GeriOyun Ve Aktiviteler Su parkları tehlike saçıyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Su parkları tehlike saçıyor!

Su parkları tehlike saçıyor!

İkisi 11, biri 6 yaşında 3 çocuk havuzda boğularak öldü!

Muğla’da biri turist 2 çocuğun havuzda boğulmasının ardından, Antalya’da da 6 yaşındaki Azerbaycanlı bir çocuk kaldığı otelin havuzunda boğularak yaşamını yitirdi.

BAŞINI HAVUZA ÇARPIP BAYGINLIK GEÇİRDİ

Muğla'nın Bodrum İlçesi’nde, 10 yaşındaki Tanzel Tuna Şendil, suda boğularak yaşamını yitirdi. Annesinin iyi derecede yüzme bildiğini söylediği ve en son kaydıraktan kayarken görülen Şendil’in başını havuza çarpıp baygınlık geçirmesi sonucu suda boğulmuş olabileceği üzerinde durulurken, kesin ölüm nedenini tespiti için otopsi yapılacağı bildirildi.

Su parkları tehlike saçıyor

Gözü yaşlı anne Hülya Şendil’in, polise verdiği ilk ifadesinde oğlunun çok iyi yüzme bildiğini belirtip, "Ne olduğunu bilmiyorum. Nasıl boğulmuş olabileceğini de bilmiyorum. Başını çarpıp, bayılmış olabilir" dediği öğrenildi. 

ÇOCUKLARA YÜZME EN KOLAY NASIL ÖĞRETİLİR? (TIKLAYIN)

SAÇLARI HAVALANDIRMA MOTORUNA DOLANDI

İsrailli işadamı ile Kolombiyalı ünlü bir spor spikeri, 11 yaşındaki kızları Sofia ile birlikte geçen ay tatil için Sarıgerme'ye geldi. Ancak küçük kız, saçları havuzun havalandırma motoruna dolanınca boğularak can verdi.

 

Su parkları tehlike saçıyor
 

Ailenin kızı, en çok otelin havuzundaki su kaydırağında zaman geçiriyordu. ramazan bayramı'nın son günü de anne ve baba havuzun kenarında arkadaşlarıyla güneşlenirken, küçük Sofia yine kaydırağa çıktı. Ancak bu kez hızla havuza düştükten sonra su yüzüne çıkmadı. Kızının yüzeye çıkmadığını gören baba, hemen havuza atladı.

HAVUZDA VE DENİZDE BUNLARA DİKKAT! (TIKLAYIN)

Fakat Sofia'nın uzun saçları, havuzun dibindeki havalandırma motoruna dolanmıştı. Bunun üzerine hemen havuzdan çıkan baba, bir makas bulup tekrar havuza atladı ve saçlarını keserek kızını motordan kurtardı. Uzun süre nefessiz kalan küçük kız, havuz başında yapılan ilk müdahalenin ardından Ortaca'daki özel bir hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

 

Su parkları tehlike saçıyor
 

HAVUZUN DİBİNDE HAREKETSİZ BULUNDU

Antalya Kemer’de 6 yaşındaki Azeri Leyla Rzayeva ise önceki gün girdiği havuzun dibinde hareketsiz halde bulundu. Hastaneye kaldırıldı ancak yaşamını yitirdi. 

ÇOCUK DOSTU EN İYİ 10 OTEL İÇİN TIKLAYIN!

False