Mizah ve espri yeteneğinizi hep canlı tutun

Hayat çoğu zaman olduğu haliyle bile zor. Birçoğumuz çalışıyoruz, gün boyu stres yükleniyoruz. İş saati bitince bu defa akşam mesaisi başlıyor. Akşam evde ne yenecek, çamaşırlar mı yıkanacak, misafir mi gelecek?

Haberin Devamı

Aile hayatımız dışında hayatımızı olumsuz etkileyen ve bizi mutsuz eden bir sürü unsur var. Bu olumsuzluklara takılıp kalmamak için neler yapabiliriz?

Rutin bir akşamda bile yapılması gereken bir sürü işten dinlenmeye, dinginleşmeye vakit yok. Yok ev hanımıysanız, o zaman evin bütün yükü üzerinizde. Tekrar tekrar aynı işler. Temizle, toparla ama bir bakmışsınız yine dağılmış. Sadece ev değil tabii hizmet ve ilgi bekleyen. Aynı zamanda ebeveynseniz çocuğun ödevleri, ihtiyaçları, banyosu vs. Bu arada kardeşiniz, aileniz, arkadaşlarınız da ilgi bekler, ihtiyaçlarına el atmak gerek.

Hayat içinde bir sürü farklı rolün getirdiği sorumluluklarımız var ve hepimiz kendi hayatımızda her şey yolunda gitse bile çoğu zaman negatif etkilere maruz kalabiliyoruz. Haberleri açtığımızda izlediklerimiz, gazetede okuduklarımız veya bir telefon konuşmasında arkadaşımızın mutsuz olduğunu duymak bizi mutsuz edebiliyor.

Haberin Devamı

Bütün bunlarla rağmen mutlu kalabilmek yeterince zorken bazı bireyler bir de geçmişe takılı kaldıkları için daha hüzünlü hissedebiliyor. Geçmişte yaşanan tartışmalara, çocukluk travmalarına veya şimdi eşinin ailesiyle gayet iyi anlaşırken ilk tanıştıkları dönemde ailenin kendisine önyargılı davranıp, çocuklarıyla evlenmesine pek de sıcak bakmamış olmalarına bugün de takılı kalıp mutsuz olan o kadar çok birey var ki.

Oysa geçmişte bizi mutsuz eden şeyler için zaten yeterince üzüldüysek bugün hala aynı şey için üzülmek neden? Geçmişte üzüldüklerimiz durumun getirisiydi ama geçmişte yaşanan bir şey sebebiyle bugün üzülüyorsak bu artık bizim seçimimizdir. Bunu unutmamak gerek.Bu sebeplerle, çiftlerin birlikte eğlenebilmesi çok önemli. Çünkü birlikte eğlenebilmek bağlılık yaratır. Umut verir. Paylaşımlar artar ve zorluklara birlikte dayanma gücümüz gelişir.

Flört zamanının neşesini, eğlencesini hatırlamak ve o zamanki ahengi sürdürmek için özen göstermek gerek. Mizah ve eğlence duygusunu kaybetmeyen çiftler, her zaman zorluklarla daha kolay baş eder.

KAYNAK: MUTLU AİLELERİN 101 SIRRI KİTABI/ HÜRRİYET KİTAP

Haberin Devamı

   Mizah ve espri yeteneğinizi hep canlı tutun

Yazarın Tüm Yazıları