Geriİlişkiler Sormaktan utandığın 12 seks sorusu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sormaktan utandığın 12 seks sorusu

Sormaktan utandığın 12 seks sorusu

İlişki sırasında yaşadıklarınızın "normal" olup olmadığını hiç merak ettiniz mi? Yalnız değilsin. Uzmanlardan, kadınlardan duyduğumuz bazı ortak seks kaygılarını üstlenmelerini rica ettik. İşte söylemek zorunda olduğumuz şeyler.

1.Bazen seksten sonra duygusal hissediyorum ve gerçekten ağlıyorum. Utanç verici ama normal mi? 

Kesinlikle normal! “Cinsel davranış, öfori ve üzüntüden öfkeye kadar çok çeşitli yoğun duyguları tetikleyebilir” diyor Kimberly Resnick Anderson, LISW, AASECT sertifikalı Seks Terapisi Diplomatı. “Her kadın kendi lensiyle cinsel bir karşılaşma yaşar ve kişisel anlamını ve bağlamını ona ekler” Mesela, şöyle açıklıyor, kendinize şu gibi sorular soruyor olabilirsiniz: Aşkımız bir zamanlar olduğu kadar güçlü mü? Hiç bebeğim olacak mı? Cinsel hayatım, evliliğimden gerçekten memnun muyum? Anderson, “Tüm bu 'meraklar' yoğun duygusal deneyimlerini tetikleyebilir” diyor. "Ek olarak, orgazmın fizyolojik deneyimi, beklenmedik, güçlü duyguları barındıran kadın beyninde oksitosin, dopamin ve norepinefrin gibi nörokimyasalları salgılar." Bununla birlikte, seks ya da seks düşüncesi sizi duygusal hissetmenizi sağlarsa ya da seks sonrası karşılaştığınız duyguların şiddetli ve zayıflatıcı olduğunu düşünüyorsanız, doktorunuzla veya sertifikalı bir seks terapisti ile konuşun.

2. "Çok güçlü bir vajinal kokum var gibi hissediyorum. Yıllar içinde akıntıda bir değişiklik olmadı, ama kokunun normal olmadığından endişeleniyorum. Endişelenmeli miyim?"

Anderson, “Muhtemelen hayır, özellikle de hiçbir şey değişmediyse” diyor. “Birçok kadın vajinal kokuları konusunda bilinçli ve muhtemelen eşlerinden çok daha fazla odaklanmış durumdalar.” Aslında, güçlü ya da rahatsız edici bir kokusu olduğuna inanan birçok kadın, eşlerinin ya da erkek arkadaşlarının ya bir kokudan habersiz olduğunu ya da çekici ya da erotik bulduklarını duyunca şaşırdığını da ekliyor. “Toplumsal mesajlar ve kültürel normlar, doğal kokular hakkında utanç ve utanç uyandırarak kadınlara bir kötülük yaptı” diye devam ediyor. "Evrimsel araştırmalar, kokunun erotik cevapta kilit bir faktör olduğunu ve doğal kokuları 'engellemenin' aslında evrimsel verimlilik ve uzun vadeli cinsel tatmini engellediğini gösteriyor." Yine de siz veya eşiniz vajinal koku veya akıntıda belirgin bir değişiklik olduğunu fark ederseniz.

3. "Bazen seksten sonra kanama yaşıyorum. Çok değil biraz, normal mi?

Doktorunuzla seks sonrası kanama, hatta hafif lekelenme hakkında konuşmak en iyisidir. RN, Lisa Stern, “Seks sonrası kanama - ya da tıp dünyasında olduğu gibi postkoital kanama - genellikle anormal bir şeyin, genellikle bir enfeksiyonun veya servikal polipin, ancak bazen rahim ağzı kanseri gibi ilgili bir şeyin belirtisi olabilir” diyor. , Los Angeles'ta Planned Parenthood ile çalışan bir hemşire uygulayıcısı olan MSN ve gynfizz.com'daki bloglar . Fakat bazen böyle bir kanama hiçbir şey olarak ortaya çıkmaz - hatta doğal. "Bazen kadınlar, özellikle genç kadınlar veya hamile kadınlar, rahim ağzının normal gelişimsel değişikliklerinden kaynaklanan cinsiyetten sonra hafif kanama hissederler." Yine de, herhangi bir kanama, altta yatan sorunları dışlamak için doktorunuza bir ziyaret yapılmasını işaret etmelidir.

4. "İlişkiden sonra kramp geçirmeniz normal mi?

"İlişki sonrası kramp, özellikle de rahim alt kısmı olan rahim ağzının, seks sırasında bir penis, parmak veya seks oyuncağı ile temas yoluyla tıkanmış olması durumunda normal olabilir" diye belirtiyor Stern. "Bazen bir kramp hissi, mesane veya idrar yolundaki rahatsızlığın bir sonucu olabilir." Seks sırasında ve sonrasında krampları azaltmak için, mesanenizi seks öncesi ve sonrası boşaltmayı deneyin. Yine de, Stern, cinsel ilişkiden sonra sürekli kramp hissederseniz, doktorunuzu endometriozis, fibroidler veya idrar yolu enfeksiyonu gibi altta yatan sağlık koşullarını önlemek için görmek en iyisidir.

5. "Çok utanç verici ama bazen seks sırasında gaz kaçırıyorum. Engel olamıyorum. Bu neden oluyor ve diğer kadınlara da oluyor mu?"

Stern, normal ve doğal olduğunu söylüyor. “Bu birçok insana olur” diyor. "Dişi üreme organları - rahim, yumurtalıklar ve vajina - gastrointestinal sistemin en büyük kısmı olan kolona çok yakın bir yerde bulunur. Cinsel ilişki sırasında, bu organların herhangi bir hareketi de kolonun hareketine neden olabilir. Sıkışmış gazı serbest bırakabilir. " Ve bazen orgazm doruğa çıkmadan hemen önce gevşemiş kaslar sayesinde gazı tetikleyebilir. Utanç? Evet, ama hepimizin aynı gemide olduğumuzu bilmek harika.

6. "Vajinal dudaklarımdan biri diğerinden daha büyük.Kocamın çirkin bir vajinam olduğunu düşündüğüm için endişeliyim. Madenin normal görünümlü olup olmadığını nasıl bilebilirim?"

Her kadının vajinası benzersizdir ve çoğu asimetriktir, Stern. “Herhangi bir“ normal ”veya“ anormal ”vajina yok” diye açıklıyor. Yine de, vajinanızın değiştiğini fark ederseniz - örneğin, vajinal dudaklarınızdan birinin veya her ikisinin üzerinde bir yumru veya renk değişikliği varsa - bir değerlendirme için sağlık uzmanınıza bakın. " Ergenlik çağından beri daha büyük? Sadece normal varyasyonunuz, diyor.

7."İlişki sırasında ve sonrasında sık sık ağrılarım olduğu için endişeliyim. Yoğun değil, ama çok can sıkıcı ve yardımcı olamıyorum ama başka kadınların da bunu deneyimlediğini merak ediyorum."

Güzel haberler? Yalnız değilsin. Stern, "Pek çok kadın seks sırasında yalnızca belirli pozisyonlarda, belirli partnerlerle veya adet döngüsünün belli saatlerinde acı çekiyor" diyor. "Bu genellikle normaldir, ancak şiddetli veya inatçı ağrı değerlendirilmelidir." Bu kırmızı bayraklara dikkat edin: "Eğer cinsel ilişki sırasında özellikle vajinal akıntı, şiddetli adet krampları veya idrara çıkma rahatsızlığı gibi diğer semptomların eşlik etmesi durumunda ağrı çekiyorsanız, servikal enfeksiyonları ekarte etmek için sağlık uzmanınızı görmelisiniz, endometriozis veya interstisyel sistit "diye ekliyor.

8. "Vajinam, bir bebek sahibi olduktan sonra farklı gözükecek mi ve daha az tatmin edici seks anlamına mı geliyor?"

Hiç kimse vajinal değişiklik olmadan doğum ve doğumdan geçmiyor, diyor Dr. Mary Rosser, MD, New York Şehri'nde bulunan Albert Einstein Tıp Fakültesi ve Montefiore Tıp Merkezi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum ve Kadın Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi. Ama tüm mahkum ve kasvet değil, diyor. Rosser “Vajinanızın vajinal doğum sırasında gerilmesi tamamen normal” diyor. "Vajinal dokular elastik yapıları nedeniyle oldukça dayanıklıdır. Bebeğinizin büyüklüğünü, ne kadar sürdüğünüzü ve epizyotomi veya laserasyon onarımından sonra dokunuzun ne kadar iyi iyileştiğini içeren birçok faktör iyileşme sürecini etkileyebilir." Sürece yardımcı olmak için Kegel'i düzenli olarak egzersiz yapın ve zaman verin - en az 6-8 hafta diyor. "Cinsel ilişkiniz her zamankinden daha sağlıklı ve daha mutlu olabilir."

9. "İlişki sırasında hiç orgazm olmadım, bu normal mi?"

Yalnız değilsin! Kinsey'nin Cinsiyet, Toplumsal Cinsiyet ve Üreme Araştırmaları Enstitüsü'nün araştırmasına göre, kadınların sadece yüzde 29'u cinsiyet sırasında tutarlı orgazm olduğunu bildirmektedir; bu, seks yaparken hiç orgazm olmayan kadınların yüzde 71'inin ya da sadece bazen orgazm olduğunu göstermektedir. Kaliforniya’da Pacific Palisades, California’da özel muayenehane doktoru olan Hyla Cass ve Vibrant Health’e 8 Hafta yazarı “Birçok kadın orgazmı sağlamak için ilişki sırasında daha doğrudan klitoral stimülasyona ihtiyaç duyuyor” diyor. Başka bir deyişle, düz eski ilişkiden doruğa ulaşamıyorsanız, pek çok kadın basitçe yapamaz ve utanılacak bir şey olmazsa kendinizi kötü hissetmeyin. Biraz seks ödevi ilgileniyorsanız Ama, eğer, kocanı kapmak ve bu öneriyi deneyin: "Bazı kadınlar sadece klitoral orgazm oldu eğer cinsel bir orgazm mümkün olacak öncesinde ," Dr Cass diyor.

10. "Çirkin bir vajina diye bir şey var mı?"

Kadın cinsel organını belli özelliklere göre iki kategoriye yerleştiren korkutucu Web sitelerini duymuş olabilirsiniz: güzel veya çirkin. Saçmalama, New York merkezli bir seks koçu, sertifikalı cinsellik eğitimcisi ve SexEdSolutions.com'un kurucusu Amy Levine olduğunu söylüyor. “Hiçbir kadın vulvası birbirine benzemiyor - hepimiz eşsiziz” diyor. "Labia genellikle kadınlara cinsel organları hakkında en fazla endişe uyandırır. Labia simetrik veya asimetrik olabilir, boyut bakımından değişir, dokuda pürüzsüzden kırışıklığa kadar değişebilir, ayrıca pembeden kahverengiye kadar değişebilir." Anatominizle ilgili endişeleriniz varsa, Levine sizin için şu tavsiyelerde bulunur: "El aynasını tut ve iyi bak! Tıpkı vücudunun diğer kısımlarını sevmeyi öğrenmek gibi, sana verilenleri kucaklamak önemlidir. Eğer değilse, sen Kendini bilinçlendirme muhtemelen cinsel güveninizi ve nihayetinde cinsel yaşamınızı sabote etmenize neden olacaktır. Vulkanınızın ve vajinanızın inanılmaz zevk ve amaçlara sahip olduğu için minnettar olun. "Ve cinsel organlarının görünüşünü iyileştirmek için ameliyatları düşünenler için, Dr. Rosser'ın bu uyarısı var:" Ameliyatın kendisinin daha zarar verebileceğini anlayın. Son ve dokuların aşırı yaralanmasına neden olur ve duyuların azalmasına neden olur. ”diye ekliyor,“ Bir kadın olarak kendiniz hakkında nasıl düşündüğünüz ve hissettiğiniz cinselliğinizi tanımlar. Vücudunuzla rahat ve güvende olun! Güzelsin!" Genitallerinin görünüşünü iyileştirmek için ameliyatları düşünenler için, Dr. Rosser şu uyarıda bulundu: "Ameliyatın kendisinin sonunda daha fazla zarar verebileceğini ve aşırı doku izlerinin azalmasına ve duyuların azalmasına neden olabileceğini anlayın." “Bir kadın olarak kendiniz hakkında nasıl düşünür ve hissedersiniz cinselliğinizi tanımlar. Kendi vücudunuzla rahat ve güvende olun! Güzelsin!” Diye ekliyor. Genitalleri’nin görünüşünü iyileştirmek için ameliyatları düşünenler için, Dr. Rosser şu uyarıda bulundu: "Ameliyatın kendisinin sonunda daha fazla zarar verebileceğini ve aşırı doku izlerinin azalmasına ve duyuların azalmasına neden olabileceğini anlayın." “Bir kadın olarak kendiniz hakkında nasıl düşünür ve hissedersiniz cinselliğinizi tanımlar. Kendi vücudunuzla rahat ve güvende olun! Güzelsin!” Diye ekliyor.

11. "Kolejde bir kez korunmasız seks yaptım. Bundan yıllar sonra bile rahatsız oldum. Hiçbir STD belirtisi olmadı, HIV testi yaptırmalı mıyım?"

Rahatsız mısın? Hayır, diyor Rosser. Akü STD testleri yaptırmalı mıyım? Evet. "Endişenizin nedeni, korunmasız cinsel ilişkiye giren herkes, hatta bir kez bile, cinsel yolla bulaşan bir hastalığa yakalanabileceği için geçerlidir. İçiniz rahat olsun diye, HIV de dahil olmak üzere STD testi için jinekoloğunuzu görmeli ve emin olmalısınız. Pap smear'larında buluşma. " Bazı STD'lerin yıllarca belirsiz kaldığını not etmek önemlidir. “Örneğin, Chlamydia, üreme sisteminizi yaralarken sessiz kalabilen ve kısırlığa yol açabilecek cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyondur” diyor. "İnsan papilloma virüsü (HPV) de son derece yaygın ve bulaşıcıdır; genital siğiller ve anormal Pap bulaşmasına neden olabilir ve rahim ağzı kanseri riskinizi artırabilir." Alt satır: Sürtünmeyi bırak ve test edil.

12. Başka bir deyişle, eşimin cinsel organına soğuk bir acı geçirebilir miyim?

Evet, diyor Rosser. "Soğuk yaraları eşinizin cinsel organlarına aktarabilirsiniz. Herpes simpleks virüsü (HSV), öpmenin yanı sıra oral, vajinal veya anal cinsel ilişkiden de geçebilir. Yakın zamana kadar, genellikle HSV-1'in oral veya Soğuk yaralar HSV-2, genital yaralar veya kabarcıklarla ilişkiliyken. " Ancak, ekliyor, artık yüzünüze virüs ya da cinsel organlara bulaştığınız biliniyor. "HSV-1 ve HSV-2, oral, genital ve anal bölgeleri enfekte edebilir. Genital HSV-1, özellikle cinsel ilişki yerine oral seks yaptıkları için gençler arasında daha yaygın hale geliyor. Genital ve cinsel ilişkide prezervatif kullanmak önemlidir. oral seks. "




False