Geriİlişkiler Facebook ilişkileri bozuyor mu?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Facebook ilişkileri bozuyor mu?

Facebook ilişkileri bozuyor mu?

Her 5 boşanma dilekçesinden birinde Facebook kaynaklı nedenler yer alıyormuş.

Facebook kaynaklı nedenler ileri sürülüyormuş. Facebook'un dünyadaki en fazla kullanıcısına sahip olan ülkemizde durum nasıl diye merak ettik. Facebook ilişkileri nasıl etkiliyor? İşte cevaplar.

Sanal paylaşım siteleri arasında en çok kullanıcısı olan 'Facebook' hakkında geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir haber ilginç bir gerçeği de su yüzüne çıkardı:

"Amerika'da yapılan bir araştırmada, ülkede 2009 yılında hazırlanan her 5 boşanma dilekçesinden birinde Facebook kaynaklı nedenler göze çarpıyormuş. Uzmanlara göre, eşler birbirlerini Facebook'ta kaçamak yapmakla veya 'Facebook'a dalıp birbirlerini unutmakla suçluyorlarmış."

Facebook'un sanal ya da gerçek sadakatsizlik nedenleri arasında gösterilmesi ve boşanma dilekçelerine girmesi, iletişim kanallarımızın nasıl yön değiştirdiğine dair, araştırılması gerekli yeni bir sosyolojik gerçek olarak karşımızda.

Konunun Türkiye ayağında henüz ortaya konmuş bir araştırma yok ancak uzmanlar ve kullanıcılara sorduk;

Facebook ilişkileri bozar mı?

Hülya Soylu - Psikiyatrist / Medikal Park Göztepe

Sanal ilişki mağdurlarına öneriler

Sanal ilişkiler evlilikleri ya da diğer beraberlikleri nasıl etkiliyor? İnternette flört etmenin sınırlarını çizmek çok zor. Çoğu zaman bir oyun, bir şaka gibi başlayan yazışmalar sonrasında tutkulu bir ilişkiye dönüşmeye başlayabiliyor. Kişiler iyi giden bir ilişkileri olsa bile zamanla sanal ortamdaki cazibeli duruma kendilerini kaptırabiliyorlar. Eşten ya da sevgiliden zamanlar çalınarak çeşitli bahanelerle bir an önce internet ortamına girilmeye çalışılıyor ve bu da ilişkilerde sorunların yaşanmasının başlangıcı oluyor.

Bu konuyla ilgili şüphesi olan kadın ya da erkek hangi davranış kalıbını seçmeli?

Bu her ilişkide özet bir durumdur. Eşler ilk fark ettiklerinde birbirlerine karşı daha açık olmalı, konuşabilmeli. En sık yapılan yanlış görmezlikten gelmektir. Oysa bir problemi çözmenin en iyi yolu onu iyice anlamaktan geçer. Yani çiftler ilişkilerindeki eksikleri ve onları bu davranışa iten sorunları ortaya çıkarıp, düzeltme yoluna gitmeliler.

Neler aldatmadır?

Kimi zaman sanal ortamdaki yazışma takıntı-obsesyon şeklinde kişinin hayatının büyük bir bölümünü kaplamaya başlıyor. Sonuçta eşler arasında soğumaya ve suçluluk duygularına yol açıyor ve işte o noktada çözülmeler başlıyor. Kişiler cinsel bir eylem olmadığı için aldatma sayılmayacağını söyleseler de bu bir aldatmadır. Sonuçta başka birini hayal ediyor, başka birini düşünmeye başlıyorsun. Eğer sevgilin ya da eşin yanına geldiğinde ekranı kapatıyorsan ya da internete girmek için uyumasını bekliyorsan aldatıyorsun demektir.

Kaynak: Seninle

False