Çisem Doğanlaroğlu Özkan
Çisem Doğanlaroğlu Özkan
Çisem Doğanlaroğlu Özkan

İlişkinizde dengeli olun

Sağlıklı bir ilişki için dengeli olmanın yolları…

Haberin Devamı

Denge, yaşamımızın olmazsa olmazıdır. Dengeli bir ilişki yaşamak hassas ayarlara sahip bir teraziyi kullanmaya benzer. Partnerinizle yaşadığınız ilişkiyi sağlıklı ve sürdürülebilir kılmanın en önemli yolu ilişkinizin denge kurallarını belirlemektir.

İŞTE İLİŞKİDE DENGELİ OLMANIN 5 YOLU

İlişkinizde dengeli olun

1- KELİMELERİN SİHİRLİ GÜCÜNÜ KULLANIN

Çoğu ilişkinin bitmesine sebep olan saygıdan yoksun kelimelerdir. Kelimelerin yıkıcı gücü yerine yapıcı gücünü kullandığınızda partnerizle iletişiminiz derinlik kazanacaktır. Yüzeysel bir iletişim paylaşımınızın az olmasına ve yalnızlık hissine sebep olacağından bırakın kelimeler ruhunuza dokunsun.

2- ELEŞTİRİ İÇİN SANDİVİÇ YÖNTEMİ

Eleştirilmek çoğu zaman kişiyi rahatsız eden bir davranış türüdür. Bu yönüyle eleştirinin şekli ve zamanı oldukça önemlidir. Eleştirirken “sandiviç yöntemi”kullanabilirsiniz. Bu yönteme göre sırasıyla olumlu, olumsuz ve olumlu değerlendirmeler yönelterek eşinizi eleştirebilirsiniz. Örneğin: “Elbisenin rengi güzel fakat modeli gideceğimiz mekana pek uygun değil gibi yeşil renkli tulumunu denemeye ne dersin?”

Haberin Devamı

 İlişkinizde dengeli olun 

3- ÖFKENİZİ KONTROL EDİN

Öfkenizin kaynağı ne olursa olsun sakinleşmek için mekan değişikliği yapmanızda fayda var. Öfkeli sözlerin ve tutumların telafisi güçtür. Sakin ve soğukkanlı tepkileriniz daha etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

4- SOSYAL İHTİYAÇLARINIZI KARŞILAYIN

Her iki tarafın da sosyal ihtiyaçları olduğunu hatırlayın ve sosyal doyum için alan ve zaman yaratın.

 İlişkinizde dengeli olun 

5- TEŞEKKÜR EDİN

Sevdiğinize daha sık teşekkür edin. Bu sayede olumlu davranışların sürekliliğini sağlarsınız.

Psikolog Çisem Doğanlaroğlu Özkan

AŞK HER ŞEYİ AFFEDER Mİ? (TIKLAYIN)