Kevser Orak
Kevser Orak
Kevser Orak

Eşler arası ilişkiyi canlı tutacak 8 tüyo!

Yapacağınız küçük dokunuşlarla evliliğinizi canlı tutmanız mümkün.

Haberin Devamı

Yapacağınız küçük dokunuşlarla evliliğinizi canlı tutmanız mümkün. İşte bunlardan birkaçı…

1. BİRBİRİNİZE ZAMAN AYIRIN

Evin işlerini bir tarafa bırakın, çocukları uyutun, eşinizle sohbet edin. Gün içerisinde neler yaptığını konuşun, neler yaptığınızdan bahsedin. Planladığınız şeylerle ilgili fikrini alın. Ortak sohbet konularınızı zenginleştirin.

2. SADECE İKİNİZİN OLABİLECEĞİ ORTAMLAR YARATMAYA ÇALIŞIN

Birlikte yapmaktan keyif aldığınız aktiviteler geliştirin; tenis oynayın, sinemaya gidin, alışveriş yapın, telefon, bilgisayar vb. eşyaları bir kenara bırakın. Dans kursuna gidin, yürüyüş yapın. Eşlerin birbirleriyle iyi arkadaş olmaları, birlikte vakit geçirmekten keyif almaları evliliği canlı tutmayı sağlayacak önemli bir kriterdir.

Eşler arası ilişkiyi canlı tutacak 8 tüyo

Haberin Devamı

3. DÜZENLİ ARALIKLARLA İLİŞKİNİZLE İLGİLİ KONUŞUN

Birbirinize karşı ne kadar ilgilisiniz, her iki eş bu ilişkide ne kadar mutlu, onu mutsuz eden durumlar neler, bu ilişki her iki eşin ilişki ihtiyaçlarını ne kadar karşılıyor, daha iyi olması için neler yapılabilir? Bunları açıkça konuşarak ilişkinizde ortaya çıkacak olası problemleri en aza indirgemiş olursunuz. Kafanızı kurcalayan ya da eşinizin size yanlış gelen bir tavrını ona açıkça belirtmektense içinizde saklamayı tercih ederseniz bu yara içinizde büyüyüp kangrene dönüşebilir ve her şey için çok geç kalabilirsiniz.

4. HER ZAMAN BAKIMLI VE TEMİZ OLUN

“Artık evlendik, onun için özel olarak hazırlanmam gerekmiyor” yanılgısına düşmeyin. Bakımlı olmak insanın kendisine ve karşısındaki insana olan saygısının bir göstergesidir. Kişisel temizliğinize, dış görünüşünüze özen gösterin. Çiftler bu durumu birbirlerine ifade edemediklerinden zamanla uzaklaşmalar görülebilir.

Eşler arası ilişkiyi canlı tutacak 8 tüyo

5. KÜÇÜK SÜRPRİZLER YAPIN

Eşinizi şaşırtın. Gün içerisinde beklemediği bir zamanda ona güzel bir mesaj atın, flört ettiğiniz dönemlerde dinlediğiniz şarkılardan oluşan bir CD hazırlayarak ona hediye edin, romantik bir masa hazırlayın, iş yerine çiçek gönderin, çok istediği bir şeyi ona hediye alın, mektup yazıp postayla yollayın. Eşinize yapacağınız küçük sürprizlerle, onu hala düşündüğünüzü ve önemsediğinizi gösterip evliliğinizin durağanlaşmasının önüne geçmiş olursunuz.

Haberin Devamı

6. İLETİŞİMİNİZE DİKKAT EDİN

Eşinize sık sık onu sevdiğinizi söyleyin, onu çok beğendiğinizi, onunla birlikte olmaktan çok mutlu olduğunuzu ifade edin, ona iltifat edin. Konuşmalarınızda ve tartışmalarınızda sert ifadeler kullanmaktan kaçının. Eşinize karşı açık ve dürüst olun. Her zaman ona karşı çok ilgili ve her konuda mükemmel davranmanız mümkün olmayabilir. Böyle zamanlar için ondan özür dilemekten çekinmeyin. Asla kin tutmayın, ona küsmeyin. Geceleri yatak odasında birlikte uyuyacağınızı veya evin içinde yine baş başa olacağınızı aklınızdan çıkarmayın.

Eşler arası ilişkiyi canlı tutacak 8 tüyo

7. HER ZAMAN YANINDA OLDUĞUNUZU ONA HİSSETTİRİN

Başarılarını övün, takdir edin; başarısızlıklarında yanında olun, üzüntülerinde teselli edin. Her konuda destekçisi olduğunuzu hissettirin; en yakın arkadaşı, sırdaşı siz olun.

Haberin Devamı

8. UZMAN DESTEĞİ ALMAKTAN ÇEKİNMEYİN

Aile terapistine gitmeniz için illaki başa çıkılamaz problemleriniz olması ya da boşanmanın eşiğine gelmeniz gerekmez. Belirli periyotlarla alacağınız destek olası sorunlarınızı daha kolay atlatmanıza yardımcı olacaktır.

Psikoterapist - Çift, Evlilik ve Aile Terapisti Kevser Orak

 [fotogaleri=396]