog Yrd. Doç. Dr. Başak DEMİRİZ, Çocuk Doktoru Dr. Şirin SEÇKİN, Psikolog Serap DUYGULU, Psk. Dan. ve Cinsel Eğitim Uzmanı Dolunay KADIOĞLU, Uzman Diyetisyen Zeynep Köse ÇAPAY, Uzman Psikolog Ramazan ŞİMŞEK ve Bale Sanatçısı Tan SAĞTÜRK.

200 adımda çocuğunuzu doğru yetiştirin

ANNE BABALAR, ÇOCUKLARINI BU KİTABIN REHBERLİĞİNDE YETİŞTİRECEK

Kitabın editörü Ömür Kurt “200 Adımda Çocuk Yetiştirme Rehberi”nin günümüz anne babaları için rehber bir kitap olduğunu belirterek; “Modern çağın anne babaları çocuk yetiştirirken inanılmaz hatalara düşüyor. Çocukları her şeyi öğrensin diye onları kurslara boğuyor, aşırı derecede kurallar koyuyor veya çok serbest bırakıyor. Çocuklar oyalansın diye ellerine tabletler veriyor veya ağlaması dursun diye istediği her şey alınıyor. Hâlbuki çocuğu o an için ‘susturan’ veya ‘memnun eden’ her şey, gelecekte ona çok büyük zararlar verebiliyor. Bu nedenle çocukları yetiştirirken bazı küçük gibi görünen noktalara çok dikkat etmek gerekiyor. 200 Adımda Çocuk Yetiştirme Rehberi, bir insanın hayatının en önemli zamanı olan 0-6 yaş arasını mercek altına alıyor. Türkiye’nin en iyi 13 uzmanı, çocuk yetiştirirken neler yapılması gerektiğini kolay, anlaşılabilir, uygulanabilir yöntemlerle açıklıyor. Çocuklarını bu kitabın rehberliğinde yetiştiren anne babalar, basit gibi görünen hatalara düşmeyecek ve çocuklarını iyi, mutlu, sevgi dolu, çalışkan çocuklar olarak yetiştirecek” dedi.

UZMANLAR: “BU KİTAP EN KAPSAMLI REHBER”

200 Adımda Çocuk Yetiştirme Rehberi için Ömür Kurt’un sorduğu sorulara yanıt veren 13 uzman, bu rehberin çocuk yetiştirmek konusunda ışık olacağını söylüyor.

False